måndag 29 februari 2016

HÖJD ELSKATT...

Jag håller med Umeå Energis VD om EU får igenom sin höjda skatt på el här uppe i norra Sverige skulle många pensionärer inte ha råd att bo kvar i sina lägenheter.

Det innebär att en månadsräkning vintertid på en 3:a skulle 1600-2000 kronor i månaden. Och för villor på 4 rum och kök för familj blir räkningen 2000-2500 kronor i månaden. Och vi har 4 kalla månader där elräkningen är hög och lägre sommartid. Då måste norrlänningar blir bättre på att planera ekonomiskt hur dom vill använda sina löner månad för månad så att dom vintermånaderna har förutom det övriga räknat extra för dom 4 kalla vintermånaderna.

Undra hur många som kan hålla en sån skarp månadsbudget så att dom inte åker på en ekonomisk smäll vinter utan har 7000-9000 kronor extra till hands, särskilt låginkomsttagarna.

Så det finns både ris och ros med att vara med i EU.

söndag 28 februari 2016

ALLTSÅ KARLAR !!

Alltså karlar, dom som är utan kvinnor gör som Putin och hans gäng har gjort. Skyddar och berömmer massmördare och bygger upp ett land med våld, mord och dödlig korruption då man vet att sådana ledare och samhällsstrukturer är kortlivade med förödande konsekvenser vid det totala sammanbrottet som nu sker.

Men som många politiker i Usa ställde sig frågan kommer Putin och hans gäng gå en dödlig utgång tillmötes eller stå som män med ryggrad och göra en fredligare utgång som dom själva kan genomföra utan att en massa mera människor runtom i världen blir mördade för sina åsikter som är mot korruption.

Jag beundrade äldsta frun till Usam Bin Ladin denna kvinna som gick emot sin man för att skydda sina söners företag från konkurs för deras fars destruktiva beteende. Hon är för mig en god arabisk förebild men även en förebild för kvinnor gift med med män med samma destruktiva beteende som al-Assad, Putin, Erdogan, Al-Sisi visar precis som Usam gjorde, för dessa män hamnar faktiskt i samma liga som Usam om man ser ur det stora perspektivet för dessa män har inte gjort nåt smått.

Kvinnor har en stark förmåga att veta etiska begränsningar och ha en ryggrad att stå för saker dom gjort fel som männen tycks sakna. Bakom varje man står en ännu starkare kvinna som försöker hålla sin man mer jordnära och realistisk. Och dom männen som följer sin kvinnas råd är dom som kommer tillbaka med anständighet och värdighet.

DOKUMENTÄREN OM NEMTSOV MORDET...

Ikväll visas en dokumentär om mordet på Nemtsov. Det tycker jag är bra för det behöver verkligen ställas en del obekväma frågor som inte Vladimir Putin har ställt sig som före detta polis och KGB-agent. 

Vi har Kennedymordet i Usa, Palmemordet i Sverige och Nemtsovmordet Moskva Ryssland. Alla politiker som alla tog upp en del obekväma frågor som kom från överklassen med tänkte mer som moderatsocialdemokrat. Nemtsov och Kennedy var mer moderatsocialdemokrat från överklassen.

PALMES SISTA TIMMAR...

Palmes sista timmar som dokumentären heter är i 2 delar och visats i tv 4. Det är som han säger dom ledare som försöker med våld tvinga på folk sina åsikter skapar ännu mer okontrollerat våld längre fram som är ganska kontraproduktivt för landet och politiker eliten.

Palme sköts med en revolver som det fanns 4 stycken av i Sverige, en av ägarna var min pappa som hade en vecka före mordet sålt revolvern till en person i mellan Sverige. Polisen plockade in alla ägare till denna typ av revolver och myndigheterna hade inte hunnit fått papperen på att revolvern bytt ägare från köparen. Så min pappa fick lämna fram papperen på försäljningen av revolvern och dom kunde se också att han befann sig i Lycksele också så ganska snabbt avskrev dom han. Och nya ägaren kunde visa upp vapnet och köpebeviset. Så han avskrevs också. Men den tredje revolverägare i södra Sverige hade förlorat revolvern, hade papperen men inte vapnet. Och 4:e hade både vapnet och papperen. Alla dessa var jägare och gillade vapen. Och pappa var socialdemokrat och gillade Palme.

Det var en tid jag också röstade på Palme men med tiden blev det mer moderatsocialist men röstade på moderaterna i senaste valet på riksnivån, folkpartiet på landstingsnivå och socialdemokraterna på kommunnivå. Riksnivån är för skatterna, landstingsnivån för sjukvården och kommunnivån för hur socialdemokraterna styrt Skellefteå i 60 år. Jag tänker nog lite för mycket i ekonomisk strategi tänk.

Att Palme kommer från en överklass och blev socialdemokrat påverkad av att se extrem fattigdom och sociala orättvisor och samhällets attityd därefter. Han ville inte göra dom destruktiva ledarnas misstag och ville det tydligen inte skulle drabba Sveriges befolkning. På 30 år hinner mycket förändras men vissa etiska riktlinjer håller vi kvar vid både politiskt och affärsmässigt. Det är ju ett plus även om det har blivit ett aggressivare samhälle med mer våld, droger och vapen. Men mer extrem hat som spys utöver politiker och företagsledare.Som i sin tur skapar av av logiska orsaker gap mellan dessa och folket & anställda. Nu är ju både män men mest kvinnor hotade till livet för att en minoritet är kortsiktiga och intoleranta vilket låser in dom i konstant depression och frustration som vill ha in mer människor i deras känslomässiga låsning tråkigt nog.

Men det var ett beställningsjobb en dryg överklass snubbe som ville ha destruktivare och kaotiskt samhälle, där han skulle slippa skatt och få härja fritt.  Ja man kan nog tro att det blev mer än han önskade säkert.

lördag 27 februari 2016

OLOF PALME...

1986 28/2 sköts Olof Palme ihjäl utanför en bio i Stockholm, han var då vår socialdemokratiska statsminister. Det förändrade tillvaron för våra politiker. Då började politikerna behöva beväpnade vakter för sig och sina familjer.  Det var då som stora gapet mellan politiker och väljarna skapades och gjorde det svårare för politiker att var mer jordnära och direkt kontakt med väljarna. Nu blir deras liv mer isolerade och i guld bur som gör deras liv mer komplicerade då dom ska gå i pension, särskilt om man jobbat 10 år eller längre.

Ingen politiker ska behöva ha dödshot över sig tycker man. Även om politik kan väcka starka känslor behöver det inte gå till såna ytligheter. Men det hade ju varit intressant att höra hans åsikter om EU och terrorgrupperna och kriget i Ukraina om han fått leva idag som pensionär.

NEMTSOV MORDET OCH MÖRDAREN...

Boris Nemtsov var en bra motvikt till Vladimir Putin och Dmitry Medvedev. Synd att Putins lojala hejdukar och kriminella oligarker såg han som extremt farlig politisk motståndare och Vladimir Putin som en svag politiker.

Det mordet borde ha fått Rysslands oligarker att inse nu kommer världen ha ögonen på allt som händer inom politiken och finansvärlden. Och det som rör utnämningar inom statens departement och företagen, endast Putins inre krets och Rysslands 100 oligarker vet man mer säkert vem som sköt Boris Nemtsov.

Tjetjeniens ledare Ramsan Kadyrov (han står bredvid Putin) skojade för några veckor sen med att lägga ut en video med kikarsikte på en av oppositionen politiker. Alltså gjorde ironi men en varning till ryska oppositionella att politiker till Putins efterträdare ska känna sig trygg med det beslut Putin och hans oligarker beslutat. 
Det visar mer att han är van att eliminera folk som han tycker inte passar in i hans politiska elit. Kan han vara mannen bakom mordet på Boris, med tanke på den förmögenhet hans politiska position har gett honom är det inte otänkbart. Men han är också rysk islamist. November 2014 sköts 28 poliser ihjäl med maskingevär utan ljuddämpare på en polisstation i stadens centrum. 

Frågan jag nu ställer mig hur kan en anhängare gå en med K-pist och skjuta ner 28 poliser mitt i en stad där polisstation låg och sen från Tjetjenien via Ryssland till Syrien  för att ingå i DAESH ledning, utan att bli anhållen eller ifrågasatt ?
Om man tänker logiskt så den enda makthavare som har sån makt och kontroll är Ramsan och i och med mördaren också var islamist så finner jag ingen annan än Ramsan som hjälpte polismördaren till Syrien. Sen en annan fråga jag ställer mig vars har familjerna hamnat, för dom verkar inte vara i livet utan också mördade för att tysta dom. Och vi vet också att DAESH också sysslar med att skörda organ och sälja på svarta marknaden.

Men vi kommer att minnas och göra digitala minnesrunor på nätet som vad Putin och hans anhängare gör kommer att bli kvar så länge vi har kvar datorer på vår jord. Och tyvärr börjar listan bli lång på starka ryska oppositionella politiker,musiker, författare, kritiker och journalister, som kommer att bli en politisk börda för Putin och hans politiska parti om han och hans oligarker inte byter strategi nu och framåt.

söndag 21 februari 2016

RYSKA INBROTTSTJUVAR I UMEÅ...

Alltså nog förstår jag att ryska befolkningen har det fattigt med tanke på att större delen av Putins politik endast gynnar militären och ryska oligarkerna. Men att ryska brottslingar finner stor lönsamhet i att begå brott i Sverige visar mer vilken dålig president Ryssland har då det gäller ekonomisk planering och lagar för sin befolkning. Dom 2 inbrottstjuvarna hade begått en rad olika villainbrott i Västerbotten, men blev ertappade under ett pågående inbrott. Dom blev häktade.

RYSSLAND & UKRAINA...

Putin har ju en förmåga att vara rädd för det som är nytt och demokratiskt och det gäller även Ukraina.

Jag är med i olika Facebookgrupper som är ryska där lägger vi upp djur, natur, bilder från våra resor. Och vi är från hela världen även Ryssland och Ukraina, här diskuteras ingen politik utan delar samma intressen oavsett vilket land vi kommer ifrån och vilken religion vi har.

Det enformiga oligark och kriminella rebell kriget i östra Ukraina är det hög tid att ryska ledningen skaffar sig tillbaka mer värdighet med att dra tillbaka dom tunga militära vapnen från östra Ukraina.

lördag 20 februari 2016

MÄNNENS VÄRLD...

Man undrar vad för verklighetsbild Putin och Turkiets president har. Med tanke på hur dom styr sina länder.


 Jag tror Vladimir Putin behöver få lite kärlek och omtanke från en kvinnlig partner. Kanske han skulle mjukna och tänka om i frågan om Ukraina bland annat och en hel del inrikes politiska saker som skulle dämpa deras aggressiva mot omgivande länder.


Ja ,du Vladimir Putin kanske det är detta som kan få dig att mjukna lite varje fall.





tisdag 16 februari 2016

NYA LÅGLÖNERNA I SVERIGE...

Nu har det kommit en ny utredning som godkänner låglönejobb även för dom nyanlända. Dom som har ingen utbildning eller låg utbildning ska få gå på låga löner upp till 3 år innan man kommer upp till standardlön den nu vanligt lägsta lönen 22 000 kronor före skatt. Den nya lönen ska då alltså bli 15 000 kronor före skatt. Men med hyror från 7500 kronor och uppåt i kallhyror sen tillkommer ju el och vatten med övriga månadskostnader. Och skatten med pensionen som dras varje månad från lönen blir det ju 35%. Och nu börjar politiker som i Tyskland tycka det är okej med att ha 2 stycken jobb i några år för att ha råd att ha tak över huvudet. Och det finns ju en marknad för låglönejobb men permanenta sådana. Men det är dock jobb.

Men har man barn får barnen klara sig själva även som minderåriga barn. Och vips har vi skapat en ny stor nyckelbarns grupp i vårt samhälle där dom kriminella ungdomsgrupperna har en förmåga att skopa upp dom barnen i sina gäng. Men det är väl en ytligare kostnad dagens politiker precis som Angela Merkel och hennes tyska politiker har tänkts på. Så det man sparar på en sida blir minus på en annan post. Men allt för företagarna som ser kortsiktigt bara till sina företagsskatter men inte den stora skatteobalans som detta i sin tur skapar. 

För dagens låga lön på 22 000 kronor i Sverige slipper vi få en massa nyckelbarn med dess ekonomiska konsekvenser som sen i sin tur slipper även belasta skattetekniskt företagaren och övriga skattebetalare.

fredag 12 februari 2016

DAGAR MED SNÖFALL...

Vore jag isbjörn skulle jag vara glad över all snö som faller, men med dålig rygg och mycket snöskottande blir man inte en glad prick direkt. Även denna lördag 13/2 snar det igen rätt så bra. Dom med snöskoter och skidåkning jublar säkert.

onsdag 10 februari 2016

I ETT KORRUPT LAND...

I ett korrupt land så kan man köpa vissa tjänster från en statlig anställd. Som avfyringsramp till en mindre missil. Dom som rest till Egypten vet att mutor tas tacksamt emot för att dryga ut den statliga lönen. Att betala en militär tekniker som hade hand om en avfyringsramp för att DAESH skulle få iväg en mindre missil som skulle vara ett skrämskott för att få piloterna på Airbus A321 att ändra kurs. Vilket innebär att militära teknikern kunde inte veta att dom skulle spränga planet över Sinai öknen.

I södra Ryssland hösten 2015 körde att par kraftigt berusade soldater en militär stor bandvagn och kraschade. Och en så militär fordon kostar ju några miljoner kronor, så varken i Ryssland eller Egypten har dom nån vidare kontroll på den militära personalen.

AIRBUS A321 KRASCHEN SINAI ÖKNEN...

Sen ryska Airbus A321 flygplans kraschen i Sinai öknen 31/10-2015 har jag funderat varför planet ändrade kurs. 
Anledningen är att för att det pågick en rad olika beväpnade konflikter i olika delar av Egypten och DAESH avfyrade en missil som sprängdes framför planet som fick piloterna att reagera automatiskt att ändra flygkurs mot Sinai öknen. Hade nån av piloterna kommit ut och satt sig med passagerarna så hade dom reagerat och ringt på sina mobiltelefoner. 

Vilket då leder nu fram till hur allt gick till, efter piloterna ändrat kurs fanns en DAESH anhängare väntandes i Sinai öknen med en utlösare som kunde med radiostyrning utlösa bomberna ombord på planet. Så varken piloterna eller passagerarna visste dom flyg mot en säker död. 

Att dom valde öknen istället för stad eller samhälle i Egypten var att dom ville inte också ha  Egyptens militära president al-Sisi och Putin att sen ha en stark anledning att angripa DAESH fästen i Syrien,Irak, Jemen och Afghanistan. Dom visste att det ryska sprängda passagerarflygplanet hade en låg prioritering för Vladimir Putin. Men hade det gällt militära flygplan är det högsta prioritet. President al-Sisi hade däremot gått in med full militär styrka om dom sprängt planet över egyptiskt befolkat område. 

tisdag 9 februari 2016

TAIWAN SKALVET...

Att straffa byggherren som byggde dom höghus som rasade i skalvet ska göras om det endast är bifogat. Översteg skalvet 6 på richterskalan rasar i stort sett dom flesta byggnader med stålpelare som håller inre kärnan av byggnaden stabil. Inklusive kärnkraftverk är inte konstruerade för jordbävningar och kraftiga översvämningar. 

söndag 7 februari 2016

DOM RYSKA KRONJUVELERNA...

I och med att Putin och dom ryska oligarkerna börjar få slut på möjligheter att tömma ryska staten på bolag och göra dom oligark ägda. Så återstår bara dom ryska kronjuvelerna att sälja till reapris bland oligarkerna för att ge en tillfällig kapitalinjektion till ryska statskassan.

Så förutom dessa smycken som drottning Katarina av Ryssland hade så finns det dyra diamant- och briljantsmycken och tiaror som är värd några miljarder. För att inte skapa uppror kommer det inte att bli en offentlig försäljning för utländska kapitalstarka personer. Och det som är inlåst valv i ett välbevakat Kreml så kan ju inte den politiska oppositionen eller befolkningen veta om oligarkerna har delat upp 50-60% av ryska kronjuvelerna mellan sig.

För nu har ju Putin och hans vänner oligarkerna visat sig gränslösa i begäret på pengar och lyxprodukter och är beredd att mörda för att behålla vad dom tagit. Så klart att deras barn och barnbarn går flera steg längre än vad deras föräldrar har gjort i och med att dom inte lärt sina barn vad som är rätt eller fel och gränser. Det är en tråkig och tragisk utveckling som nu utspelar sig i Ryssland och Putins sista år i makten. Men det blir väl en ny oligark som efterträder nuvarande före detta KGB agenten Vladimir Putin. Han och hans kompisar har tagit korruption i Ryssland till nya nazistiska extrema höjder än Stalin gjorde.

Det kan inte vara lätt att vara en hederlig ryss i ett sånt aggressivt korrupt land. Att LADAS koncernchef Bo Andersson har ett livsfarligt jobb att jobba emot korruption i den bilkoncernen. Visar ju att då Bo började med jobbet så blev han omgående mordhotad och Putin bad han förbättra ryktet för ryska LADAN mot korruption.Och ordnade så han har dygnet runt beväpnade livvakter. Putin och hans KGB kompisar inser inte hur mycket löjligt det hörs och ser ut att anställa folk från Sverige som ska jobba mot korruption då ryska ledningen utför dom största korrupta plundringen i ryska historien.

Om man ser lite med ironi och humor så kan Putin och hans oligarker faktiskt se roliga ut då dom talar emot korruption. Men som rysk medborgare är det allt annat än roande.

lördag 6 februari 2016

PUTINS FAMILJ...

Då man ser så här från sidlinje då det gäller Vladimir Putins familj så förstår jag varför Ljudmila Putina hans före detta fru skiljde sig från Vladimir. Hon blev kär i en hederlig hårt jobbande polis men som efter några år blev en annan person i maktens korridorer.

Från en hederlig polis till en kriminell korrupt polis tog han och hans gamla KGB kompisar några olika statliga bolag; järnväg,bank, byggföretag,kärnkraftverk, vägbyggföretag , stålverk, investeringsföretag m m. Men då dom tog detta kom krav från andra politiska toppar inom hans parti att dom också ville ha en del av kakan. Och inom loppen av ett par år hade 95 % av dom statliga bolagen blivit 5 stycken kvar. Med betydligt mindre statliga intäkter leker nu Rysslands oligarker: Rysslands mäktiga landsförsörjare och beskyddare med att ytligare fler statliga bolag blir i Putins och hans vänner oligarkernas ägo. Och därmed sänker ytligare årliga intäkter till den Ryska statskassan. Och dessa oligarker har också barn som nu i en konstig verklighetsbild lever att dom kan fortsätta plundra Ryska staten på företag och pengar. Som om Rysslands oligarker tror Ryssland har aldrig sinade  källor att ta av. Vilket egentligen skyndar på Ryssland till ättestupan. Då Rysslands 100 oligarker är så bottenlöst egocentriska och giriga så nu eliminerar dom politiska oppositionen precis som al-Assad gör i Syrien och Turkiets president gör med sina politiska opponenter.

Rysslands 100 kriminellt rika oligarker förlorar sin värdighet för varje vecka som går, då endast dom kan med att återge dom stulna företagen till ryska staten och få tillbaka lite värdighet så nytt politiskt parti kan komma till makten. Men tyvärr verkar det bli så att andra oligarker med mörkare politisk agenda kommer med alla medel att motarbeta Rysslands korruptionspolis och politiska opposition med dödligt våld för att behålla sina stulna förmögenheter. Som gör Ryssland mer dödligare och mer av diktatorisk stat. I denna farliga smet finns Bo Andersson som jobbar ensam mot korruption för att Rysslands bilmärke ska ha en korruptionsfri och bra rykte. Den stackaren har mitt största empati för han dödligt riskfyllda jobb. Putin lät han får beväpnade livvakter, se sådan utveckling enligt Putins dröm.

Barnen till dessa kriminella oligarker kan man inte skylla på utan det är dom vuxna nu aktiva oligarkerna som ska ha skulden för Rysslands nu alltmer hemlösa och fattiga befolkning. Bara för att Rysslands 100 oligarker visar sig mer ovärdiga ryssar med att sänka, undvika skatter, sänka låneräntor från 9% till 2% och roffa åt sig dom sista statliga bolagen och göra dom 60% oligark ägda av Putins oligarker och maffia.Så summa då man ser till helheten förlorar man respekten för nuvarande ryska regeringen och Rysslands 100 oligarker med att dom visar ingen empati för alla dom pensionärer som får gå från hus och hem på grund av korruption allt från regeringsnivå. Till fångvaktare som pressar familjer på pengar för att familjerna vill skydda sina barn som är i fängelse, men en död fånge pratar inte, så fast många åldriga föräldrar belånat sina bostäder för att skydda sina barn men ändå sen få en död kropp från fängelset. 

Denna tråkiga kriminella verklighet i Ryssland sträcker sig från regeringstoppen ner till fångvaktare, tull, militär och personal på Rysslands anrikningsverk för tillverkning av kärnvapen. Vladimir Putin och hans KGB kompisars stora dröm Ryssland i hans ögon kontrollerat kaos och anarki.

Nog har Putin fått sin dröm förverkligad med stora hälsorisker för befolkningen och kostnader för den statliga ryska sjukvården då ryska maffian far runt med högradioaktiva substanser till grannländer och försöka bistå DAESH med dessa dödliga substanser för tillverkning av smutsiga bomber som planerades användas mot EU länderna. Till NAZISTERNAS stora glädje både i Ryssland och runt om i världen.

Man kan faktiskt tro att Putin vill ta med stora delar av världens länder med befolkningen i sitt och ryska oligarkernas fall. Ovänner som goda affärspartners är han med dold förtjusning beredd att ta med sig om han kan. För Rysslands oligarker har ju en skev affärs etik kan man lugnt säga med flera praktiska exempel i olika delar av Europa.  

måndag 1 februari 2016

NYA ANSIKTET PÅ RYSSLAND...

Att Putins envetna inkomst sänkande för sina statsanställda och pensionärer får sina allvarliga konsekvenser vilket hans och hans oligarker anser är naturlig utveckling. Att allt fler få gå från sina hem lägenheter och hus för att deras inkomster blir allt mindre och inte räcker till till det nödvändiga.

Men dom nya hemlösa på Rysslands gator blir glad för det lilla man ger dom den saken är klar även om det är kaffe och en kaka eller ett mål mat. Sen är det ju frågan vars dom dom sen sova och slippa vinterkylan.

Dom hemlösa barnen är ju ett ännu allvarliga brott om man är från ett demokratiskt land. Men Putin och hans oligarker anser rejält sänkta räntor på lån och att köpa statliga företag till lågt pris för att tillfälligt släcka ekonomiskt underskott och få mer privata välfyllda plånböcker är viktigare 2016.

Då dom oligarkerna kunde med lätthet få tillbaka sin värdighet med att återlämna 80% av vad dom tagit från ryska staten sen år 2000, men tråkigt nog verkar dom inte ha den insikten och som en trotsig liten 4 år gammalt barn bita sig fast vid det stulna som måste återlämnas förr eller senare, dom själva eller att deras barn får reda upp det föräldrarna gjort brottsligt. Snacka om vilket arv till sina barn.