söndag 4 oktober 2020

VÅRAT STRESSADE EGO...


 I dagens samhälle är vi alla inställda på att samhället måste i alla sektorer fungera dygnet runt. Och att vi ska förbruka och konsumera lika mycket som vi gjort före COVID-19.

Om vi istället för att stressa vidare och känner den mentala stressen då man blir sjuk med feber och förkylning. Försöker på snabbaste möjliga tid kurera sjukdomen. Lyssna på kroppen och ge dig tid i lugn och ro sova och vila ut, så kroppen får tid att läka bort sjukdomen i sin egen takt.

Våra egon stoppar oss från att leva ett liv med glad och ljus livsstämning. Våra egon vill ha konstant beröm, beundran, applåder, erkännande och materiella saker, helst på en gång. Och när dessa saker blir helt drivande krafter i våra liv, förlorar du kontakten med din inre själv.

Vi föddes för att vara glada, ta pauser i livets arbetsliv för att få energi och känna livsglädje. Så om vi inte i sjukdom drar ner vårat livstempo och låter kroppen läka i sin egen takt. Låta våra tankar och sinnen löpa fritt en period, kan göra att du ser helt nya saker i naturen där du bor du förut inte verkligen sett eller inser att det är dags att börja ett nytt livsprojekt. För att lyssna på den inre själen utan internet eller teve kan faktiskt höja livsnjutningen och livsglädjen. Och få en att ta steget in i något nytt. Eller sitta i tystnad och läsa en bra bok, för ett tag. Att slippa alla måste, köpa och göra, utan bara existera. Att existera och vara tacksam att få existera.


Att sitta en tid i karantän för att reducera smittspridningen av pandemin, bära munskydd på offentliga platser som butiker, apotek. Och inte samlas i stora grupper verkar få vissa människor  tro ; vara ensam med mina egna tankar i min hjärna 😬😱, absolut inte. Jag följer stora grupperingar av likasinnade då slipper jag tänka för mycket.

Att få tänka själv och skapa sina egna åsikter. Sen uttala dom åsikterna, det ju mänsklig rättighet. Och får en att må bra...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar