tisdag 31 januari 2017

BAMBI PÅ HAL IS...


Det var en man som var i Skellefteå kommun och åkte långfärdsskridskor på en av många isar runtom Skellefteå.

Och där fick han se som verkligen Bambi på ha is, ett rådjur som skulle tydligen ta en genväg över isen till annat betesområde. Men såna klövar fungerar inte ihop med is kan man säga. 
Så han ringde brandkåren som tog det som en livräddningsövning. Och tog sig tid att fota sig med denna företagsamma krabat.

måndag 30 januari 2017

MILD VÄDER I SLUTET AV JANUARI 2017...


Det är milt ute men marken är fortfarande frusen, så vissa vägar har hård is som gör att sanden rullar på vägen. Så tänk på hastigheten då man kör bil i norra delen av Sverige.

Jag tror till och med isbjörnarna skulle tycke det var varmt.

TRUMP FÖRVARNAR...


Så här ser Donald Trump ut då han tänker. Och nu har han tänkt, jo jag ska ge mina följare och folket på Twitter en förvarning mer kaos kommer.


Och nu förväntar han sig total panik och kaos, men vid detta laget är vi folket utanför USA liksom inom USA mer förberedda. Så vi tänker det värsta, men också: kom an Donny pojken vi är redo för ytligare en rond av Trump/Bannon/Putin kaos.


Men vid detta laget är vi van vid impulsiva Twitter attacker från Trump så vi tar det mer med ro och tänker logiskt hur blir detta i verkligheten så vi kan snabbt hantera hans kaos utfall, så vi inte glömmer vad pojkarna Trump och Putin ställer till för mer problem bakom våra ryggar.

För varje galet beslut kommer nog mer positiva motdemonstrationer inte bara i USA utan sen i Frankrike och Nederländerna om nazister där får mer makt. Då kommer vi också ansätta dom lika mycket som Trump och Putin online.

söndag 29 januari 2017

DAGENS MEDICINER...


Nu kommer kloka gumman att ta till orda. Det har framkommit att vissa mediciner har gett negativ medicinsk inverkan på patienter.

Välkommen till verkligheten, gott folk. Våra kroppar är inte konstruerade för att klara flera år av mediciner. En del av oss kan kemiskt klara av en kombination av olika mediciner er kort tag. Men långvariga medicinförbrukning höjer oftast tolerans nivån på styrkan av mediciner och man förbiser dom kemiska reaktionerna medicinerna får då dom kemiska substanserna i dom olika medicinerna inte gifter sig med varann i våra kroppar.

Jag fick en lång tid gå på smärtstillande medel på grund av flera år av fysisk misshandel så skapa splitter delar av mina ryggkotor och sprucken ländkota. Först några år av fysisk mobbning i skola sen i fosterhem misshandel och våldtäkt med kvävning som gör att man blir tyst och avsvimmad för våldtäkt ska kunna pågå ostört. Kostnadsmässig smäll för staten, men fysisk smäll för mig. 

Sista året gick jag på starka smärtstillande medel där det krävdes fast föda för att inte matstrupen skulle frätas sönder. December julafton 1997 minns jag den stora ofantliga glädje att vakna upp på morgon utan att känna den smärta jag känt i min kropp sen tonåren och som vuxen. Det var en chock, glädjefylld chock. Jag vågade inte röra mig på 30 minuter för jag trodde att om jag rörde på mig skulle värken återkomma. Sen efter 20 minuter började glädjetårarna komma. Mitt upp då jag satt och grät så ringde min pappa. Han blev chockad över att jag var så lycklig över att vara värkfri. Jag sa till han att - du förstår det är första gången på 5 år jag är värkfri, i över 5 år har jag haft värk dygnet runt. 

Han tyckte det var värt att fira så han sa jag ger dig 1000 kronor far och köp dig en fin flaska champagne. Och gott folk den 1000 kronors flaskan satt jättegott, den njöt jag av i hela 5 timmar.

Idag har jag inga mediciner för jag vet biverkningarna och att man kan få nya sjukdomar av långvarig förbrukning. Därför borde man tänka mer förebyggande istället för att leva för stunden det tjänar både människa och samhällets ekonomi på men mest våra barn och framtidens barn.

torsdag 26 januari 2017

KVINNLIG STRIDSPILOT...


Sveriges första kvinnliga stridspilot på 26 år. Vi har ju kvinnliga soldater inom armen i både mark och marin och nu i luften.

Och Afghanistan har också en kvinnlig pilot som afghanska regeringen ska känna sig stolt över. Kvinnor kommer att ta sig mer på manliga områden.




Så gubbar huka er nu kommer kvinnlig fägring in på scenen. Womens marsch var en föraning om vad komma skall.

onsdag 25 januari 2017

SERGEY LAVROV...


Sergey Lavrov Rysslands utrikesminister säger i Duman -vi är ju vänliga och vill att EU ska hålla samman.

Det kallar jag rysk alternativ fakta presenterade för Duman. Denna gamla räv har gått igenom några olika presidenter så denna man kan man säga har ingen egen objektiv åsikt. Han har ju faktiskt varit Ryssland utrikesminister i dryga 30 år. Så han är ingen duvunge kan man lugnt säga.

MILDA GRADER...


Skulle isbjörnar bo i denna del av Sverige så skulle dom tycka det var för varmt att röra sig.

Milda grader med lite snöfall idag 25/1-2017. Och snön kvar på marken. Men inget ont som har nåt gott med sig kan man säga. Det blir inte direkt dyr elräkning nu kommande månader så för ekonomin är det ett plus.

Snart är januari slut, snacka om att tiden går snabbare då man kommer upp i åren.

tisdag 24 januari 2017

OLIGARKERNAS LYXIGA PALATS...


Oligarkernas lyxiga palats har en väldigt dyr månadsdrift som dessutom går på rysk gas i uppvärmning. Dessa oligarkers bostäder som ligger på 1000 kvadratmeter för minsta bostadsytan har en driftskostnad på 2 000 000 USA dollar i månaden. Och det är nu bevisat att oligarkerna låter dom övriga ryska skattebetalarna stå för dom kostnaderna medans deras löner och företagsvinster går till deras privata lyxkonsumtion. Och har sen år 2000 inte höjt några löneinkomster för dom anställda.

Vilket inte fått direkt skjuts på stats ekonomin på längre sikt än då Putin och Enade Ryssland vill vara kvar i makten. Då höjer man tillfälligt statliga löner och sen då valet är genomfört höjer man skatter på låginkomsttagarna, pensionärer, medelklassen och småföretagarna på en rad olika områden.

Och nu senast så förbjuder Putin att Alexey Navalny inte får samla in pengar till sin politiska kampanj och dessutom tillåter misshandel av kvinnor och barn, säger att dom män kan nu inte straffbeläggas. Det visar mer att Putins parti Enade Ryssland har MÄN som vill kunna misshandla sina kvinnor och barn ostraffat. Man kan lugnt säga att dom ryska oligarkerna har tappat att sunt förnuft av etiska och moraliska riktlinjer och blivit tomma vandrande skal utan hjärta och förmåga till empati.

Dom hånar människor som arbetar ärligt och hederligt och använder den statliga teven att spy ut sina cyniska propaganda av sina utländska affärspartners hederlighet och demokratiska sätt att leda sina företag. Så man kan faktiskt säga att dom smeker med en hand och med andra sticker kniven i ryggen på folk såväl inrikes som utrikes.

lördag 21 januari 2017

21/1-2017...


Den 21/1-2017 blev en dag då kvinnorna i världen sa ifrån då det gäller Donald Trump och Vladimir Putins men också mot nazismens förtryck mot kvinnor och hatet. 

I demonstrationer talas mot hatet och nazismen men också på nätet. Småflickor såväl som vuxna kvinnor på 600 olika platser i USA men också runt om i vår värld.


Kanske det är en god förslag att göra 21/1 till en dag för kvinnomarscher mot hat, kvinnoförtryckande nazism men också män som Trump och Putin.

I Ryssland i Moskva var det några stycken diskreta som visa solidaritet på Röda Torget med USA'S kvinnor. 

torsdag 19 januari 2017

SVENSK TRUMP MANÖVER...


Nog för att jag är moderat, men vår svenska moderata ledare Anna Kindberg Batra gjorde ett utspel att hon skulle göra ett samarbete med Sverigedemokraterna och lägga en mer företagsvänlig budget. Det enda parti hon fick med var Kristdemokraterna. Sverigedemokraterna har rötter i nazistiska rörelse därav undviker sunt ekonomiska partier samarbete med detta parti.
Liberalerna och Centern 2 andra partier var helt emot och där sprack alliansen. Kristdemokraterna och Moderaterna förlorar väljare i den sista demo undersökningen. Men mycket hinner ändras till hösten 2018 då vårt nästa val är.

Men här går svenska väljare på parti program och fattar plånboksbeslut därefter. Svenska väljare har efter USA valet blivit mer kritiska och räknar ekonomiskt partiernas sanningshalt.

tisdag 17 januari 2017

TACK FÖR ATT NI...



Trotts denna vecka med politik hinner man med att inse dags för vårhandling både med det ena och det andra i garderoben. Det är roligt att se man har sexigt för oss med lite kött på kroppen.


Så med vinter utanför fönster så kan med med tända ljus och mys framför teven må gott. Och mysa i vintermörkret.


            


Så tack för att ni tog er tid att läsa mina tankar, nu är jag väl data tankad för dagen, så nu skall jag göra annat än att sitta still med den denna platta. Så kom ihåg jag er uppskatta.

FÖRARLÖSA BUSSAR...


Nu har det kommit fram på marknaden förarlösa bussar men med miljövänligt energikälla. Visst ny teknik kan vara positiv och intressant på vissa miljöfarliga sektorer.


Här kommer min filosofiska fundering, vi har i flera årtionden byggt upp vårt samhälle på skatteintäkter från arbetande människor. Men med denna nya teknik som nu ersätter alltfler människor minskar ju helt klart skattebasen för det välfärdssamhälle många demokratiska länder har byggt upp.

Hur ska vi då kunna upprätthålla vårt välfärdssamhälle då politiker minskar medvetet skattebasen för det samhälle dom säger sig värna om. För med ett tryggt välfärdssamhälle där ungdomen har en grundbas att jobba utifrån blir det ju ett lugnare och stabilare samhälle. Men tas den arbetande folkmassan bort från den ekonomiska ekvationen då frångår man ju det vad dom demokratiska samhällena är uppbyggda på och har som grund. Vare sig man är moderat eller socialdemokratisk så måste det finnas en viss statlig inkomst bas. Annars havererar ekonomin som i Ryssland där allting privatiseras och snart ingen statlig inkomstgrund att stå på för att trygga dom övriga befolkningen som inte är oligarker.För Ryssland har blivit mer en kriminell stat som styrs av kriminella med kumpaner som från Krim sysslar med droger, prostitution och högradioaktiva substanser mot billig knark, trafficking, barnhandel och ekonomisk utpressning mot utländska bolag i rättegångar som dränerar lönsamheten i Ryssland och därmed stoppar löneutveckling för rysk personal.

Inte alla fordonssektorer behöver förarlösa fordon för då brakar det samhället samman i en extremt farlig våldsspiral som kan få katastrofala följder. Nånting som skulle var mer lönsamt är förarlösa fordon i miljöer som Urangruvor där frekventa urangruvor har en stor omsättning på personal. med att personalen  blir sjuk av den höga radioaktivitet avfallsdammarna avger.

måndag 16 januari 2017

ÄN HUR TUNGT LASS DU DRAR...


Nånting som jag har lärt mig i livet är än hur tungt lass man drar, så fokusera på målgången och segerns sötma. Din tid kommer då du får glänsa, med att göra det du är bäst på. Så ha tålamod, även om tårarna och missmod dig nu tär, så tänk upp ur denna svacka ska jag.

För med några motgångar i livets början kommer sen framgångarna på grund av dom misstag man gjort i ungdomens tid. Och med åren visheten kommer och insikten om att vad du sår får du skörda 3 gånger om.

Så vänd något negativt till positivt och gör nåt produktivt av det negativa du fått, så lättare i sinnet man blir. Och sen vid pensionen man bakåt kan se att jag nåt bra för andra människor också gjort på mitt sätt. Och andra människor som samma insikt har bidrar med komplement på andra sektorer med produktiva resultat. Helst att se för människa , natur och djur. För allt hänger samman i en symbios.


torsdag 12 januari 2017

SNÖOVÄDRET DRAR VIDARE...


Det kommer idag 13/1 att dra vidare mot Finland och Ryssland detta snöoväder det har nu snöat drygt 15 centimeter på 36 timmar här, så jag är nöjd. Men man kan säga att bilvägarna här uppöver är förrädiska lämpligt att inte stressa med höga hastigheter.

DETTA SNÖOVÄDER...


Jaha, då har det snöat natten 12/1 och nu snöar det regnblöt snö, så tung snö att skotta sen. Men fick se på väderleken det ska SNÖA I 2 DAGAR så det blir mycket tung snö att skotta.

Vore jag en isbjörn skulle detta vara underbart väder men nu är jag inte isbjörn utan en människa.


Jag är väl ingen kyckling heller men ibland på vintern med mycket snöfall kan man känna sig som en liten plutt med en väldigt stor tung spade.


Tack för ordet,gott folk.

SNÖOVÄDER ANLÄNT...


Här är det rejäl snöyra och snön vräker ner. Ja, det som inte kom i december det kommer nu. Det blir upp i natt och skotta igen. Var ute klockan 04 med tuppen så att säga och skottade, det snöade mindre då än nu, nu vräker det ner.

Så vägarna är verkligen förrädiska, tror inte ens dubbdäck biter på alla vägar. Så både små och stora fordon kommer att ha problem idag 12/1-2017.

måndag 9 januari 2017

INFÖR MELODIFESTIVALEN 2017...



Då man vunnit sitt lands melodifestival så kommer ju stora melodifestivalens final, då inser man hur många miljoner tittare förutom i lokalen som ser det i televisionen, kan man bli väldigt nervös.

Men blir man nervös tänk lite som Danny Kaye då han sjöng, han ha roligt då han sjunger. Vet en musiker sa då man känner sig extrem nervös och känner sångstrupen kan knyta sig då tänk på nått roligt eller rör på dig på scenen,


FÅNGAD AV PUTIN...


Då Vladimir Putin till dig kommer med falsk predikan om det goda livet med han, hoppa inte direkt med iver in i hans plan. Se då hur han behandlar dom som inte välfyllda plånböcker har och extremlyxliv lever. För då mest troligt du som alla andra en börda då blir, se han hittar nog att åtala dig och i straffkoloni dig kasta.

Så i Putins värld kan du mest troligt hamna i en fattig kall glasbur, endast få se Putin med sina oligarker sina plånböcker nu fylla, men lämna oppositionens folk utan gas och värme och då nu NATO Ukraina och Balkanländerna skyddar, då i ett huj han gasen till landet bredvid kapar.

För att ha mage att inte hans önskan uppfylla och kyssa hans naziskor så fina, då Kreml elitens straff du får. Se så här gör ryska maffian affärer med staten som täckmantel, som dig in i ligans garn locka, som vill dig ha att bocka för deras minsta nyck. Så hur kan man då undkomma, jo den nyckel ska jag nu avslöja, säg nej till affär med maffian ryska lakejer, då annan affär dig trygg gör, för med hederliga grejer undviker man att press få från ryska maffian som i ryska maktens korridorer sig befinner. Så kom ihåg i minne så då gott dig bringa, för den goda sidan du gått.


Jag tror det är dags att till Vladimir Putin tala...
Vare sig du är god eller ond, ditt liv är, vakna upp varje morgon och var tacksam att du fortfarande har ett.

VÄL VAKTAD PUTIN...


Vladimir Putin du kan stå med din safarihatt redo att slå till mot fler demokratiska länder, men lilla gubben vi kan också ge svar på tal. Så var beredd din sådd av onda frön du din skörd nu snart ska få skörda, men ack du bitter skörd få smaka.

För ensam du din kaka få äta utan maka, så om du inte vill på toppen av ditt isberg sitta alen, då råder jag dig tona ner och kom ner från hatets och ondskans isiga topp. Och med ärlighet du visa grannländer och affärsvänner att inte med hot din vänskap du binda oss. Och dom ryska oppositionen du bör bättre handla emot annars du affärsvänner förlorar som inte gillar sin partner illa sitt folk behandla.

RYSKA FILMEN VIKING...

Den rysk producerade filmen Viking  som kostat 169 miljoner kronor att göra och 7 år att spela in. Är inte faktamässigt korrekt. I Ryssland har dom redan tjänat in 112 miljoner kronor. Om folk på 900-talet.
Kritiker tycker filmen inte är faktabaserad utan mer en kopia av filmen "Games Of Thrown" med mer tekniska effekter.

Sen är det ju så att VIKINGAR var folket från SVERIGE och då kallades folket i nuvarande RYSSLAND för VARJAGER.

Undrar vad mer Vladimir Putin har ändrat i dom ryska skolböckerna han vill dom ska ha samma världsbild som passar han och hans oligarker.



TACK KAFFEPRODUCENTER...


Alltså jag såg att jag köpt bryggkaffe i stället för kokkaffe , panik men igår så hade jag till min dagliga kaffe dos.

Var idag och bytte bryggkaffet till kokkaffe, det smakade himmelskt.

Så till kaffe producerande länder tack för det ni gör för oss kaffedrickare.

Ni är värda...


söndag 8 januari 2017

MILD VÄDER IGEN...


Det har blivit mild väder igen, men all snö har inte försvunnit. Så dyr elräkning lär det ju inte bli direkt. För är det milt ute så behövs inte så mycket värme inne, så då blir det mindre strömförbrukning.

lördag 7 januari 2017

SYRIEN 7/1-2017...


Först hade oppositionens befolkning att frukta helt och hållet al-Assads och Putins militära trupper i Aleppo. 

Sen har dom drivit oppositionens befolkning ut ur staden, dom till nära Turkiets landgräns så måste den blandande befolkningen frukta DAESH skoningslösa dödliga attacker.

Undra inte på att barnen i Syrien, Turkiet, Libanon, Libyen, Jemens, Egypten, Nigeria, Elfenbenskusten och Ukraina ritar sina teckningar av samhällen med bomber som fälls över deras hus. Och barnens ständiga undran och fruktan om dom kommer att överleva natten då dom väl somnat av utmattning i fruktan av många vaknätter då bomberna dånade faller och skottlossning hörs utanför deras hem .

Må ALLAH ge dom styrka att inte tappa livslusten och lusten att överleva terrorn och bombningarna i deras länder. Att dom inte förlorar hoppet om att kunna få ett bättre liv återigen i sina länder.

EXTREM HALKA I SÖDRA SVERIGE...


Det råder extrem halka i det förrädiska vintervädret kan man lugnt säga. Och i vår värld kan ju inte helger få vägarna fria från transporter till olika delar av landet, så helt förklarligt även med dubbdäck som inte biter på nuvarande is. Höga hastigheter ökar olyckorna. Men som långtradarchaufför så har du oavsett väderlek tidsschema att hålla.

torsdag 5 januari 2017

KVINNOKROPPAR...


Visst vill vi kvinnor i övre medelåldern att våra kroppar ska se evigt unga ut, men verkligheten är en helt annan.


Nu är ju livet så funtat att ,med åldern stiger förändras vår kärlek också. Den blir som mognare och man värderar insidan mer än fasaden och det ytliga. 

TJÄDRAR STOPPAR VINDKRAFTSPARK...


I Sverige i Bohuslän i Munkedalskommun vid sjön Holmevattnet så var det tänkt att byggas 6 stycken vindkraftsverk av propellermodell, men nu är det så att på området där verken skulle stå är det gott om tjädrar. 

Så det klassas som naturbevarande värt område, så nu söker man efter ett nytt område till vindkraftsverken.

Ja. vad gör man inte för en stor grupp charmiga fjäderbollar med attityd, särskilt under parningssäsong.

MED ÅREN ...


Med åren går kommer man till insikt om vad man tyckte som ung gör man inte som i övre medelåldern. 

Männen frågar sig säkert efter 20 år i äktenskapet - men.. men varför förändrades min fru dom sista ljuva åren ?


Jo, det kan sägas som sexiga leopards kvinnor i mogen ålder inser man att hålla sig sexig, plastik opererad och idoga försök att se evigt ung upp i då man är 80 år gammal är för att mannen tror sig med evigt ung fru vid sin sida når man framgång.


För är man 50+ så inser man du behöver inte vara perfekt för att vara alldeles underbar. Att förminska sin egen kvinnliga själ för mannens önskan om perfekta frun är helt fel livsstrategi. För med åldern kommer ju för mannen också kroppsdelar att gå söderut precis som för kvinnorna.


Så ta dom gråa hårstråna på din hjässa med ro och rynkorna i ditt ansikte som vishetens och erfarenhetens tecken. Och se det som nåt positivt som kommer med åren.

tisdag 3 januari 2017

SNÖKANONEN...


Sen igår kväll då jag skottade 20 centimeter djup snö och nu på morgon ytligare 10 centimeter snö. Det har alltså på 14 timmar kommit 30 centimeter snö. Och det kallar jag en snökanon som tog igen december månads fattigdom på snö.

Kartan med dom olika färgerna till vänster är olika skalor för hur mycket det kommer att blåsa idag  ljusgrön frisk vind, gul mycket hård vind. Och här i Skellefteå  börjar temperaturen sjunka mot -15 grader.

VÅR MILJÖ...


Då städer i Kina som bäddas in i giftig smog hela tiden då fordon är igång.


I Tyskland i en stad då nyårsraketerna avfyrats blev det en hälsofarlig rök kvar i luften, den innehöll 4000 ton hälsofarliga partiklar i luften. Vilket kan för vissa människor ge svårigheter i att andas.

Man undrar hur Donald Trump med sitt kabinett kan säga är världen inte har miljöproblem.

TRUMP & MEDIA...


En liten ideologisk fundering på sena kvällen. Undra hur Donald Trump skulle klara det om vi från omvärlden visade honom hur det är med Putin kontrollerad media.

Det skulle innebära 48 timmar då vi inte reagerar på hans Twiits eller om det inte rapporterades nåt om hans politik.
Hur många av er tror han skulle klara av utan att vara intervjuad av olika media bolag utöver hans eget. Skulle han intellektuellt klara en media torka på 48 timmar ?

Men det skulle ju funka om vi vore några miljoner Twittrare som gjorde det gemensamt 2 bestämda dagar. Undra om han anser Putin lika positiv efter den upplevelsen. 

DET SNÖAR...


Har varit ute och skottat snö, med snödjup 20 centimeter.
Inatt kommer väl en snökanon, så det blir upp med tuppen och skotta fram brevlådan så tidningsbudet kan komma sig fram.

Snön vi inte fick i december som vi nu med besked i Januari med kyla dessutom.

måndag 2 januari 2017

KALLARE & SNÖ...


Då jag gick in och hämtade in dagstidningen på morgon så noterade jag det har snöat och fortfarande snöar lite och det är kallare. Så jag ser så här på saken, december var mild och plusgrader det innebär trots julbelysning så blir det ingen stor elräkning att betala i januari. Inget ont som har nåt gått med sig.

PUTIN MOT TYSKLAND,FRANKRIKE & NEDERLÄNDERNA...


Min magkänsla säger att som förvarning till Tysklands, Frankrikes och Nederländernas val, kommer Ryssland att råka ut för fler allvarliga olyckor. Precis innan Putin började hacka och terrorisera USA och Europa.

Putin och hans oligarker må tycka det är roligt att planera flera hotfulla överraskningar mot övriga länder ,men som tur är tar naturen ut sin räkning i förväg innan den riktiga räkningen kommer efter man  ser notan för hur mycket skada Putin och hans anhängare har gjort. För det finns ju fler rysk tillverkade plan som har konstruktionsfel som inte åtgärdas och kommer inte att åtgärdas.