onsdag 4 mars 2020

COVID-19 GER OSS MÖJLIGHETEN...

COVID-19 är ett virus som kräver att vi sätter oss i karantän, för att på det sättet verka ut viruset 14 dagar till 3 veckor. Vissa kommer att bli sjuk och efter några veckor bli friska men med mindre lungkapacitet. Andra kommer att bli sjuka och dö av viruset på grund av försvagat immunförsvar. Sen att deras livsresa på vår jord är slut och har tjänat sitt syfte. Och deras minne gör nu mer inverkan här på jorden än då dom levde.

Det har blivit mindre produktion här på vår jord och vi konsumerar mindre miljöfarliga produkter. Som har fått renare luft, som i Kina bland annat. Måste berömma KINA från att vara ett slutet land, till att nu vara öppet och låta sin befolkning prata med övriga världen på internet det är steg i rätt riktning. Men vi idag är folk människor som är väldigt mycket uppkopplade på internet, ständigt uppkopplade sökande utåt för svar och fakta på våra funderingar. Då vi egentligen har svaren inom oss redan. Om vi lugnar ner våran levandsfart och börjar lyssna mer på vår inre röst och vad våran egen magkänsla säger om saker och ting.

Som att ta en lugn stund på morgon i en stunds meditation, med kaffe och något gott till. Jag lyssnar gärna till lugn meditationsmusik en stund under tystnad. Njuter av musiken, tystnaden och kaffet. En del kopplar av med matlagning, göra inlagda grönsaker, baka matbröd och fylla frysen med som en riktig prepper som räcker några veckor och samtidigt spara pengar. Andra under karantän målar, andra handarbetar eller snickrar som meditation. Och njuter sen av färdigt resultat. Sätter sig på balkong eller terrass och ser fåglarna hålla på mitt sitt, så ser man saker man inte hade tid att se förut. Och man kan sitta som par eller familj i tystnad och njuta av en bra film, god mat, bra musik också



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar