torsdag 14 april 2016

JAPANSK KÄRNKRAFT & JORDBÄVNINGAR....

Helt otroligt om Japan skaffar mer kärnvapen och utvecklar kärnkraften i ett land som har frekventa jordbävningar dagligen på 2,5-6,2 på magnituden och dessa jordbävningar sker dagligen. 
Vilket innebär i praktiken att deras deras del av jordplattan som dom delar med Kina och Ryssland bland annat flyttar sig ett par centimeter per månade nu mot förr då Japans platta flyttade sig 8 centimeter per år. Men ingen rörelse vid Rysslands östra kust.

Helt otroligt hur vissa människor tänker eller rättare sagt inte tänker.

2 kommentarer:

  1. Japp, det är fantastiskt hur mänsklig dumhet tillåts att frodas...

    Men säg mig, vilka kärnvapen är det som Japan har och utvecklat redan nu, samt var sker deras utveckling idag? Det skulle vara bra att få reda på så kan jag skicka informationen till IAEA, de skulle bli 'hemskt' intresserade av att få ta del av sådan information.

    Sedan kan man fråga sig om jordbävningar i magnituden 2,5-6,2 är så mycket att skrämmas över? Kärnkraftverk klarar, bevisligen, jordbävningar >9 i magnitud...

    SvaraRadera
  2. Jordbävning på magnitud 9 var det som fick skalet runt Fukushimas kärna att smälta. Dom jobbar med röjning runt Fukushima området i 10 minuters pass. Sen kommer ny personal in. Det cirkulerar nu 360 000 liter vatten om dygnet ut i havet. Vilket har gjort det blivit missfoster skador på djur bland annat tama som vilda. Ryska Rosatom har byggt och planerar bygga fler kärnkraftsverk i Japan trotts befolkningen demonstrationer emot. Sen jordbävningar på 2,5-6,5 kan välbyggda fastigheter klara men sprickor i grund och väggar blir det i olika skalor beroende hur välbyggda fastigheter är. Men Japans hus är byggda för jordbävningar med stålbalks stomme som ska enligt experter hålla vid jordbävningar på magnitud 6,5-8. Övriga länder som Iran,östra Ryssland och Kina bland annat vet jag inte vad dom har för byggnormer och om dom följer liknande Japans normer. Man klarar jordbävning som människa upp till 9 om man inte är i hus eller höghus. Så det är ju beroende på hur man ser det. Jag tycker jordbävningar har till naturens naturliga förändringar och som i våran del av världen så kommer vi inte att beröras i samma mått som Japan, Chile,Peru, Ecuador Kina, Vietnam, Sydkorea. För Kina, Sydkorea och sydöstra Ryssland kommer dom pågående hög radioaktiva strömmarna fortsätta dygnet runt. Där pratar man om nivån på den radioaktiva maten som fisk,grönsaker och olika högradioaktiva områden. Där dom som blivit negativa påverkade får statliga pengar till mediciner: Ryssland har 60$/ månad och person, Japan har samma system, liksom Kina och Nordkorea vet jag inte vad dom har för system gällande detta.

    SvaraRadera