söndag 20 december 2020

NU JULEN PÅ DÖRREN KNACKAR...

 


Nu julen på dörren knackar, nu med andan i halsen sista tingen fixar. För med trötthet av julen vi annorlunda i år firar. Upp på nätet vi oss kopplar, med dom gamla generationen via datorn firar julen.

Och vips in i nya tiden vi blint gått in, för ny arbetsmetod för många oss i jobbet visat. Och dom gamla kontorsbyggnaderna sin tid tjänat ut. Och endast fabriksanställda, sjukvård, polis, brandkår och leveransfolket av olika slag till sina arbeten senare återgår.

Så sen då nyårsklockorna ringt in nya året, då den nya tiden redan sig infunnit har. Då var medelålders person sig frågar, är detta mina barn och barnbarns framtid redan här.

Så gott folk se det nya anlänt har och vi lugnt oss anpassa ska. Och för kommande generationer den bästa grunden nu lägga, för att bästa arvet senare avge.

Fröjd i vart hus, njut av lugnet och kom ihåg nu inga riktiga måsten finns. Nu lugnet och glädjen av att bara vara, njuta av god mat och roliga filmer, det ger julglansglimmer.



Vänliga hälsningar rockiga tomtemor 😉.



SNACKA OM TUR...

 

Ni som har följt mig en längre tid, vet att jag är en person som tänker utifall, om, att. Det är att vara en ''prepper''. Instinkten sa mig redan 12-13/12 att handla för julhelgen och nyårshelgen.

Nu i veckan efter jag måndagen handlat, så ökar smittspridningen i Sverige och även i Skellefteå. Och utökade restriktioner om munskydd och antal kunder i butiker och apotek har fått strängare restriktioner. Då inser jag att jag följt mitt instinkt korrekt, för jag inser att jag klarar mig till efter nyåret med att handla. Vilket innebär mindre reastress och mindre folksamling i butik.

Vilket innebär att jag håller mig säkrare frisk från COVID-19 smitta.

Så jag känner mig...




MYSTISKT FÖRSVINNANDE ...

 

December 2018 försvinner en man mystiskt från Skellefteå.

December 2020 försvinner en kvinna från Skellefteå under mystiska omständigheter. Från en bilväg utanför Skellefteå, där hon lämnade handväska med plånbok, bankkort kvar och mobiltelefon i bilen. Det enda hon tar med sig från bilen är en krycka hon använder som stöd för dålig höft då hon går.

Det ska sägas där kvinnan lämnade bilen fanns en stort skogsområde där kroppsdelar hittades. Det visade sig från genetisk undersökning på kroppsdelarna att det var en arm och ben från mannen som försvann december 2018. 







tisdag 17 november 2020

DRAMTISK RÄDDNING...


 En älghundsägare var ute och gick med sin hund. så fick han vittring på älg. Hunden drev älgen ut på en tjärn. Där brast isen efter ett tag under älgen, den tog sig upp ur vattnet. Hunden skulle gå efter älgen ute på isiga tjärn, då brast isen. Hunden plogade sig genom isen mot andra sidan, så hundägaren sprang runt. Hoppade i iskalla vattnet och räddade hunden. Kände inte kylan på grund av andrelin kicken och rädslan att hunden skulle drunkna, men både hund och hundägare kom blöta och väl kylda upp ur vattnet men välbehållna.

Han filmade hela händelsen med telefonkameran. Både hund och ägare delar en livsupplevelse livet ut, kan man säga.




fredag 16 oktober 2020

TAMA ÄLGEN LABAN...

 

En man boende på landet fått ta hand om en älgkalv. som han haft som tam älg. Nu är det så, denna vuxna älgtjur har rymt från hans lantegendom, under byns älgjakt.

Att se skillnaden på vild älg och denna trevliga tama älgtjur är inte lätt. Men ett gott råd är väl det finns halsband för hundar med blinkande olika ljusfärger och storlekar, reflexselar och klingande koskällor. 

Hoppas han klarar sig. Men han kanske har gjort sitt som tama älg. Och en ny älgkalv är ankommande, med nya utmaningar för denna älgälskande person.

Eller ett helt nytt djurart, med nya utmaningar. 😉



SNÖN KOMMER...

 

Slutet på oktober då tänker man snart är det jul med snö. Den 18/10 kommer det att snöa i Skellefteå.

Det är några veckor för tidigt, det blir några extra veckor med snöskottning. Vissa känner tydligen...


Men jag vill följa tradition, med kyla i oktober och november med snö och snöskottning. Så då tänker man ...




söndag 4 oktober 2020

VÅRAT STRESSADE EGO...


 I dagens samhälle är vi alla inställda på att samhället måste i alla sektorer fungera dygnet runt. Och att vi ska förbruka och konsumera lika mycket som vi gjort före COVID-19.

Om vi istället för att stressa vidare och känner den mentala stressen då man blir sjuk med feber och förkylning. Försöker på snabbaste möjliga tid kurera sjukdomen. Lyssna på kroppen och ge dig tid i lugn och ro sova och vila ut, så kroppen får tid att läka bort sjukdomen i sin egen takt.

Våra egon stoppar oss från att leva ett liv med glad och ljus livsstämning. Våra egon vill ha konstant beröm, beundran, applåder, erkännande och materiella saker, helst på en gång. Och när dessa saker blir helt drivande krafter i våra liv, förlorar du kontakten med din inre själv.

Vi föddes för att vara glada, ta pauser i livets arbetsliv för att få energi och känna livsglädje. Så om vi inte i sjukdom drar ner vårat livstempo och låter kroppen läka i sin egen takt. Låta våra tankar och sinnen löpa fritt en period, kan göra att du ser helt nya saker i naturen där du bor du förut inte verkligen sett eller inser att det är dags att börja ett nytt livsprojekt. För att lyssna på den inre själen utan internet eller teve kan faktiskt höja livsnjutningen och livsglädjen. Och få en att ta steget in i något nytt. Eller sitta i tystnad och läsa en bra bok, för ett tag. Att slippa alla måste, köpa och göra, utan bara existera. Att existera och vara tacksam att få existera.


Att sitta en tid i karantän för att reducera smittspridningen av pandemin, bära munskydd på offentliga platser som butiker, apotek. Och inte samlas i stora grupper verkar få vissa människor  tro ; vara ensam med mina egna tankar i min hjärna 😬😱, absolut inte. Jag följer stora grupperingar av likasinnade då slipper jag tänka för mycket.

Att få tänka själv och skapa sina egna åsikter. Sen uttala dom åsikterna, det ju mänsklig rättighet. Och får en att må bra...



fredag 2 oktober 2020

BARNEN I KRIGSZONER...

 

Ett barn som blir kränkt eller lever med hat och förakt från spädbarns år till tonåring, slutar inte älska sina föräldrar. Men slutar älska sig själv.

Och därmed livet. Det enda som ser är vuxna med andra åsikter hatar dom och önskar dom döda, då dom ser olika länders bombplan över sina bostäder. Och bomberna dödar deras anhöriga. Det finns barn i dessa krigszoner dom levt flera år med krig , drömmer om fred, får vara friska och gå i skola. Det är en önskan för december om julefrid och barn ska få uppleva en jul med glädje, några nätters sömn och äta god mat utan att dö under tiden man kopplar för för en stund med att äta sig mätt.




KANELBULLENS DAG...

 

På söndag 4/10 är det kanelbullens dag, det är en dag då svenskar fikar vid alla möjliga tillfällen kaffe och kanelbullar.

Min mormor, bakade mycket kanelbullar, förutom kanel och strösocker i bullarna hade hon lite vanillinsocker . Och oss barnbarn gav hon kanelbullar med varm choklad. Det minns jag från min barndom.





HÖSTEN PÅ RIKTIGT ANLÄNT...

 

Nu i Skellefteå börjar hösten anlända på allvar, för nu regnar löven ner och täcker mark och vägar med gulnande vissna höstlöv. Vilket blir för fordonen lövhalka i hög fart.

Sen om 30 dagar till, höstkyla och blank is väntar. Sen återstår det när snön detta år behagar komma. Och om vi i november och december får några otrevliga jobbiga snökanoner. Med mycket och tunga snöskottande dagar 😬.

Mina ärade medmänniskor, det är bara att inse vi människor har våra prövningar genom vardagslivet värs vi än i världen befinner oss.


Tack för ordet gott folk...



lördag 26 september 2020

HÖSTRUSK...

 

Igår 26/9 regnade det och var riktigt höstruskigt väder. då var det skönt att vara inne med tända ljus och dona lite med hushållsgöra.

Snart jul, decembermånad. Hoppas det blir med fredlig så alla barn i krigsområden får någon gång i sina liv känna lugn och glädje i sina liv. Det är vad jag önskar i jul för barnen i vår värld.



torsdag 24 september 2020

USAS BRANDMOLN ÖVER SVERIGE...

 

19-20/9-2020 blåste det in från USA starka vindar, som förde med sig rök från USAS skogsbränder. 

Denna rök var moln som var rosa röd färgade i Sveriges luftrum. Och precis som i USA var det rök/ moln med innehåll som inte var hälsosamt för människor eller djur.

Och det är fortfarande rejäla skogsbränder i USA som tydligen kan fortsätta brinna till och med december. Och göra väldigt många hemlösa, under USAS pandemi.

Så man inser det kommer fler starka vindar från USA med ohälsosam rök över Sveriges luftrum.


onsdag 23 september 2020

TACKSAMHET...

 

Med tanke på allt som pågår och händer i världen. Och då man hör Donald Trump och hans hatiska haranger, så är det god en ide att stänga av internet ett tag. Sätta sig och njuta av en god kopp kaffe med något gott till. Eller en kopp te.

Med det som pågår i Ryssland så inser man, att vara hederlig, ha ordnat ekonomi och ordnat liv, det är är livets största vinstlott i livet. Se vad man åstadkommit på egen hand, tak över huvudet, mat på bordet och kläder på kroppen och skor på fötterna.

Vara tacksam för familjen, barnen och våra husdjur.

Vara tacksam för livet. Sen att Saudiarabien och Iran tar sitt arabiska förnuft till fånga och verkställer verklig fred i Jemen. Och inte låter dom jemenitiska barnen svälta till döds. 

Att vi får för barnens skull avsluta 2020 på ett bättre sätt att ge barn oavsett land, en bättre framtid.

Det är något att känna tacksamhet för...




ELDIGT HET...

 

Ur eldens flammor kom han, stark eldig...

Och jag...




ALLTSÅ...

 

Alltså drömbilden av brandmannen är, detta. vilket får kvinnor drömskt tänka...




UR KVINNLIG SYNVINKEL: HETT I KÖKET...

 


Då en man i köket....



En man som kan laga mat är ett plus i hushållet och familj.



SNART HALLOWEEN...

 

Tänk snart är det 30/11, halloween. En amerikansk jultradition vi svenskar börjat med. Med klä ut sig och knacka dörr för godis. Fast här i Sverige tänder vi ljus på våra anhörigas gravar. Och minns våra anhöriga och våra ljusa stunder med dom då dom levde. Vilket skänker oss glädje och trygghet i livet.



lördag 12 september 2020

ÄGG FRÅN 18 ÅR...

 




En butik i svensk stad i Sverige har problem med ungdomar som köper ägg och sen kastar ägg på stadens fastigheter. Så butiken har löst problemet med att införa 18 års gräns för att få köpa ägg.



Så löser man problem med stökiga ungdomar, sen blir väl lösningen att dom får vara 25 år för att få köpa alkohol, för då alkohol kommer in försvinner intelligensen för dom yngre.





tisdag 14 juli 2020

SOLSKEN...

14/7-2020 vaknade till solsken och sommarvärme. Fast det varit regnigt några dagar och kyligare. Man får vara tacksam för det lilla i det stora hela, så att säga.


lördag 13 juni 2020

KOSMISK KARMA...

Då det gäller kosmisk karma, innebär det att barn som kopierar sina föräldrar och går flera steg längre än föräldrarna gör.

Ta till exempel dom ryska oligarkerna så dom som stal statliga företag och gjorde dom till sina privata företag och lever på dom ryska skattebetalarnas kostnad överlyxiga lyxliv runt om i världen utom i sitt eget hemland. En oligark som stal och fortfarande varje månad får statliga bidrag till sitt globala företag och privata lyxliv, som har en son som också lever på ryska skattebetalares bekostnad utomlands i lyxliv. Men sonen är aktiv med besök till Moskva för att se till 34 ryska Duma politiker får sin dagliga dos av kokain, heroin så han har trogna lakejer till att sätta hans kriminella agenda på Duman dagliga beslutsbord.

Sen kallar dom sig stolt Rysslands patrioter, medans dom dränerar ryska statens kassa och låter infrastruktur, sjukvård och statliga fastigheter förfalla. Gjort Ryssland en säker hemvist för kriminella som flyr hemlandets rättvisa och nynazister med träningsläger i Sankt Petersburg så dom lär sig tar över arabiska terroristers ageranden mot ryska statens affärspartners. Civila kan lugnt skaffa tungt militärklassade vapen som skjuts med runt civilbefolkning med familjer. 
Pensionärer bland oligarkerna känner viss skuld därför dricker många stora mängder alkohol, för att döva sitt dåliga samvete. Och deras barn och barnbarn därmed förlorar sin känslomässiga patriotiska känsloband, där dom har starkare band till land dom flytt till för att slippa se verkligheten vad dom skapat i sitt så kallade 'kära fosterland'.
Vilket gör generation 3 och 4 inte kommer att se Ryssland som sitt moderland man ska värna om som patriot. Men sen flera generationer framåt kommer dom att få uppleva vad då deras förfäder utsatt befolkning för. Det är vad jag kallar kosmisk karma med sting.



KOSMISK BALANS...

Ibland är det bra att sitta i tystnad ute och dricka sitt kaffe, med fågelkvitter som musik.
Kom att tänka på kosmisk balans och med det menar jag hur vi har våran familjedynamik. Vi kan ta Vladimir Putin till exempel, han förlorade sina 2 äldre bröder i TBC och några år efteråt kommer Vladimir till världen. Vladimir i sin tur får föräldrarnas kosmiska balans i sin familj. Han fick 2 flickor, som balanserar hans 2 döda bröder. Vladimirs döttrar kosmiska balans får 1 barn var, som balanserar Vladimir som överlevande son.

Det är som familjernas sammansättning som präglar barn och barnbarns familjedynamik. Vilket fortsätter generation efter generation. Det kan också inkludera missfall i familjehistoria. 



lördag 23 maj 2020

SLUTET AV MAJ MÅNAD 2020...

Nu så här i slutet av maj månad 2020, så noterar jag det är fortfarande kyligt i luften. Men ingen snö. Och det är ju positivt med ingen snö.

Renare luft noterar jag, då inga flygplan flera gånger per dag för över Skellefteå från olika destinationer. Vissa företag är igång, men det är mindre trafik ute på vägarna, så renare luft har det blivit. Mer människor är ute och går men håller avstånd på 2 meter till andra. 1,5 meter i matbutik och apotek. 

Så positiva attityds förändringar har det blivit i Skellefteå också. 



tisdag 12 maj 2020

SNART MITTEN AV MAJMÅNAD...

Det är snart mitten på majmånad och det är kyligt. Och då det är nederbörd, så är det snöhagel som snabbt smälter bort. Det är bara att tänka bara några veckor till då blir det sommar på riktigt. Och det är ju positivt.



onsdag 6 maj 2020

ÄLGVANDRINGEN PÅ SVERIGES TELIVISION...

Att SVT sänder på play älgvandringen, men också andra djur kommer med på bild. Är verkligen uppskattad. Dom som är handikappade och inte kan komma ut i naturen har på detta sättet en möjlighet att komma viltet närmare och se deras naturliga beteende. Vilket gör att man uppskattar dom vilda djurens besök mer på hustomten eller bakom en flerfamiljsbostad mer. 


torsdag 16 april 2020

STÄDNING I CORONATIDER...

Nu då man städar då man sitter som i karantän, så är städningen annorlunda. Sen man landat och vilat kroppen och ser resultatet av städningen, blir som kroppen och sinnet lite gladare och man kan planera göra uteplatsen mysig så man kan sitta och njuta av sommaren enskilt i karantän fast ute också. Och sitta ute i solen är ganska skönt. Har man ingen uteplats, öppna fönstret, flytta bord till fönster och sitt och njut av friskluft och solsken. Små saker kan lätta tungt sinne också.

Ha en bra helg gott folk.



lördag 11 april 2020

VERKLIGHETEN vs DRÖM...

Natten mot 11/4 hade jag en konstig dröm, att det skulle snöa. Men lördagen var solig och varm, med att snön började smälta bort på allvar.

Natten mot 12/4 drömmer jag om mycket snö smälter bort och skapar översvämning i centrum i min stad. Tittar ut och det visar sig att klockan 05 på morgon börjar det snöa. Och nu återstår om det blir mycket snö som faller eller kort och intensivt. Det har nu snöat i drygt 2 timmar då jag skriver detta inlägg.

Ibland har vi sanndrömmar och ibland är det roliga drömmar som ska få oss känna oss glada och må bra.

För många år sedan hade jag en jobbig dröm att nån ville mig illa och den personen lyckades skada mig i drömmen inne i butiken jag var. Tyckte det var en jobbig och olustig dröm. Det visade sig senare att jag sanndrömde om mordet på dåvarande utrikesminister Anna Lindh. Hon blev knivstucken på NK i Stockholm. Det blev en chockerande insikt. Visste inte så mycket om henne. Några dagar senare på natten drömde jag om 2 pojkar satt och pratade om att nu hade dom varann och fastän mamma var död skulle dom hjälpa varann livet ut. Vaknade med sorg i sinnet och olustkänsla. Det visade sig, vad jag fick veta på den tevesända begravningen att hon hade 2 söner. 

Ibland kan drömmar varna oss för vissa beslut vi fattar och vad för konsekvenser de kan få. Och dom kan varna oss för fara. 

För att vara 12/4 var det för tidigt att snön skulle smälta bort så fort, så jag kände på mig att vi skulle få en sista snöperiod, innan snön försvinner och sommaren knackar på dörren.




tisdag 7 april 2020

KÄNNER TACKSAMHET...

Jag känner tacksamhet av att se dom vilda djuren komma in i våra städer, då vi människor sitter i karantän. Det är ju deras sätt att tacka oss människor att vi tar paus i att smutsa ner deras miljö med våra resvanor och fritidssysselsättningar.

Det blir en gratis underhållning med vilda djur ända in till husknuten kan man lugnt säga. Man får se deras naturliga beteende och hur dom anpassat sig till oss människors existens och bostäder. Så se det som en belöning att dom vilda djuren kommer in till våra samhällen. 

Och njuter av dom olika nationalparkernas webkamera som direktsänder som man får se hur djuren mår på distans för att dom inte ska bli smittade av COVID-19. Se klart vatten där valar med delfiner simmar och leker tillsammans, gör för man känner att då är det värt att sitta i karantän.



fredag 3 april 2020

VERKLIGENHETENS ALLVAR...

Satt och drack mitt förmiddagskaffe, såg en ung man komma och gå med en svart labrador, ställde sig och vänta på gångvägen. Så kom en ung kvinna med liten flicka och barnvagn och gick. Då gick hunden och unga mannen fram till dom men höll avstånd. Insåg att den unga mannen satt sig i karantän med hunden eftersom hunden behövde gå ut och någon behövde handla matvaror till familjen.

Insåg ganska snabbt att han handlar till frun och småbarnen och han bor i annat boende under karantän för att skydda sitt spädbarn och minderåriga barn från smitta. Nu börjar fler Skellefteåbor tar karantän på allvar. Och det är bra. Då blir det 30/6-2020 sista dagen karantän och juli månad släpmånad för att min stad vara fullt operativ augusti månad. 😌👍


tisdag 31 mars 2020

VÅRA FÖRÄLDRAR OCH VI...

Mina föräldrar var födda 1937 och fick uppleva i Västerbotten Hitlers bombplan flyga över Sverige på nätterna på vintern under andra världskriget.

Jag föddes 1962 och nu snart 58 år gammal upplever jag en COVID -19 smittspridning, virus som försämrar människors lungkapacitet om man får den något allvarligare viruset. Känner inte panik, men jag tar mer försiktighetsåtgärder då jag handlar i matbutik och apotek och håller avstånd till folk på 1 meter i butik och apotek och 2 meter utomhus. 

Nu har vi fått veta att i mitt län med flera storstäder har vi nu 57 COVID-19 smittade i länet. Så då tar man större försiktighet med handhygien i butik. Och förpackningar. Men som tur har vi i Skellefteå flera butiker med hemkörning av matvaror och produkter från apotek till dörren. Men dom smittade kan ju ha varit i kontakt med andra som ännu inte är medvetna om smittan. Så ansiktsmask som jag gjort själv blir en bra liten försiktighetsåtgärd i min ålder. Allrent med lite vatten har jag i en sprayflaska som jag använder på arbetsytor i köket och i badrummet. Så det blir att spraya på den blandningen på hushållspapper och lägga i påsar som jag kan torka kundvagnens handtag och ha en till då jag öppnar kylarnas dörrhandtag till dom varor jag köper. Så min butik har utan att tänka på virussmitta, säkrat för säkra matprodukter i kyldiskar.

Mina föräldrar, mormor, morfar, farfar och farmor hade Hitlers bombplan att ha i åtanke och minne, min vuxenperiod kommer jag ha COVID-19 i åtanke och minne.

Undra vad för hotfulla situationer våra barn ställs inför som vuxna och som dagens obetänksamma vuxna nu lämnar till efterkommande generationer. Att det blir ett allvarligt virus kan man nog vara säker på tyvärr och allvarliga radioaktiva miljöhot dessutom. Det är vad vi som föräldrar måste lära kommande generationer, kunna ha fler bollar i luften samtidigt och kunna samarbete över landsgränser.



tisdag 17 mars 2020

ATT TA DET LUGNT vs STRESS...

Då man stressar mycket och länge är kroppen lättare mottagligare för virus och infektioner. Så för ens egen hälsa ta det lugnt. Vi alla har olika dygnsrytmer som gör att befolkningen handlar i bredare tidsspektra. 

Så nu i COVID-19 period så handla för 5 veckor så alla får tag på sina produkter i butik och apotek. Bara 2-3 veckors karantän reducerar smittspridningen. Nu under karantän ta och titta på naturen runt omkring er. Och luften. NASAS bilder från rymden visar våran giftiga luft över vår jord har minskat med 80%, bara på några veckor.

Ta er tid och fundera under karantänen, hur ni vill miljön ska vara framöver. För nu kommer mycket att ändras framöver 2020. Men nu med ett nytt sätt att tänka. Inte med storskalig produktion, utan med småskalig produktion närproducerat. Vilket minskar utsläppen och antibiotikan i djurens kroppar. Att ha en liten odlingslott för många är en positiv sak även för ekonomin. Vilket minskar ner transporter långa sträckor. Visst kommer vi fortsätta om några år att resa men transporterna kommer att vara med miljövänliga. Och det viktigaste är inte att köpa en massa kläder, teveapparater, Iphones, datorer så fort något nytt kommer ut. Produkter framöver kommer vara gjort och återvändningsmaterial. Och det skonar våran miljö.

Vi har redan idag börjar tillverka vissa produkter i återvunnet material. 



söndag 15 mars 2020

DYRT TOALETTPAPPER...

En butiksägare i södra Sverige, hade lagt en toarulle i en påse och skrivit överlevnadskit 999 kronor på tom hylla det brukar vara toalettpapper. Men en stressad kund snappade åt sig överlevnadskitet och betalade 999 kronor för överlevnadskitet med 1 toalettrulle.

Det går bra att fylla på matförråd för 5 veckor, även toalettpapper för 5 veckor. Det är mer ekonomiskt. Lagra toapapper för 1 år, är i överkant. Då man måste till affär och handla färskvaror mellan varven.



fredag 13 mars 2020

VÅREN 2020...

Eftersom att människor träffas då man anländer med flyg från utlandet, så stöter man ihop oundvikligt med flera människor. Innebär att smittspridningen kommer att ta tid, även med hemkarantän. Så till slutet av juni kommer Sverige vara ute ur krisen och det anses virusfritt. Så bolagstämmor som annars man har från april till och med i maj, kommer istället att med större säkerhet lyckas genomföras med större säkerhet virusfritt augusti.

I och med dom smittade snabbt hamnar i hemkarantän och vi svenska håller karantänen. Utnyttjar hemleverans av matvaror och grannar till ärenden där man lämnar det inhandlade vid dörren, utan kontakt med den smittade. Kommer smittan vara bekämpad helt till juni. Och man här i Sverige får epidemipenning (sjukpenning) för dom som jobbar men blivit smittade. Sen har en del av befolkningen sånt jobb som görs på internet, vilket gör det lättare att jobba hemifrån.

Banker kommer att få i Sverige stödbidrag från svenska riksbanken för företag i Sverige, så dom kan få uppskov med lån och räntor under rådande kris. 

Det blir mindre pengar i plånboken för alla inklusive företag, men vi kommer alla klara oss. Det blir en ekonomisk chock med mindre pengar. Men nu kan tänja pengarna längre och få lite pengar att räcka längre, om man planerar handlingen och maten smart. Och gör mer hemlagat, mer preparerat med matinköp. Som sagt tärna rotgrönsaker, blanda frys in i förpackningar till soppor och grytor. Vitkålssallader med morötter, kålrot och stark peppar. Strimla, riva, finhacka in i förpackning och frys in. Sen ta fram lagom till att tina och blanda dressing, salladsost, sallad, tomater, inlagdgurka . Pling så har du färdig sallad. Bra under sommaren och rötmånaden.


torsdag 12 mars 2020

KARANTÄNEN...

Då man har convid-19 så kommer man att känna sig gammal, ät dom mediciner läkarna gett. Ge sig själv tid att låta kroppen läka sig själv, i sin egen tid. Vi är alla olika.

Vi är nog alla stressade av att hinna göra så mycket på kort tid och träffa så många som möjligt på kort tid. Att vi glömmer bort oss själva, att njuta av att se naturens förändringar, fåglar och deras beteenden. Sitta ute och njuta av den friska luften för ett tag, utan stressa iväg någonstans. Det är tids lyx, är vi inte själva värda den tids lyxen säg. Njuta av barn och barnbarn utan internet som kommer i dess väg. Göra roliga saker med familjen.

Det kan få fram nya sidor vi inte vi visste vi hade och få oss känna oss nakna och sårbara. För då tekniken kommit in i våra liv, så går vi och talar i våran Iphone, textar medans barnen leker i lekparken utan att delta i leken med dom. Som vi gjorde kanske förr i tiden. Och det kan komma en positiv chock för barnen att föräldrar tar sig tid med sina barn medans dom är små och vill vara med föräldrar och prata med dom i större utsträckning, än som tonåringar.

Men sen har vi ju dom ensamma som deras enda kontakt med folk är på internet. Så egentligen har vi blivit mer offentliga alla och har bredare kontaktnät över hela världen. Med människor som delar en hobby och intressen.