tisdag 11 oktober 2016

NUKLEÄRMEDICIN...

Rosatom håller på att utveckla, nukleärmedicin som är till för att bekämpa cancer i olika former. Am-241 till exempel, vanligt förekommande i Ryssland med högt antal cancer fall som kan relateras till för hög radioaktivitet.

En persons kropp kan ta under en livstid 200 Sv.


Lithenko han fick 400 Sv på en gång vilket att på några dagar blev han så här dåligt och sen dog. Han träffade FSB agenter som bjöd han på te och i teet var det en extrem hög dos cesium.


Alltså vi kämpa för att gravida kvinnor och våra småbarn ska få en giftfri miljö att vara i. Men det vi inte bekämpar är den radioaktiva strålning doser som urangruvornas avfallsdammar sprider omkring sig vid läckage då dom geologiska förändringar sker i avfallsdammarnas botten. Och vid olyckor på kärnkraftsverken vid bränder som skickar med vinden iväg radioaktiv rök som faller ned som regn då det passerar ett lågtryck var än det må vara. I Ryssland finns det många människor som varit utsatta för för höga radioaktiva doser som sen utvecklas till cancer relaterade sjukdomar som sen ska bekämpa med ytligare nukleärmedicin (radioaktiva mediciner).

Men Rosatom är bra på att bygga kärnkraftsverk och skapa radioaktiva mediciner som ska bekämpa cancersjukdomar som uppkommer av för höga strålningsdoser av radioaktivitet. Men har inte sen dom började bygga kärnkraftsverk runt om i vår värld ägnat mycket åt hur vi ska hantera världens urangruvors avfall som nu ökar alltmer mer fler kärnvapen tillverkas och fler kärnkraftsverk byggs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar