tisdag 1 november 2016

FÖRBUD MOT DRÖNARE...



Att det i Sverige har blivit förbud mot drönare med kamera är till viss del bra men faktiskt ska det gälla förbudszoner, inte hela Sverige med förbud mot drönare. Så man hoppar inte av glädje direkt.


Man får faktiskt inse att alla vill inte skapa problem eller vara närgången mot andra. Då en person försvunnit här i Sverige och organisationen som söker efter den försvunna brukar av överlevnadsskäl använda drönare med kamera för att snabbare skaffa sig en överblick av ett sökområde.
Men faktiskt är drönare till nytta för skogsägare också, särskilt om man har mycket skog och åker mark och vill göra en bättre kartläggning om vilken del av marken som ska ligga i träda och hur mycket skog som ska fällas och hur mycket beredning av skogsmark som ska göras. I sådana fall är drönare med kamera till stor nytta.

Men visst ska den förbjudas i närheten av flygplatser och militära områden. Men långt från dessa områden kan faktiskt drönare vara till nytta för dom som har fastigheter med mycket mark i sina ägor, ett tekniskt hjälpmedel som har tillkommit under årens lopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar