tisdag 30 oktober 2018

TREVLIG HALLOWEEN...

Önskar mina läsare en trevlig och glad HALLOWEEN.


SVENSKAR TRYGGT FOLK...

Alltså man kan inte annat än känna sig stolt som svensk, vi påverkades inte av dom ryska nättrollen i svenska valet. Men det är väl för objektivt nyhetsflöde där vi får tänka fritt och för att vi är tolerant folk. Men  forskning om vi svenskar påverkats  av nättroll så var resultatet ytterst lite, vi är väl vana att följa våra egna åsikter och vad vi anser är rätt eller fel.

Man blir lite...




söndag 28 oktober 2018

FÄRSK VITLÖK...

Alltså fredagen var jag ute några ärenden och handlade bland annat vitlök i mina nyinköpta skor. Så tänkte jag det är inte så kallt och jag skippar sockar i mina vinterskor eftersom det inte är så kallt ute. Ja, vad kan man säga, det var inte så bra tänkt. Rejäla skavsår som resultat. Blev febrig mer sen jag kom hem. Men började med på fredag tärna ner vitlök i min sallad, färsk finhackad vitlök. Det var inte så tokig tanke, känner mig bättre med förkylningen.

Hur det går med mina skavsår och sätta på vinterskor återstår att se. Tänk vilka kullerbyttor livet ger en. Men det man inte kan göra ute kan man istället göra inne. Allting har en mening. Det är bäst att inte bli frustrerad utan skratta åt det hela och se det med humor. Det blev en liten viloperiod med stillsammare aktiviteter.




lördag 27 oktober 2018

DÖDSSKJUTNINGEN I SYNAGOGAN....

Beklagar sorgen för dom anhöriga för masskjutningen i synagogan i USA. Ni har min empati.



onsdag 24 oktober 2018

DRÖM & VERKLIGHET...

Tänk vad våra sinnen kan säga oss mycket. Drömde i natt om jag byggde bastu och sen att jag satt i varmt nybyggd bastu. Sen då jag vaknade visade sig att jag har feber och rinnande näsa. så jag fått lätt förkylning. 

Så nu blir det mycket vila, te med honung. Känner mig rätt så mosig. Och fast det är kyligt ute så regnar det. Det blir tända ljus och mys idag och bygga upp mer energi igen.

Ha en bra dag gott folk.



måndag 22 oktober 2018

INTERNETS MÖJLIGHETER...

Har upptäck på Youtube att man kan följa bland annat björnar i Katamai nationalpark i Alaska i vilt tillstånd i deras vilda miljö. Det är avkopplande, roligt att se välmående björnfamiljer. Följer även isbjörnar. Men sen har olika zoo börjat sända direkt med bland annat giraffer och pandor och det är ganska roligt att se.

Man kan sitta i en annan del av världen och se en djurfamilj i Kina eller i Alaska bland annat eller ett katthem i USA i direktsändning där djuren faktiskt har det bra.



SNÖ I SÖDRA SVERIGE...

Snö i södra delen av Sverige och i norra lite kyligare men tydligen inte snö än. Det var nytt ur mitt perspektiv.

Men man tänker...




TACKSAMHET...

Då man ser olika länder med sina oroligheter och dödliga politiska konflikter och tänker på Sverige.

Så tänker jag bor i Europa Sverige och jag är jävligt tacksam, för här kan dom ha heta diskussioner mellan olika partiers politiker. Här i Sverige följer många väljarnas mandat och väljer pröva nåt nytt som 1,1 miljon väljare önskat i olika kommuner, en del följer riksdagspartierna. Om det inte funkar kan man ju alltid välja helt annat nästa val.

Eller som det verkar bli nyval eftersom partierna har grävt ner sig i olika skyttegravar, så det uppstått moment 22. Men helt klart nåt är annorlunda i Sveriges politik men det är samtidigt ideologiskt roande se och vara med om.

Att riktiga förändringar är på gång den saken är klar, nytt och helt oprövat men miljöpositivt och ideologiskt roande.



söndag 21 oktober 2018

OKTOBER REGN...

Jaha, en söndag med regn. Man får se det positivt mer vatten till grundvattens täkterna för vårat dricksvatten. Men fortfarande varmt för årstiden. Det blir väl i november snön och kylan kommer, med högre elräkningar.

Ha en bra söndag gott folk.



torsdag 18 oktober 2018

MAMMAS MAKT...

Då man ser alkohol patrullen programmet som kontrollerar trafikanter är för fulla eller drogpåverkade för att köra bil. Så inser man vi kvinnor har verkligen makten över våra söner. För dom som har bra kontakt med sin mamma blir oroliga för hur arg deras mamma ska bli, då dom får veta sönerna förlorat körkortet på grund över mätning över tillåtna värdet.

Då tänker jag...




VLOGG ELLER BLOGG...


Då jag satt och drack mitt kaffe med gott till samtidigt som jag lyssnade på en YouTube kanal jag följer, så har jag lekt att bra tag med tanken att spela in en video i stället för att skriva text med bilder.


Men om jag spelar in en video där jag pratar engelska, sitter jag med ett delikat problem. Jag har läsare från hela världen där många inte förstår engelska så jag inser det får bli fortsättningen skriva blogg med bilder och text som man kan få översatt på önskat språk. Men med tiden utvecklas man och man vill pröva nya saker, så nån gång mellan varven kommer jag nog att göra en videoblogg på engelska.


Och längre fram kommer videos för att jag lättare får fram mitt budskap i en ny blogg som kommer längre framöver. Och gott folk med tiden kommer ni att se den också. 


onsdag 17 oktober 2018

MASSMORDET PÅ KRIM...

Min djupa empati till dom föräldrar som förlorat sina barn i massmordet på en skola på Krim.

Vila i frid...

tisdag 16 oktober 2018

HELT OTROLIGT...

Hade köpt för en tid sen en billigare printer och prövade för några månader sedan och den strulade. Men tog fram den igår och provade printa ut 2 bilder och det gick strålande.

Sen nu efter mitt kaffe och meditationsstund så bestämde jag mig för att printa ut 2 bilder till det gick också bra. Att vissa dagar och perioder är fyllda av strul och andra perioder inte.  Nu är jag nöjd med mitt köp.





söndag 14 oktober 2018

SVENSK BJÖRN...


I Västerbotten hade denna unga man mött en björn på nära håll, alltså lämpligt distans för möte i skog. 

Här i Skellefteå så har vi haft besök av björn och varg mitt inne i staden i våra centrala skog som kommunen äger. Så här tar vi det med ro. för kan folket i vissa delar av Kanada dela sitt liv med älgar, björn i sina trädgårdar så kan vi.

Det är bara att se det som gratis underhållning.


UNIK MOTORCYKEL..

Alltså gott folk, vi norrlänningar vi är ett folk som tänker sen gör vi. En man ville använda älg och renhorn till något nytt. Så motorintresserad som han är, så byggde han en motorcykel av renhorn och älghorn. Ja, det är sant, det är ett foto från videon då SVT journalist besökte honom och tittade på hans konstruktion.

Vi svenskar är ett påhittigt folk med våra unika uppfinningar.


lördag 13 oktober 2018

SURFMÄNGD...

Har insett att jag har i mitt Teliaavtal på internet sparat ihop dryga 149 GB att surfa på resten av oktober.


Men så inser jag hur mycket musik och filmer jag kan se varje månad på dryga 100 GB. Har väl samlat på mig genom åren.  Men sen så känner jag mig...


Så till TELIA i SVERIGE...




BRITTSOMMAR...

Fredag 12/10 vaknade jag till underbart fint väder och milda temperaturer ute. Så jag gick en promenad och handlade. Mötte flera trevliga människor på vägen dit och tillbaka. Alla var glada över den sista varma dagarna innan höstkylan kommer.


Då kändes fredagsmorgonen desto roligare och bättre, kan man lugnt säga. Och lördagen fick jag mycket annat nyttigt gjort. Och då satt jag inte så mycket vid datorn. Det var skönt med internetdiet.




torsdag 11 oktober 2018

INTERNETDIET...

Bestämde idag 11/10 att jag skulle ha internetdiet i några dagar och istället njuta av dom sista dagarna av Brittsommaren i Oktober. Och nu då slår på min dator får jag mail från min butik att 12/10 får jag 5% rabatt på allt det jag köper just denna fredag. Hade bestämt på morgon idag att jag skulle fara och handla på fredag. 

Så då tänker man ju...




Så några dagar utan Twitter och blogg känns rätt bra. Ha en trevlig helg gott folk.


onsdag 10 oktober 2018

NU TAR VI RYSSLAND...


Torsdagskväll 11/10 svensk tid spelar SVERIGE mot RYSSLAND fotbollsmatch. Och självklart vinner Sverige matchen, Sverige rockar ju fotbollen, se bara på våran ZLATAN för satan.

Zlatan kör vår svenska VOLVO och använder nyaste SAMSUNG GALAXY, gillar teknik och hålla sig up to date så att säga. Men det är ett litet moln på ryska fotbolls himmelen dom har en rysk ZLATAN.





tisdag 9 oktober 2018

MEDITATION 2...

Det här med meditation är inte dumt. Då jag mediterar så sätter jag bekvämt tillrätta, lägger upp benen på fotpall sitter bekvämt så jag kan se grönområdet utanför fönstret. Ser till att jag har mitt kaffe i termos, med god Brieost till och juiceglas. 

Sen det bästa med att lyssna på meditationsmusik du kan lyssna hur länge behagar och har lust. Du kan påbörja en långvideo, lyssna så länge du har lust och tid, ta paus till nästa meditationstillfälle.

Sätter mig bekvämt med filt över benen och njuter...




MEDITATION...

Nu då man blivit äldre har jag börjat till mitt kaffe börjat med meditation. Sen har det blivit fler politiker, affärsfolk som också har börjat meditera en liten stund på morgon eller kväll.

Det är ju olika hur länge man mediterar en del gör det bara 5-10 minuter en del gör det längre. men då anpassar man sig att stiga upp tidigare så man i lugn och ro kan meditera och vara mer fokuserad på dagen i jobbet.

Jag är väl mer omständig, jag sätter bärbara datorn i vardagsrummet på matbordet där, man kan lyssna i Ipad också. Gjort en lista med olika meditationslåtar på YouTube som jag spelar som jag känner för. Tänder ett ljus med något gott till kaffet och bara njuter, utan att tänka på vad som ska göra på dagen. Bara koppla av och existera.





TVÄTTMASKINEN MEDDELAR...

Det har kommit en tvättmaskin som skickar textmeddelande till din Iphone då tvätten är klar. Likaså torktumlaren.

Alltså jag inser med denna nya teknik, producenter av olika produkter inser vi många människor börjat bli internetberoende. 

Då jag tvättar så är jag inte på internet utan fokuserar på andra nyttiga saker att göra bort medans jag väntar på tvätten ska bli klar. 

Så att skaffa tvättmaskin som skickar textmeddelande då tvätten är klar säger jag bara...




BANKSY...

En konstnär från Storbritannien målar en tavla som väcker köp intresse. Så han låter en aktions firma sälja hans tavla. Vad dom inte visste var att BANKSY hade gjort att tavlan skulle bli  strimlad efter budet var klart. 

Budet landade på över 1 miljon pund, precis då personalen tog ned tavlan strimlades tavlan inför publik. Frågan är bara VARFÖR ? Och ska aktions huset betala ersättningen till köparen ? 


måndag 8 oktober 2018

GAMLA BYGGNADER...


I våran stadstidning stod det en artikel om att kommunen beslutat att sälja 2 fastigheter en byggd 1936 fullt upprustad och funktionsduglig. Den andra byggd på 70-talet och också upprustad och fullt funktionsduglig. Nu beräknas dessa sälja av kommunen och köparen tros riva byggnaderna.

Rusta upp byggnader för några miljoner kronor och sen några årtionden riva dom. Varför kan inte politiker tänka alla byggnader behöver inte vara splitternya för att duga för kommande generationer. Gamla kulturbyggnader ska kunna användas av ungdomen i framtiden också, då kan dom också lära sig uppskatta kulturhistoriska byggnader om vi vuxna gör det förstås.

För vi kan inte ha vissa zoner med kulturella byggnader, det blir mer naturligt att vara mer rädd om byggnader om det blandas gammalt med nytt. För visar vi vuxna vi uppskattar äldre byggnader så gör ungdomar det naturligt. Och inser vi inte det idag då är det för sent då dom är väl rivna.

Här i kommunen har det börjats med byggnadsprojekt där ungdomar även moget människor får lära sig timra hus för hand, för att man i kommunen ska bevara gamla traditioner. Då rimmar det dåligt då 2 fina gamla byggnader som används idag och även andra verksamheter  gärna vill vara i dom byggnaderna.

söndag 7 oktober 2018

HELT OTROLIGT...

Väderleken på teve visade att det skulle bli varmt i Västerbotten i OKTOBER. Vid denna tid brukar det vara kyligt, men 8-14/10 blir det milda grader.

Får tänka positivt det blir lägre elräkning. och man slipper pälsa på sig en massa kläder. Man är glad för det lilla.


fredag 5 oktober 2018

ATT VARA MÄNNISKA...


Att bara människa innebär inte bara att vara ansvarsfull och ha koll på sin egen ekonomi. Bara för en kväll eller helg få fara ut med kompisar och ha lite bus, till exempel på konsert eller fara ut och äta god mat med kompisar och bara vara ung för några timmar för att sen vara vuxen och ansvarsfull person. Så det blir lite variation på livet och inte för enformigt och monotont. Men också om man har familj ta ut familjen på lite udda och roliga saker stimulerar familjesammanhållningen och likadant gäller också med livspartner.

Man blir som klokare med åren, så att säga 😊.


torsdag 4 oktober 2018

KOMMUNEN ANMÄLER SIG SJÄLV...


Skellefteå stadshus är byggt som en fyrkant med en fyrkantig innergård. På denna innergård har dom byggt en liten lekplats för barn och sitt platser för personal som vill under snöfri period sitta ute och lufta sig.  Men dom hade fått tillstånd att bygga men skulle ha ett skriftligt tillstånd att börja bygga. Detta tillstånd om att få börja bygga hade dom inte fått och därmed gjorde kommunala byggnadsnämnden en anmälan på Skellefteå kommun om olagligt bygge. 


Då inser man att här är alla lika för lagen om byggnadstillstånd i centrala Skellefteå stad. Man kan inte annat än...



onsdag 3 oktober 2018

MORGONKAFFE...

Med åldern får man nog lite udda vanor, morgonfika med te och smörgåsar på morgon och senare kaffe med Brieost, juice. Det är inte förrän man får kaffe man vaknar som riktigt till. God morgon gott folk.

Önskar er alla en trevlig dag, morgon, kväll vars ni än befinner er i världen.



SNART ÄR JULEN HÄR...


Ja, som ni ser julrenen Rudolf med den röda mulen laddar upp för julhelgens jobb i december. Har faktiskt fixat 2 julklappar till jul, inslaget i julklappspapper och röda band😊.

Helt otroligt att nu är det oktober, november går som alltid snabbt. men det kanske har med åldern att göra.


tisdag 2 oktober 2018

HÖSTREGN...


Vaknade 3/10 av att regnet smattrade mot sovrumsfönstret, men nu på morgon har jag bestämt att jag inte ska tänka negativt utan positivt.

Jag är tacksam att det regnar då blir det mer vatten för elbolagets vattenkraftverk och  med mer vatten i magasinen då blir det billigare trotts lite högre höst priser.



OKTOBER 2018...

Människor förändras, saker går fel. Men kom ihåg livet går vidare.

I våra liv kommer medgångar och motgångar för att vi ska inse skillnaden och känna tacksamhet då vi har det bra. Det innebär inte att det har kravet att vara superrik, mer bara att bara har en sund ekonomi som gör att vi klarar ha tak över våra huvuden, mat på bordet, kläder på våra kroppar och att vi har råd att nån gång om året har råd med en semester med familj eller som singel.

Att kunna känna tacksamhet på morgon och slippa vakna med oro över sin ekonomi, se höstfärgerna ock årstidernas olika skiftningar. Gör faktiskt livet värt att leva både för vuxna och barn.

 

JORDBÄVNINGARNA I INDONESIEN...


Indonesien har kommit in i en fas med mer jordbävningar som innebär mer svårigheter. Men nu med tiden kommer mer döda människor att  grävas fram. En tanke till dom svårigheter som nu väntar dom överlevande som måste bygga upp sina liv på nytt. 🙏🌹