söndag 28 februari 2016

PALMES SISTA TIMMAR...

Palmes sista timmar som dokumentären heter är i 2 delar och visats i tv 4. Det är som han säger dom ledare som försöker med våld tvinga på folk sina åsikter skapar ännu mer okontrollerat våld längre fram som är ganska kontraproduktivt för landet och politiker eliten.

Palme sköts med en revolver som det fanns 4 stycken av i Sverige, en av ägarna var min pappa som hade en vecka före mordet sålt revolvern till en person i mellan Sverige. Polisen plockade in alla ägare till denna typ av revolver och myndigheterna hade inte hunnit fått papperen på att revolvern bytt ägare från köparen. Så min pappa fick lämna fram papperen på försäljningen av revolvern och dom kunde se också att han befann sig i Lycksele också så ganska snabbt avskrev dom han. Och nya ägaren kunde visa upp vapnet och köpebeviset. Så han avskrevs också. Men den tredje revolverägare i södra Sverige hade förlorat revolvern, hade papperen men inte vapnet. Och 4:e hade både vapnet och papperen. Alla dessa var jägare och gillade vapen. Och pappa var socialdemokrat och gillade Palme.

Det var en tid jag också röstade på Palme men med tiden blev det mer moderatsocialist men röstade på moderaterna i senaste valet på riksnivån, folkpartiet på landstingsnivå och socialdemokraterna på kommunnivå. Riksnivån är för skatterna, landstingsnivån för sjukvården och kommunnivån för hur socialdemokraterna styrt Skellefteå i 60 år. Jag tänker nog lite för mycket i ekonomisk strategi tänk.

Att Palme kommer från en överklass och blev socialdemokrat påverkad av att se extrem fattigdom och sociala orättvisor och samhällets attityd därefter. Han ville inte göra dom destruktiva ledarnas misstag och ville det tydligen inte skulle drabba Sveriges befolkning. På 30 år hinner mycket förändras men vissa etiska riktlinjer håller vi kvar vid både politiskt och affärsmässigt. Det är ju ett plus även om det har blivit ett aggressivare samhälle med mer våld, droger och vapen. Men mer extrem hat som spys utöver politiker och företagsledare.Som i sin tur skapar av av logiska orsaker gap mellan dessa och folket & anställda. Nu är ju både män men mest kvinnor hotade till livet för att en minoritet är kortsiktiga och intoleranta vilket låser in dom i konstant depression och frustration som vill ha in mer människor i deras känslomässiga låsning tråkigt nog.

Men det var ett beställningsjobb en dryg överklass snubbe som ville ha destruktivare och kaotiskt samhälle, där han skulle slippa skatt och få härja fritt.  Ja man kan nog tro att det blev mer än han önskade säkert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar