söndag 7 februari 2016

DOM RYSKA KRONJUVELERNA...

I och med att Putin och dom ryska oligarkerna börjar få slut på möjligheter att tömma ryska staten på bolag och göra dom oligark ägda. Så återstår bara dom ryska kronjuvelerna att sälja till reapris bland oligarkerna för att ge en tillfällig kapitalinjektion till ryska statskassan.

Så förutom dessa smycken som drottning Katarina av Ryssland hade så finns det dyra diamant- och briljantsmycken och tiaror som är värd några miljarder. För att inte skapa uppror kommer det inte att bli en offentlig försäljning för utländska kapitalstarka personer. Och det som är inlåst valv i ett välbevakat Kreml så kan ju inte den politiska oppositionen eller befolkningen veta om oligarkerna har delat upp 50-60% av ryska kronjuvelerna mellan sig.

För nu har ju Putin och hans vänner oligarkerna visat sig gränslösa i begäret på pengar och lyxprodukter och är beredd att mörda för att behålla vad dom tagit. Så klart att deras barn och barnbarn går flera steg längre än vad deras föräldrar har gjort i och med att dom inte lärt sina barn vad som är rätt eller fel och gränser. Det är en tråkig och tragisk utveckling som nu utspelar sig i Ryssland och Putins sista år i makten. Men det blir väl en ny oligark som efterträder nuvarande före detta KGB agenten Vladimir Putin. Han och hans kompisar har tagit korruption i Ryssland till nya nazistiska extrema höjder än Stalin gjorde.

Det kan inte vara lätt att vara en hederlig ryss i ett sånt aggressivt korrupt land. Att LADAS koncernchef Bo Andersson har ett livsfarligt jobb att jobba emot korruption i den bilkoncernen. Visar ju att då Bo började med jobbet så blev han omgående mordhotad och Putin bad han förbättra ryktet för ryska LADAN mot korruption.Och ordnade så han har dygnet runt beväpnade livvakter. Putin och hans KGB kompisar inser inte hur mycket löjligt det hörs och ser ut att anställa folk från Sverige som ska jobba mot korruption då ryska ledningen utför dom största korrupta plundringen i ryska historien.

Om man ser lite med ironi och humor så kan Putin och hans oligarker faktiskt se roliga ut då dom talar emot korruption. Men som rysk medborgare är det allt annat än roande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar