lördag 27 februari 2016

NEMTSOV MORDET OCH MÖRDAREN...

Boris Nemtsov var en bra motvikt till Vladimir Putin och Dmitry Medvedev. Synd att Putins lojala hejdukar och kriminella oligarker såg han som extremt farlig politisk motståndare och Vladimir Putin som en svag politiker.

Det mordet borde ha fått Rysslands oligarker att inse nu kommer världen ha ögonen på allt som händer inom politiken och finansvärlden. Och det som rör utnämningar inom statens departement och företagen, endast Putins inre krets och Rysslands 100 oligarker vet man mer säkert vem som sköt Boris Nemtsov.

Tjetjeniens ledare Ramsan Kadyrov (han står bredvid Putin) skojade för några veckor sen med att lägga ut en video med kikarsikte på en av oppositionen politiker. Alltså gjorde ironi men en varning till ryska oppositionella att politiker till Putins efterträdare ska känna sig trygg med det beslut Putin och hans oligarker beslutat. 
Det visar mer att han är van att eliminera folk som han tycker inte passar in i hans politiska elit. Kan han vara mannen bakom mordet på Boris, med tanke på den förmögenhet hans politiska position har gett honom är det inte otänkbart. Men han är också rysk islamist. November 2014 sköts 28 poliser ihjäl med maskingevär utan ljuddämpare på en polisstation i stadens centrum. 

Frågan jag nu ställer mig hur kan en anhängare gå en med K-pist och skjuta ner 28 poliser mitt i en stad där polisstation låg och sen från Tjetjenien via Ryssland till Syrien  för att ingå i DAESH ledning, utan att bli anhållen eller ifrågasatt ?
Om man tänker logiskt så den enda makthavare som har sån makt och kontroll är Ramsan och i och med mördaren också var islamist så finner jag ingen annan än Ramsan som hjälpte polismördaren till Syrien. Sen en annan fråga jag ställer mig vars har familjerna hamnat, för dom verkar inte vara i livet utan också mördade för att tysta dom. Och vi vet också att DAESH också sysslar med att skörda organ och sälja på svarta marknaden.

Men vi kommer att minnas och göra digitala minnesrunor på nätet som vad Putin och hans anhängare gör kommer att bli kvar så länge vi har kvar datorer på vår jord. Och tyvärr börjar listan bli lång på starka ryska oppositionella politiker,musiker, författare, kritiker och journalister, som kommer att bli en politisk börda för Putin och hans politiska parti om han och hans oligarker inte byter strategi nu och framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar