torsdag 28 april 2016

SKELLEFTEÅ AIK'S GULDVANA...

Hockey fantasterna för Skellefteå AIK grät bittra tårar då dom spelade emot Frölunda, det var strid om guld och silverplatsen i svenska hockeyligan. Och eftersom att Skellefteå är van vid guldmedaljer sen många år så fälldes en del tårar bland hockeyfantasterna.

Men silver är ju inte dåligt heller och vi kommer igen vi är ju vana vid guld, New Boliden AB en stor gruvkoncern i Skellefteå och Västerbotten som  har ju ett smältverk som hanterar guld i Skelleftehamn. Och på sommaren får man möjlighet att få en guidad tur och se delar av verksamheten som turist.

Så vi Skelleftebor har vana med guld på flera olika sätt kan man säga. Guld gör oss inte så hysteriskt glädjefyllda, vi tar det coolt.

DET HAR RÖRT PÅ SIG...

Det har varit jordbävning 28/4 på 10 kilometers djup med en magnitud på 5,0. Då gäller bostäder så kan man kolla husgrunden och vid synlig spricka sticka in en ståltråd och går den djupt för med en spruta byggnads silikon. Om det funnits nåt kärnkraftsverk i närheten av förkastningen så ska man nog kolla bassängen kärnstavarna är i.

Sen har det varit jordbävning på Kuril öarna 28/4 med en magnitud på 4,6. Nu håller dom rörelserna på 4,3-4,6 men ingen rörelse mellan Kamtjaka och Kuril öarna.

Men det har ju rör sig smått i syd Europa och det är ju positivt med små rörelser frekvent.

OMVÄXLANDE VÄDER....

Det är verkligen omväxlande väder i Skellefteå.En timme regn sen några timmar sol, sen några timmar regn och nån timme sol. Men nu är snön borta varje fall. Det är ju ett plus i kanten även om inte det är direkt nån värme ute.

måndag 25 april 2016

VÅREN KOM AV SIG...

Alltså våren här i Skellefteå Västerbotten kom av sig. 25/-2016 kom detta oväntade besök, bilar som hade bytt från vinterdäck till sommardäck gled som ishockeypuckar på våra vägar. En del åkte av vägen och en del krockade med andra bilar på grund av för hög fart. Men till 1/5 skulle våren komma på allvar sägs det.

FREKVENTA JORDBÄVNINGAR KURIL ÖARNA...

Intressant att det har varit mindre jordbävningar i några dagar med magnituden 4,2-4,5 dagligen , 2 per dag mer bestämt.Men inget på Kamtjaka och mellan Kamtjaka och Kuril öarna. Det är inte så stora jordbävningar med dock vibrationer som påverkar byggnader och missilerna lite.

GOD MAN & ÖVERFÖRMYNDARE...

Det har ju kommit fram att det har blivit en del förskingring av pengar bland god man och överförmyndare .
God man hjälper en som inte kan sköta sin ekonomi med räkningar, skattedeklarationer o s v. Och en överförmyndare hjälper människor såväl som barn som är placerade i fosterhem. God man eller barnets förmyndare ska redovisa om pengar inkommande och utgående, kvitton o s v en gång i månaden. Arv som barn fått som är under 18 år ska inte röras utan ges till barnet då det fyller 18 år. Men som överförmyndare ska man förvalta pengarna så bra som möjligt och om det är väldigt mycket pengar så ska man med minderåriga som är mellan 12-18 år om man tycker en placering i aktier är bättre gå igenom med det barnet helt objektivt vad för ekonomiska för och nackdelar och samtycker barnet till att man investerar i aktier där utdelning sätts in på sparkonto som blir barnets vid 18 års ålder. Med vuxna som inte kan hantera pengar är man skyldig som god man och överförmyndare diskutera och redovisa om vad man gör för förändringar med dennes tillgångar. 

Är det senildementa människor man sköter pengarna för är man skyldig att redovisa för klientens närmaste släkt eller barn. Men som släkting eller vuxen barn kan man också ringa god man eller överförmyndare och ordna ett möte om redovisning på bokföringen vad som gjorts och inte.

Då min och min  brors mamma dog och vår biologiska far vände oss ryggen fick vi en förmyndare och överförmyndare dom var bägge väldigt bra och vi hade bra kontakt. Men senare i livet jobbade jag med gravt handikappade människor och deras åldrande föräldrar runt 85 års åldern oroade sig för hur det skulle gå då dom dog. Och dom visste att jag hade som ung överförmyndare och vände sig till mig om vem dom kunde lita på och lämna över med trygg hand sina kapitalarv till barn till en trygg förvaltare. Jag lärde ju känna några stycken så jag hjälpte  med det jag kunde.

Det är sådana här gånger jag tycker att det är bra man kan välja abort. För då jag såg dom gamla föräldrarnas oro och ångest är nåt jag inte skulle vilja gå igenom. Och som tur är så finns det möjligheter att testa fostret för grava gen defekter. Sen är det ju upp till varje föräldrapar att besluta såna här allvarliga saker, inte myndigheter eller lagar.

Men pengar i arv och dödsbouppteckningar splittrar ofta familj och släkt tyvärr. Och tyvärr finns det avarter bland god man och överförmyndare också men dom är få.

söndag 24 april 2016

VÅR VACKERT VÄDER....

Alltså söndag 24/4 har det varit soligt och fint satt ute och drack mitt förmiddagskaffe och lapade sol. Det var underbart. Lite sol ger en extra energikick i friska luften. Det har varit dagar det har regnat men det gjorde att mer snö försvann. Man behöver inte mycket egentligen för att livet ska kännas bra.

lördag 23 april 2016

KÄRNKRAFTSFRI ZON LOCKAR...

Vi har redan börjat få folk från länder som ligger under havsytan. Som detta par från Nederländerna som köpt bondgård i Flarken utanför Umeå Västerbotten och börjat med mjölkproduktion. Här i Skellefteå har vi också ett antal olika företagare från olika länder som Saudiarabien, Nederländerna, Ryssland,Ukraina,Polen, Usa , Kina, England,Uzbekistan och Japan bland annat.

Först turista dom här i Skellefteå trakten och gillade vad dom upplevde och sen kom dom på vilket företag dom skulle starta. Sen återkom dom permanent. Många av dom har globala företag och en del av deras kunder kommer också hit till deras kontor vilket en del ser att här finns klienter så dom etablerar  kontor här också. Och nu blomstrar det inom byggnadssektorn här med nybygge av lägenheter och villor på en rad olika områden. Så nog finns det stor utvecklingspotential här i Skellefteå. Det är ett brett samarbete mellan politiska partierna allt från vänster till höger partier. Men socialdemokraterna har styrt denna kommun i 70 år trotts denna produktiva företagsetableringar. Men det är väl för att alla partier är kompromissvilliga då det gäller utveckling av Skellefteå. Men det finns ju också förslag av Moderaterna,Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna som också blivit verklighet.

PUTINS NATTENS VARGAR...

En kort tid efter att Vladimir Putin tillträdde som president för Ryssland så skapade han efter ett inköp av en Harley Davidsson ett motorcykelgäng. Detta gäng placerades på Krim för att kontrollera för Kremls räkning den ön mot Ukrainas lednings försök att återta ön.

Sen att nattens vargar sen tog högradioaktivt cesium från Krims kärnkraftsverk för att ge DAESH det för tillverkning av smutsiga bomber under 2015 för att få heroin från deras odlingar i Afghanistan. Då kan man ställa sig frågan låg Kreml bakom den farliga kriminella handlingen eller gjorde motorcykelgänget detta på eget bevåg och utsatte många civila Krim befolkning för den radioaktiva substansen dom for i kring med i en privat personbil i ett par glasrör. 

Även om nattens vargar motorcykelgänget är kriminella med svarthandel inom prostitution, knark, utpressning av företag både inhemska och utländska företag som är hederliga och betalar rysk skatt och avgifter. Så förstår jag att dom är bannlysta i dom flesta länder i och med att dom är i tävlan mot Hells Angels i dom övriga länderna. Men i Ryssland och östra Ukraina är dom i beskydd av Vladimir Putin som är deras egentliga ledare men även Rysslands president.

Hur kan en polis blivit så korrumperad och själsligen tom hjärtlös man, det är svårt att förstå. Sen att han förväntar sig att man ska känna förtroende för en sån person som affärspartner.

Sen blir det ju intressant att se hur långt Putin och hans oligarker kommer att ta striden om att behålla dom stulna förmögenheterna och hur många han kommer be Kadyrov och Kadyrovs elitsoldater mörda för att dom inte godkänner och följa hans aggressiva destruktiva plan för Ryssland och dess befolkning. Vad får dessa människor att tro dom kan fortsätta detta aggressiva beteende och provocera fram ett kärnvapenkrig med omgivande länder.

Men som tur är så är EU länderna och NATO mer fredsbejakande och sunt intelligenta att dom kommer undvika konflikter ryska militärer. Men om dom överskrider för många lands gränser för många gånger så kommer en motreaktion men mer på det affärsmässiga planet. Vilket egentligen inte Vladimir Putin räknat med, som sänker helt klart ryska militärens fortsatta aggressioner mot omgivande länder. 

Det blir då 1 för oss och 0 för aggressiv&destruktiv Putin, men på en mer fredligt produktivare sätt i och med man inte når fram till Putins sunda sida som han borde ha någonstans i sin hjärna, så får man en fredligt effektivt sätt att hjälpa Rysslands politiska opposition att återfå någon som helst makt i ryska Duman och säkerhetsrådet och inte bara oligarkernas hjärndöda nickedockor som följer Putins minsta nyck även dom destruktiva&aggressiva önskningarna.

tisdag 19 april 2016

TJERNOBYLOLYCKAN...

Idag 20/4-1986 skedde en stor olycka på Tjernobyl kärnkraftsverk med en explosion i en reaktor som blev ett högradioaktivt rökmoln som spred sig i en stor del av Europa, Tyskland och Sverige men även Baltik länderna och västra delen av Ryssland drabbades kraftigt. Så pass mycket att i Norrbotten som renflockar avlivades och brändes på grund av för hög radioaktivitet. Dessa länder har även än idag hälsomässiga negativa effekter att hantera med efterkommande generationer.Det radioaktiva regnet finns i många äldre generationers minne.

måndag 18 april 2016

JORDBÄVNING CHILE & JAPAN...

Chile drabbats idag 18/4 av jordbävning 5,6 på magnituden förutom kraftigt regn som förorenat dricksvatten för stor del av befolkningen.

Kyushu Japan idag 18/4 drabbades av jordbävning 5,3 på magnituden. Det är ju förstås efterskalven som naturligt kommer.

Mina tankar går till dom drabbade och deras förlorade hem.

söndag 17 april 2016

PUTINS SENASTE DEKRET...

Den nya armen som består av 500 000 av ryska armen, FSB och anlita Kadyrov och hans elitsoldater då dom som opponerar sig mot hur Putin och hans oligarker styr Ryssland och Rysslands företag med utländska affärspartners.

Man inser ganska snabbt att girigheten bland oligarkerna är nu gränslösa i och med att han gör så att Solotov, Putin, FSB och Kadyrovs elitsoldater får total straffrihet för deras handlingar som kommer att ske i Ryssland. Om jag skulle ha kontor och anställda i Ryssland skulle jag vara beredd att förlora en stor del av företagets kapital i Ryssland till Putin och oligarkernas privata fickor. Som Putin kommer åt med åtal av smuggelvaror och korruption för utländska bolag. Senaste anklagelsen var mot IKEA att smuggla in ej redovisade varor. Utan förvarning gick ekopolisen och gjorde en räd mot ett varuhus i Ryssland, utan att finna ett bevis på anklagelsen. Min instinkt säger mig mutan för att slippa besvär med ryska oligarker har stigit väsentligt i höjd belopp.

Ryssland har verkligen blivit ett ryskt Mexiko. Nu kommer det att inte finnas nån politisk opposition och kvinnliga politiker med småbarn kommer att snabbt av säkerhetsskäl sluta som politiker. För det blir som i Mexiko där en nytillträdd politiker blev på sin första arbetsdag ihjälskjuten i sitt hem inför hennes 2- & 4- år gamla barn av maffian.

Enda skillnaden mellan Ryssland och Mexiko, Mexikos president jobbar mot maffians destruktiva makt och för folkets trygghet och välfärd, medans Rysslands president försvagar dom ryska medborgarnas rättigheter och stärker dom kriminella oligarkernas makt om Rysslands alla börsnoterade bolag och oligarkernas möjligheter att behålla dom stulna förmögenheterna.

Det är frågan hur länge kommer dessa soldater gå med på att skrämma befolkningen till total destruktiv underkastelse och förhala den dödliga våldsamma process mot Rysslands ekonomiska undergång.

Den frågan som ställts på Twitter hur många av Rysslands vanliga befolkning är Rysslands oligarker beredd att offra för att behålla det dom en gång stulit. Att det kommer att bli åtskilliga den saken är klar då Kadyrov är inblandad det kommer att röra sig om över <100 000 ryska medborgare som inte sympatiserar med Enade Ryssland och Putin.

Samtidigt man blir jättearg över vad han nu helt öppet gör, visar hans totala avsaknad av etiska gränser, empati och verklig verklighetsuppfattning blir man så förundrad hur kan kan tro att detta ger ryska företag en extra positiv skjuts till mer utländska affärskontakter.
För mig är det gigantiska varningsklockor och som koncernchef för börsnoterat företag med civila människor sparkapital skulle jag inte tråckla in mig i så osäkra och farliga affärspartners som den väg nu Putin och hans oligarker gått inför.

EN TILL JORDBÄVNING I CHILE...

Det har varit en ytligare jordbävning i Chile, det kan ge sprickor i gruvornas avfallsdammar som sen läker ut i floder, sjöar bland annat. Dom ordinära gruvorna är ju avfallet mer hanterbart. Det är inte uran avfallet.

Sen har det ju varit fler jordskalv, det är ju en naturlig reaktion. Så länge man inte är i höga byggnader med dåliga byggfundament eller vanliga hus klara man sig under en jordbävning. Till och med på ryska sidan av Kuril öarna har det varit en till jordbävning på magnituden 4,6. Och en del andra områden vilket är positivt med tanke på hur mycket Japan har rört på sig. Men det finns andra områden som man tycker ska ha mindre rörelser men inte har nån rörelse än. Men större förkastningslinje borde det ju vid detta lag rört sig en del. 

PYHÄJOKI KÄRNKRAFTSVERK...

Om Pyhäjoki kärnkraftsverk i Finland ska byggas återstår ju och se. Vi i Europa har ju börjat diskutera hur höga gifthalter vi människor ska ha i våra matprodukter. Men i Talvivaara och Sotkamos urangruvor där uran avfalls dammarna sprack med läckage  som orsakade ett radioaktivt område runt gruvornas avfallsdammar på 10 kvadratmil. Och där diskuterar man hur hög nivå på det radioaktiva mark och produkterna om är producerade i området ska tillåtas. Men i och med att det är kapitalstarka företag bakom dessa som inte tar nån hänsyn till det hälsomässiga gällande befolkningen utan ser enbart vad dom tillkommer företagets ägare och lobbyister från överenskommelse med EU i Bryssel. För att deras ord väger tyngre än befolkningen.

Det är också likadant med Fukushimas ägare med överenskommelse med USAS regering vad dom egentliga effekterna av katastrofens omfattning blivit. Men nånting som ägarna till Fukushima inte räknat med är dom kemiska och geologiska välutbildade människor som skapat en oberoende internationell grupp som nu även med jordbävningsforskare börja få grepp om hur stort och allvarligt det är med kärnkraft i områden med frekventa jordbävningar.

Och i verkligheten dör aldrig en gruva utan fortsätter även då produktion i gruvan upphört cirkulera giftig vatten genom gruvan och med dess naturliga rörelser och förändringar som blir i en gruva som uppkommer sprickor i väggar,grund och med stängd öppning till gruva finner nya väggar med uppkomna sprickor i och med gruvans naturliga förändringar. Så köper man en gruva åtar man sig ansvar för miljön så länge vår jord existerar.

Det har ju blivit i vissa länder med urangruvor som Ryssland, USA ett bidragssystem där dom i befolkningen som får negativ hälsoutveckling får bidrag till mediciner mot sjukdomar som uppkommer med hög radioaktivitet bland befolkningen. Och detta gäller idag områden med urangruvor och läckande kärnkraftsverk. Detta har nu blivit en vanligt förekommande företeelse men som många som inser det negativa med mer kärnvapen, urangruvor och kärnkraftsverk söker också efter områden som är fria från kärnkraft och urangruvor. Och nu med Japan mer kraftigare jordbävningar som skapar dom nya kärnkraftsverken nya läckande anläggningar söker man fria zoner och dom börjar bli få på vår jord.

torsdag 14 april 2016

JAPANSK KÄRNKRAFT & JORDBÄVNINGAR....

Helt otroligt om Japan skaffar mer kärnvapen och utvecklar kärnkraften i ett land som har frekventa jordbävningar dagligen på 2,5-6,2 på magnituden och dessa jordbävningar sker dagligen. 
Vilket innebär i praktiken att deras deras del av jordplattan som dom delar med Kina och Ryssland bland annat flyttar sig ett par centimeter per månade nu mot förr då Japans platta flyttade sig 8 centimeter per år. Men ingen rörelse vid Rysslands östra kust.

Helt otroligt hur vissa människor tänker eller rättare sagt inte tänker.

tisdag 12 april 2016

VAD ODLAR VLADIMIR PUTIN...

Nej Putin odlar inte grönsaker eller sin relation med oppositionen eller dess väljare. Han har bestämt sig att han har större hot emot sig från ryska befolkningen med deras demonstrationer. Samtidigt säger Vladimir jag lyssnar på vad min befolkning behöver och fördelar ett par % av statsbudgeten på olika välgörande ändamål på medelklassen och överklassen i Ryssland som röstat på hans parti. 

Så i våra ögon har det inte blivit nån direkt demokrati utan mer en Putin styrd diktatur. Låt oss kalla den Putindemokrati. Hans otaliga simturer under sommaren i olika sorters alger både gula och gröna som kan orsaka alzheimers och senildemens bland annat. Med tanke på vilka gifter dom innehåller. Man kan ju undra har dom simturerna fått effekt på denna lilla president.

VOVVE I FÄNGELSE...

Alltså det är inte lätt att vara liten. Detta lilla kramdjur hade en pojke tappat bort och en polis hittade det. Då polisen kom tillbaka till station så la dom ut efterlysningen på polisens Facebooksida och pojken 4 år gammal fick se sitt gosedjur. Frågade polisen om dom satt hans gosedjur i fängelse. Nej sa dom det var bara att komma och hämta gosedjuret på hittegods.

Minns själv då jag var liten att vad vuxna sa till mig och vad jag i huvudet såg en bild av stämde inte med verkligheten. Så jag förstår denna pojkes fråga. Det är nog nåt man som vuxen måste ha i åtanke vad man säger till småbarn och hur man säger det.

FACEBOOKS SVAGHETER...

Sen man blev ofrivilligt taggad med ryska sidor som visade sig var virussidor. På min andra dator (icke virus smittad)så har jag nu i flera dagar försökt hantera dessa taggade sidor jag egentligen inte ville ha. Men kan inte ta bort dessa sidor med nån ta bort knapp på hantera sidor sidan. Hittade flera Facebook användare på en annan webbsida som hade samma problem som jag. Det visar sig var ett globalt problem. Min fundering är nu då otaliga människor frågat efter samma sak som jag i några år, varför tillför inte Facebook en sådan tjänst på hantera sidor, kan man undra.

måndag 11 april 2016

DROGADE APOR PÅ RYMMEN

Drogade apor i  Munkholm Danmark från ett zoo har 4 stycken rymlingar fått mosade bananer med morfin i. 


Man kan ju tro att morfinet fått dessa krabater att somna men upprymdheten att få upptäcka staden där zoo är i gör dom klarvakna men höga. Så om ni möter ett  kärvänliga  men opålitliga apor i staden håll ett visst avstånd, dom kan ju vilja smaka på hur ni människor smakar. Och vill veta vilka godsaker ni har med er då ni möter dom.

Alltså vissa får ha roligt men farligt besök, så träng inte in dom i ett hörn. Det gör endast utbildade zoo skötare.

söndag 10 april 2016

CHILES JORDBÄVNINGAR

Chile hade jordbävningar 10/4-2016 2 stycken, har kollat frekvensen för Chile och dom har återkommande jordbävningar. Som ligger runt 4 på magnituden men ibland över 4 också. Vilket gör att gruvornas avfallsdammar spricker läck mycket lättare. Så presidenten Michelle Bachelet kommer att med mer allvarliga hälsoproblem bland befolkningen att tacklas med framåt, om inte dom aktiva gruvbolagen i Chile tar sitt miljöansvar då dom får IMF bidrag för miljöarbete runt sina gruvor. Och inte använder dom till profiten och utdelning för bolagens storägare.

lördag 9 april 2016

NY FÖRETEELSE I RYSSLAND...

Det har uppkommit en ny företeelse i Ryssland. Nu har husdjur börjats kidnappas antingen till försäljning vidare eller i utpressningssyfte. Och detta är inte dom super rikaste oligarkerna i Ryssland som råkar ut för detta utan vanliga pensionärer som har precis så dom klarar sig. Och deras glädjekälla i livet är ju ett husdjur.

Vars är Ryssland på väg, detta drömsamhälle Putin vill ha och tycker vi övriga länder ska också anta. Så säger jag NEJ TACK till att Sverige blir Putinland , för det är ett tungt kriminellt samhälle med tung och ekonomiskt destruktiv korruption genom hela samhällssystemet.

torsdag 7 april 2016

JORDBÄVNING KURIL ÖARNA...

Jordbävning på Kuril öarna 6/4 med en magnitud på 4,1 och på 10 kilometers djup.

FACEBOOK,TAGGNING,SKÄRMDUMBAR...

Alltså dom som har kommit på uppfinningen skärmdumpningen måste ha känt sig på dåligt humör. Nu är det 2:a dagen jag inte varit inne på Facebook och jag blir taggad med flera ryska skärmdumpar och jag taggar andra människor med skärmdumpar utan att jag är inne på min Facebooksida. Helt otroligt vilket djävulskt påfund detta geni uppfunnit. Och Facebook har regeln att 3 månader innan dom på min egen begäran stänger min Facebooksida, så till 4/7 kommer jag taggat och skärmdumpat en hel del, jag hoppas ingen nappar på mina ofrivilliga taggningar tills dess.

Känner olust inför dom ryska skärmdumparna för jag fick det från en rysk Facebookvän så från Ryssland kom detta virus insåg jag. Man tycker ju då man begärt att dom ska fort som möjligt stänga ens Facebooksida på grund av viruset så vore det ju mest logiskt. Men tydligen tycker dom det är okej att min Facebooksida utan mitt godkännande får fortsätta. 

Det är första gången jag råkat ut för detta, men som sagt man lär så länge man lever. Roligt är det inte.

onsdag 6 april 2016

REGN UTE SOL I SINNE...

Alltså det regnar ute idag, man ska egentligen vara glad för då försvinner snön. Och den är så gott som borta.

Så det börjar bli på sin plats att tänka på sommarens outfit.

För även i Sverige har det börjat bli mer tropisk sommar, även om man inte ska ta ut glädjen i förskott. Den kan ju också bli väldigt regnigt. Bara det är snöfritt så är jag glad.

TEKNIKENS UNDER...

Det lönar sig att ha skaffat sig extra datorer. Den gamla laptopen har gått i pension och Ipaden har fått börja tjänstgöra. Och är virusfri, HURRA. Men det känns smått att blogga på Ipaden men det blir väl en vanesak nu framöver. 

Ha en bra dag gott folk.

tisdag 5 april 2016

KORRIGERING OM HACKNING...

Hmm, alltså nu blev jag inte direkt hackad, jag fick skärmdumpning. Det har jag aldrig haft på någon internetsida. Men det blev omöjligt att behålla min sida därefter. Det var en rysk skärmdumpning kan jag upplysa.

Man känner sig som katten på bilden efter drygt en timmas försök att återställa sin sida, utan att lyckas. Om nu Putin vill ha min uppmärksamhet har han  fått det kan man lugnt säga. Även om jag inte har lust att prata med han för närvarande, min ryska honungsbulle.

ALLTSÅ JAG BLIVIT HACKAD...

Var inne på min Facebooksida och plötsligt blev jag hackat. Blev taggat på en rysk virussida som sen skickade till mina övriga grupper på Facebook. Så jag blockerade hela min Facebook sida. Jag är inte en glad dam. Kollat genom min dator efter virus men det var fri det blev bara Facebook. URK, usch.

JORDBÄVNING NORDVÄST KURIL ÖARNA...

Mindre jordbävning nordväst om Kuril öarna  hade 4 på magnituden på 461 kilometers djup 5/4, klockan 9.34 lokal tid. 392 kilometer väst om Petropavloskiy- Kamchatskiy och 292 kilometer nordväst om Ozarnovskiy Ryssland. 

JORDBÄVNING ÖSTRA HAVET JAPAN...

Mindre jordbävning i havet öster hade 4,4 på magnituden och var på 271 kilometers djup, klockan 23.25 lokal tid.
311 kilometer nordväst om Sapporo-shi, 128 kilometer  Terney Ryssland.

måndag 4 april 2016

VÅREN HAR ANLÄNT...

Nu har verkligen våren anlänt, nu behöver man inte vinterjacka och vinterskor längre. Sommaren om hörnet.

Ha en bra dag gott folk.

lördag 2 april 2016

ALLTSÅ JORDBÄVNING FRITT MELLAN...

Alltså nu har det skett frekventa jordbävningar mellan Kamtjaka(den övre kartan) och Kurilöarna(den nedre kartan) och ner mot Japan. 

Men ingen markrörelse mellan Kamtjaka och Kurilöarna vilket helt logiskt så inser man att rejält med spänningar för en större magnitud än 9 då det väl ska röra på sig.

MINDRE JORDBÄVNING HOKKAIDO JAPAN...

Jordbävning i Hokkaido i Japan klockan 04.28 lokal tid, hade en magnitud på 4,4 och på 2 kilometers djup.

MINDRE JORDBÄVNING OSLROVA RYSSLAND...

Det har skett en mindre jordbävning i Komandorsskiye, Oslrova regionen, med magnituden 4,4 och var på 43 kilometers djup. Centrum 545 kilometer sydöst om Palana Ryssland och 451 kilometer sydöst om Ossora Ryssland alltså på Kamtjaka.

VÅREN HAR RIKTIGT ANLÄNT...

Idag 2/4-2016 har det varit underbart väder och vägarna är snö och isfria. Solen har varit framme stort sett hela dagen, men nu börjar molnen komma in. Men det gör inget för snart är snön borta och sommaren knackar på dörren.