onsdag 30 november 2016

KRIGEN FÖRSTÖR INTE BYGGER UPP...


Denna bild ovan är från Taiz Jemen där krig också pågår. Massor av byggnader förstörda.


I Syrien pågår också krig, i Aleppo så bombar Putin och al-Assad  oppositionens befolkning som är obeväpnade. Där många kvinnor och barn omkommer dagligen.

I Irak pågår krig mot DAESH med irakiska militärtrupper med stöd av NATO trupper på marken, som skonar till viss del byggnader till den civila befolkningen kommer ur skott linjen.

I dessa länder kommer det att kosta väldigt mycket att bygga upp dom förstörda byggnaderna, mer än deras statliga kassa har.

EN JULHÄLSNING...


På vintern då kylan kommit och djurens gröna föda tryter, då människor sin goda sida visar med fågelbord fyllda. Då väntas av människor hungriga fåglar anlända, då dom med förvåning ser att andra skogens vilda och besöka detta fyllda matbord vid skogens bryn. Så vid juletid och övrig vi finna det uppenbarelse rolig och med glädje med kaffe vid köksfönstret sitta.
Att beundra djurens underfundighet på oss människors saker, att det dom till nytta bliva. Så vi till dom nyttig blivit att dom med påhittighet ett sätt funnit att få oss att dela av vad vi människor förtär, på ett eller annat sätt.

Så djuren då oss en hälsning sänder se och så vi vårt i vinter får, då vi till er med hälsning kommer och er förnöjer.

VÄSIGNELSE...


God natt vänner, gud välsignelse över dig och din familj.


tisdag 29 november 2016

VAD VORE LIVET UTAN KAFFE...


Tänk vad våra liv utan kaffe vore, det skulle bli sega dagar för oss. Kaffet som ger en energi kick så man orkar igenom dagen. Tänk då den dag kommer då vi inte kan odla kaffebönor...


Alltså,  vilken mardröm.
Ha en bra dag gott folk.

måndag 28 november 2016

TILLFÄLLIGT UPPEHÅLL...



Skellefteå har vinterskrud ,det är tillfälligt uppehåll här men snön kommer mer i eftermiddag. Så det blir en vit jul.

Ha en bra dag gott folk.

tisdag 22 november 2016

REGN...


23/11-2016 och det regnar i Skellefteå idag, och snön minskar. Det är ovanligt för att vara i Västerbotten Sverige kan man lugnt säga. 

NOVEMBER SNART SLUT...


Då slutet av november nalkas och december med julen kommer då vi barnen om kvällen lägger, hav förtröstan mitt barn jag skydda dig ska. Mitt hem borgen är för mina barn och med enighet vi nu i jul samlas, för vårt barns trygga vardag vi så gärna värnar. Ej med bomber om natten vi har, som i Syrien utstå nu ej trygg i sig livet finner. Då som förälder du helst vill döden skona ditt barn,för i landet Syrien ej trygg man vara, om sunnit man är hatets onda öga från Putin och Assad i vart hörn nu når, när må detta land fred och frihet med acceptans inbringa. 

Må november månad av fredens budskap in i december bringa, i vart ryska och syriska hjärta med kärlek och fred längtan få att verklighet av detta nå. Att ryska insikten kan få att nu den man utstakat och fört att människor i mången fått utstå, se vad kan mången  ett ljus för fred i Syrien i december tända med ett fredens ljus frambringa det ryska cynism och segerljud att tystna.

söndag 20 november 2016

PEDOFIL HÄRVAN I NORGE...


En grupp på 51 personer som begått övergrepp på minderåriga barn så små som ett par spädbarn.  Övervägande män, som även 2 stycken tvingat sina egna barn till sex med sina föräldrar.  Spark i rumpan ut i en iskall vak med isbjörnar som är hungriga runt om är vad man önskar dessa norska avskräden.

Jag hoppas barnen hittar vägen tillbaka till glädjen och inser ur denna jobbiga tunnel dom nu är i kommer dom ur.


Och att barnen inser att dom kommer att ha sina skyddsänglar i olika former då och när man minst anar det, så kan det visa sig i den djupaste depressions stund att nån finns i ens närhet som gör livet mer uthärdligt.

PARIS EN TANKE JAG HAR...


Nu i vinterns tid jag Paris en tanke har ,att nu vid juletids rand en fredens tecken önskar alla fransmän  en trygg och glädje full jul.

PUTIN & al-ASSAD GODA JULTOMTAR ?


Man kan ju tycka att Vladimir Putin och al-Assad skulle vilja göra goda gärningar mot andra människor även sunniter. Men ack tyvärr deras goda gärningar sträcker sig bara till al-Assad's familj och Alaawiiterna. Nu idag söndag 20/11-2017 ,7 stycken barn dödade i en bombräd och igår bombades ett sjukhus där inga rebeller fanns men där man behandlades den sunnitiska civilbefolkningen som råkat illa ut i Rysslands och Assad regimens skoningslösa bombningar.


Men en sak är klar Putin med ryska militären begår humanitära brott ska sen straffas enligt lag för det. Annars ger världen Ryssland rätt att fortsätta såna vidrigheter i före detta Sovjet länder som nu valt att bli självständiga. Och dom som i säkerhetsrådet godkänner det kommer att få försämrade affärsrelationer med Europeiska länder. Det ska medlemsländer i FN ha i åtanke.

lördag 19 november 2016

VINTERDAG...


Då man sina ögon öppnar och tittar ut i vinterlandskapet och möter denna morgon syn, med solsken och vintergnistrande snöig natur, ja då blir man glad över att det är vinter. För av den vackra synen glömmer man bort för en kort stund allt skottande av snö på våra infarter där vi bor och går, dom dagar snön faller ner i stora mängder.

Men söndags morgon gör dock detta inte nåt, sen vi skottat vår del då vi kroppen känner hel. Att samtidigt som jag rör min kropp så motionen jag fått. Och ju närmare julen vi komma då vi tåligare blir, för vad vore en jul utan snö och snö skottande värkande ryggar, för belöningen inomhus då väntar med varm dryck vi oss belönar och mys med familjen vi oss glädjer. Ja, se vintern den oss mången glädje skänker både i stort och smått.

fredag 18 november 2016

BEHÖVDE INTE SKOTTA SNÖ...


Det hade snöat lite i natt så på morgon behövde jag inte skotta snö direkt man vaknat. Då känner man sig lite...

ÖNSKAR ER TREVLIG HELG...


Från ett regnigt Skellefteå önskar jag er alla en trevlig helg.

torsdag 17 november 2016

BOSKAP SOM INTE SLÄPPER UT METANGAS...


Att kor och andra boskap släpper ut metangas med sin stora mängd avföring är väl väl känt för alla. Och nu forskas det på detta område hur vi ska kunna få dessa djur att släppa ut mindre metangas. I Danmark har dom faktiskt börjat ge mycket oregano med höet för att minska bildning av metangas.


Tydligen i Sverige tänker man annorlunda, här försöker vi avla fram boskap som inte ger avföring som bildar metangas. Det fick mig att skratta gott. 

Nu har jag en stilla undran i och med att det finns vilda djur som äter växter som gör att deras avföring också ger mindre doser av metangas, ska svenska forskare också försöka avla fram ny stam av rådjur, hjort, vildsvin, älg och så vidare ?

LAGEN OM DRÖNARE...


Då det blev tal om förbud mot drönare helt och hållet. Så blev jag besviken. Jag är glad att nu har myndigheterna tagit till sig kritiken mot totalförbud. 


Men nu visar det sig jag var inte den enda som skrev kritisk inlägg som nått myndigheterna. Och kloka gumman som jag är så fick jag igenom att dom som äger stora lantegendomar och med mycket skog ska få tillstånd av länsstyrelsen att använda drönare på sin egendom. Vilket gör mig ganska glad och nöjd att myndigheterna i Sverige lyssnar på svenska befolkningen.
Sen att organisationen som söker  efter försvunna människor också ska få använda drönare i sin assistans till polisens sökning av försvunna människor året runt, där det blir ofta stora sökområden.


Det får ju en att känna man är en del av samhället och dess regering. Så om man ser det hela mer utifrån så blir det ju mer politisk stabilitet bland befolkningen, vilket får människor att känna sig som en del av beslutsfattandet.

onsdag 16 november 2016

NU ÄR DET DAGS IGEN...


Alltså att vi SVERIGE är så otroligt eftersökta, denna gång har militärt USA flyg besökt våra lands gränser.

Alltså gott folk jag vet att vi svenskar är helt otroligt svåra att stå emot. då vi tänker så här: -LE, någon älskar dig.

Men ärade grannländer vill ni göra en provflygning och testa våran militära flygsektor, då kan eran militär ringa våran. Ni vet ju träning ger färdighet. Och ni amerikaner ni tyckte väl väldigt bra om Norrbotten av vad jag hörde från mina vänner däruppe, så inget är omöjligt.


GOD KVÄLL...



Här i Skellefteå det afton är och mot kvällen det lider, så gott folk eder jag önskar en en trevlig kväll, god natt och dröm sött.

UPPEHÅLLS VÄDER...


2 dagar med uppehåll och solsken i dag. Men i natt kommer det en snödygn. Så snöskottning igen. Men får ju tänka på dom ljusa stunderna med vintern, då hankar man sig fram till våren. Annars kan man ju dagdrömma en stund på dagen då blir ju tillvaron lite roligare.

tisdag 15 november 2016

ONSDAG 16/11-2016...


Milt på onsdagsmorgon i mitten av november. Snön ligger kvar men det har tinat bort lite här vid kusten kan man säga. Men köra bil med  dubbade vinterdäck är att rekommendera.

STEVE BANON'S MÄNSKLIGA ÅSIKTER...


- Preventivmedel gör kvinnor oattraktiva och galna. 


- Hissa högt och stolt förbundsflaggan som förkunnar USA'S stolta glänsande arv.


-Vill du hellre ditt barn hade feminism eller cancer.


Gabby Gifford's: -Geväret är kontrollrörelsens mänskliga sköld.

Det ska tilläggas att geväret ovan är ett militärt klassat vapen om heter Carbin Colt AR-15 som är mest vanligt vapentyp i militären. Denna typ av vapen finns och ska finnas enligt Donald Trump tillgänglig för ungdomar så lågt ner som 16 år. Denna typ av gevär är lättast för ungdomar och vanligt folk att få tag på vapenmässor. Och denna typ av gevär är dom som används mest i skolattentat och attentat bland allmänhet för att den är dödligast och tar många offer som möjligt. Och varje gång ett mord eller attentat sker ökar NRA:s vapenomsättning och större vinster hamnar i vapentillverkarnas privata plånböcker.

måndag 14 november 2016

REGN I NOVEMBER....


Det är som att moder jord ska spela Västerbotten ett spratt, regn blandat med lite snö 15/11-2016. Och sen den 16:e så blir det kallare igen och mer snö kommer. Vägarna blir åter igen glashala. 
Följde instinkten att fara och köpa broddar till mina skor 14:e vilket jag nu är glad att jag gjorde. För vägarna kommer vara glashala.

lördag 12 november 2016

DEMONSTRATIONERNA MOT TRUMP...


Jag beundrar dom som nu demonstrerar fredligt för att öppet säga sin mening som inte kom fram i valrörelsen. Men att dom etablerade elit politikerna skulle gå med på att byta till ett mer demokratiskt system tror jag inte på, inte dom närmaste årtionden. 

Åter igen handlar det om olja till Bush oljebolag, gas till Cheney's gasbolag och åter ge mer makt till övriga storföretag i USA, som också är Trump's vänner. I och med att han tar bort en del byråkratiska säkerheter som inte så rumsrena företag och deras sätt att sköta personal, miljö och personalens säkerhet. Men det viktigaste ge sig själva en skattesänkning och sänka lönerna för att få tillbaka företagen i Asien till USA så krävs det en lönesänkning. Så det blir en återgång med besked på en rad olika områden.

Och med att Trump och hans gäng vill återgå till dåtidens drift av gruvor, olja&gasborrning så kommer också sjukdomarna skjuta i höjden och därmed belasta sjukvårdsbudgeten förutom förstörd natur och förgiftade sjöar och floder. Och det här är frågan om utvecklingen i USA, då det gäller utlandet och Mellanöstern blir det en repris då det startade med Usam Bin ladin och Al Qaida med George W Bush. 

För det gamla gänget så ....


fredag 11 november 2016

FINT VÄDER 12/11-2016.


Det är klart väder och några minusgrader i Skellefteå idag. Och jag har fått upp julgardiner i köket så jag är nöjd, Så nu suktar kroppen efter kaffe.

Helt otroligt om ett par veckor är det december JULMÅNAD...


ÖVERDOSERAD...


För att inte överdosera på datorn så ska jag nu ta en paus till i morgon. Önskar er alla en trevlig dag, kväll, gott folk.

SKELLEFTEÅ ISHOCKEY..


Skellefteå ishockey lag har haft en dålig start på Sveriges ishockey säsong. Fansen har skrikit -öka farten, -kör och -gasa. Men spelarnas spelmotor har varit lite ur slag på senaste matcherna.

Men som allt annat i livet kan även spellag har dalar på spelarsäsongerna. Men dom trogna supportrarna kommer troget på varje match även i dalarna.

torsdag 10 november 2016

GOD MORGON....


Här i Skellefteå så är klockan bara 04.40 på morgon och mörkt ute. Men snön lyser upp mörkret en aning.

Så jag säger godmorgon gott folk.

Och ha en...

EN FUNDERING...


Varför säger vi vila i frid ?
Varför lever vi inte i fred också ?

Dela om du håller med !

DUGER...


Du behöver inte vara perfekt för att vara alldeles underbar...

USA'S ÖKADE FARKTION AV OLJA & GAS...


Donald Trumps vallöfte av att ta bort restriktioner gällande olja & gas fraktioner. USA har enorma olja och gas reserver som Trump backad av Bush och Cheney är för fri mängd av olja & gas fraktion håller priserna nere men igång den sektorns arbetsmarknad. Trump, Bush och Cheney vill förbättra och öka USA'S olja och gas produktion i USA, vilket får ryska oljepriser att sjunka.

Rysslands oljeintäkter av olja och gas export summeras upp till 43% av Ryssland inkomst. Och startar man en tävling mellan Ryssland och USA i militär upprustning, som snabbare tömmer ryska statskassan.


Politisk agenda:

Statlig byråkrati: Trump: reducera
                                  Putin: stor statlig byråkrati

Migration:  Trump: Bygga mur mot Mexiko
                       Putin: fördömer sådant agerande

Religioner:  Trump: fördömer islam och övrig religioner 
                                      och förespråkar amerikansk kristen-
                                      dom.
                       Putin: säger rysk ortodoxa religionen närmare
                                    islam.

Visum:  Trump: medborgare från till exempel Uzbekistan& 
                               Tajikistan får inte visum i USA,ses som 
                               islamska terrorister
                 Putin: dessa medborgare får fritt resa i Ryssland 
                              även till & från

Vapen:  Trump: för fria vapen utan begränsning
               Putin: för vapenlagar.

Abort: Trump : emot
              Putin: för

Skatter: Trump: lägre
                 Putin: högre för medelklass och småföretagare, 
                   ingen skatt för oligarker och deras stora 
                  börsnoterade företag

Korruption: Trump: bekämpa korruption och regeringens 
                                       lobbyister
                        Putin: inget om korruption för det gynnar hans
                                     regim

Så även om dom har likadan personlighet så är dom olika som politiker och har olika politiska agendor. Som Alexey Navalny ryska oppositions politikern säger: Amerikansk utrikespolitik är som en racerbil som snabbt och enkelt byter riktning, som en överlastad oljetanker. Även om dom politiskt stannar nu, fortsätter dom röra sig i samma riktning för en lång tid framöver. Och det krävs mycket styrka och tid för att byta riktning.

1974 så blev Ryssland sanktionerad första gången enligt den så kallade Jackson-Vanik tillägg men ingen egentligen anledning att ha dom. Men sanktionerna hävdes 2012, 38 år senare.  


Bara i Ryssland, sen alla beslut började fattas av en man kan Turkiet svänga från att vara vän till att hugga en i ryggen. Och sen tillbaka som vän i frågan om dagar. 


I ett land med kontroll och balans system fungerar inte detta och någon förändring av utlandspolitiken är resultatet efter ett långt arbete i senaten och kongressen, massmedia och så vidare.
Så Alexey Navalny's slutledning: TRUMP'S vinst kommer inte att förändra mycket för Ryssland, Varken bättre eller sämre. Valen i övriga världen är mer oförutsägbara men valen i Ryssland vet man valutgången år i förväg.