måndag 8 oktober 2018

GAMLA BYGGNADER...


I våran stadstidning stod det en artikel om att kommunen beslutat att sälja 2 fastigheter en byggd 1936 fullt upprustad och funktionsduglig. Den andra byggd på 70-talet och också upprustad och fullt funktionsduglig. Nu beräknas dessa sälja av kommunen och köparen tros riva byggnaderna.

Rusta upp byggnader för några miljoner kronor och sen några årtionden riva dom. Varför kan inte politiker tänka alla byggnader behöver inte vara splitternya för att duga för kommande generationer. Gamla kulturbyggnader ska kunna användas av ungdomen i framtiden också, då kan dom också lära sig uppskatta kulturhistoriska byggnader om vi vuxna gör det förstås.

För vi kan inte ha vissa zoner med kulturella byggnader, det blir mer naturligt att vara mer rädd om byggnader om det blandas gammalt med nytt. För visar vi vuxna vi uppskattar äldre byggnader så gör ungdomar det naturligt. Och inser vi inte det idag då är det för sent då dom är väl rivna.

Här i kommunen har det börjats med byggnadsprojekt där ungdomar även moget människor får lära sig timra hus för hand, för att man i kommunen ska bevara gamla traditioner. Då rimmar det dåligt då 2 fina gamla byggnader som används idag och även andra verksamheter  gärna vill vara i dom byggnaderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar