fredag 13 mars 2020

VÅREN 2020...

Eftersom att människor träffas då man anländer med flyg från utlandet, så stöter man ihop oundvikligt med flera människor. Innebär att smittspridningen kommer att ta tid, även med hemkarantän. Så till slutet av juni kommer Sverige vara ute ur krisen och det anses virusfritt. Så bolagstämmor som annars man har från april till och med i maj, kommer istället att med större säkerhet lyckas genomföras med större säkerhet virusfritt augusti.

I och med dom smittade snabbt hamnar i hemkarantän och vi svenska håller karantänen. Utnyttjar hemleverans av matvaror och grannar till ärenden där man lämnar det inhandlade vid dörren, utan kontakt med den smittade. Kommer smittan vara bekämpad helt till juni. Och man här i Sverige får epidemipenning (sjukpenning) för dom som jobbar men blivit smittade. Sen har en del av befolkningen sånt jobb som görs på internet, vilket gör det lättare att jobba hemifrån.

Banker kommer att få i Sverige stödbidrag från svenska riksbanken för företag i Sverige, så dom kan få uppskov med lån och räntor under rådande kris. 

Det blir mindre pengar i plånboken för alla inklusive företag, men vi kommer alla klara oss. Det blir en ekonomisk chock med mindre pengar. Men nu kan tänja pengarna längre och få lite pengar att räcka längre, om man planerar handlingen och maten smart. Och gör mer hemlagat, mer preparerat med matinköp. Som sagt tärna rotgrönsaker, blanda frys in i förpackningar till soppor och grytor. Vitkålssallader med morötter, kålrot och stark peppar. Strimla, riva, finhacka in i förpackning och frys in. Sen ta fram lagom till att tina och blanda dressing, salladsost, sallad, tomater, inlagdgurka . Pling så har du färdig sallad. Bra under sommaren och rötmånaden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar