tisdag 16 februari 2016

NYA LÅGLÖNERNA I SVERIGE...

Nu har det kommit en ny utredning som godkänner låglönejobb även för dom nyanlända. Dom som har ingen utbildning eller låg utbildning ska få gå på låga löner upp till 3 år innan man kommer upp till standardlön den nu vanligt lägsta lönen 22 000 kronor före skatt. Den nya lönen ska då alltså bli 15 000 kronor före skatt. Men med hyror från 7500 kronor och uppåt i kallhyror sen tillkommer ju el och vatten med övriga månadskostnader. Och skatten med pensionen som dras varje månad från lönen blir det ju 35%. Och nu börjar politiker som i Tyskland tycka det är okej med att ha 2 stycken jobb i några år för att ha råd att ha tak över huvudet. Och det finns ju en marknad för låglönejobb men permanenta sådana. Men det är dock jobb.

Men har man barn får barnen klara sig själva även som minderåriga barn. Och vips har vi skapat en ny stor nyckelbarns grupp i vårt samhälle där dom kriminella ungdomsgrupperna har en förmåga att skopa upp dom barnen i sina gäng. Men det är väl en ytligare kostnad dagens politiker precis som Angela Merkel och hennes tyska politiker har tänkts på. Så det man sparar på en sida blir minus på en annan post. Men allt för företagarna som ser kortsiktigt bara till sina företagsskatter men inte den stora skatteobalans som detta i sin tur skapar. 

För dagens låga lön på 22 000 kronor i Sverige slipper vi få en massa nyckelbarn med dess ekonomiska konsekvenser som sen i sin tur slipper även belasta skattetekniskt företagaren och övriga skattebetalare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar