söndag 17 april 2016

PYHÄJOKI KÄRNKRAFTSVERK...

Om Pyhäjoki kärnkraftsverk i Finland ska byggas återstår ju och se. Vi i Europa har ju börjat diskutera hur höga gifthalter vi människor ska ha i våra matprodukter. Men i Talvivaara och Sotkamos urangruvor där uran avfalls dammarna sprack med läckage  som orsakade ett radioaktivt område runt gruvornas avfallsdammar på 10 kvadratmil. Och där diskuterar man hur hög nivå på det radioaktiva mark och produkterna om är producerade i området ska tillåtas. Men i och med att det är kapitalstarka företag bakom dessa som inte tar nån hänsyn till det hälsomässiga gällande befolkningen utan ser enbart vad dom tillkommer företagets ägare och lobbyister från överenskommelse med EU i Bryssel. För att deras ord väger tyngre än befolkningen.

Det är också likadant med Fukushimas ägare med överenskommelse med USAS regering vad dom egentliga effekterna av katastrofens omfattning blivit. Men nånting som ägarna till Fukushima inte räknat med är dom kemiska och geologiska välutbildade människor som skapat en oberoende internationell grupp som nu även med jordbävningsforskare börja få grepp om hur stort och allvarligt det är med kärnkraft i områden med frekventa jordbävningar.

Och i verkligheten dör aldrig en gruva utan fortsätter även då produktion i gruvan upphört cirkulera giftig vatten genom gruvan och med dess naturliga rörelser och förändringar som blir i en gruva som uppkommer sprickor i väggar,grund och med stängd öppning till gruva finner nya väggar med uppkomna sprickor i och med gruvans naturliga förändringar. Så köper man en gruva åtar man sig ansvar för miljön så länge vår jord existerar.

Det har ju blivit i vissa länder med urangruvor som Ryssland, USA ett bidragssystem där dom i befolkningen som får negativ hälsoutveckling får bidrag till mediciner mot sjukdomar som uppkommer med hög radioaktivitet bland befolkningen. Och detta gäller idag områden med urangruvor och läckande kärnkraftsverk. Detta har nu blivit en vanligt förekommande företeelse men som många som inser det negativa med mer kärnvapen, urangruvor och kärnkraftsverk söker också efter områden som är fria från kärnkraft och urangruvor. Och nu med Japan mer kraftigare jordbävningar som skapar dom nya kärnkraftsverken nya läckande anläggningar söker man fria zoner och dom börjar bli få på vår jord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar