tisdag 17 januari 2017

FÖRARLÖSA BUSSAR...


Nu har det kommit fram på marknaden förarlösa bussar men med miljövänligt energikälla. Visst ny teknik kan vara positiv och intressant på vissa miljöfarliga sektorer.


Här kommer min filosofiska fundering, vi har i flera årtionden byggt upp vårt samhälle på skatteintäkter från arbetande människor. Men med denna nya teknik som nu ersätter alltfler människor minskar ju helt klart skattebasen för det välfärdssamhälle många demokratiska länder har byggt upp.

Hur ska vi då kunna upprätthålla vårt välfärdssamhälle då politiker minskar medvetet skattebasen för det samhälle dom säger sig värna om. För med ett tryggt välfärdssamhälle där ungdomen har en grundbas att jobba utifrån blir det ju ett lugnare och stabilare samhälle. Men tas den arbetande folkmassan bort från den ekonomiska ekvationen då frångår man ju det vad dom demokratiska samhällena är uppbyggda på och har som grund. Vare sig man är moderat eller socialdemokratisk så måste det finnas en viss statlig inkomst bas. Annars havererar ekonomin som i Ryssland där allting privatiseras och snart ingen statlig inkomstgrund att stå på för att trygga dom övriga befolkningen som inte är oligarker.För Ryssland har blivit mer en kriminell stat som styrs av kriminella med kumpaner som från Krim sysslar med droger, prostitution och högradioaktiva substanser mot billig knark, trafficking, barnhandel och ekonomisk utpressning mot utländska bolag i rättegångar som dränerar lönsamheten i Ryssland och därmed stoppar löneutveckling för rysk personal.

Inte alla fordonssektorer behöver förarlösa fordon för då brakar det samhället samman i en extremt farlig våldsspiral som kan få katastrofala följder. Nånting som skulle var mer lönsamt är förarlösa fordon i miljöer som Urangruvor där frekventa urangruvor har en stor omsättning på personal. med att personalen  blir sjuk av den höga radioaktivitet avfallsdammarna avger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar