söndag 6 november 2016

VARFÖR FÖRSVÅRAR USA SITT VALSYSTEM...


För att få rösta måste man vara registrerad väljare och parti. Poströstning är omöjligt i flera delstater men kan göra i vissa delstater via internet eller vanlig post. Ibland stängs registreringen 6 månader före valdagen. Flyttar man, byter efternamn eller partitillhörighet måste man börja om med ansökningsprocessen för att få välja.


Alltså dom säger själva att dom har världens säkraste demokratiska valsystem. 
-Hur kan det vara demokratiskt då man inte kan registrera sig ända till 2 månader före valdagen ? 
-Varför måste tala om vid registreringen vilket parti man röstar på ?
- Varför måste man registrera byte av politiskt parti för att få rösta ?

Vallokalerna har öppet kontorstid den 8/11 vilket gör att den stora andel av befolkningen låginkomsttagarna inte har råd att ta ledigt från jobbet för då blir det löneavdrag. För många arbetsgivare ger inte ledigt med lön för att rösta vilket gör att ungefär 35 000 000 kommer inte och har inte råd med att utöva sin konstitutionella rätt att rösta. Då är det ju inte en demokratisk valprocess i USA.

Som pricken över det hela så får inte Ivanka Trump's dotter till Donald rösta i år. Så man får ju se om Donald tänker göra nåt produktivt för sin dotter och andra vanliga väljare som inte fick möjlighet att rösta. Om han ska hålla sitt politiska vallöfte och att han har den politiska eliten med sig på den tänkta agendan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar