måndag 26 september 2016

USA'S VALDEBATT...

Inser att jag ska se Trump och Clintons valdebatt i NATT klockan 03. Om Trump ska nå ett nytt lågvattenmärke kommer att visa vad för president för USA han kommer att bli. Vill höra mer produktiva politisk agenda som förbättra för USA'S väljare och befolkning i fråga om skatter, sjukvård, skola, utbildning, utlandspolitik, kampen mot terrorn och kampen mot korruption världen över och i USA.

För tyvärr så påverkar deras politik även oss övriga länder.

lördag 24 september 2016

PUTIN SKA RÄDDA VÄRLDEN FRÅN....



Putin ska rädda världen från diktatorer, krig och kärnvapen. Och han ska rädda Europa från NATO eskalerande kärnvapen uppbyggnad ledd av USA. Det var NATO som tvingade han och dom ryska oligarkerna som har fabrikerna i nordöstra Ukraina att göra ett fientligt övertagande av Krim och nordöstra Ukraina. 
Han bygger inte upp stora kärnvapen missiler som är riktade mot en rad olika länder som han gör statliga affärer med. Det tvingar NATO ledd av USA honom till. Han vill ju alla bästa och säger han att dom ska godta miljöfarlig rysk gas och kärnkraft och sen för att inte priserna sen ska rusa i höjden så måste länderna ifråga lyssna och följa Rysslands minsta önskan.

Som han tydligt visar i denna video som han och oligarkerna tydligt visar sin bild av resten av världen. 
-Ingen skillnad hur första natten av ett äktenskap går blir resultatet detsamma. Förstår du Angela Merkel ?
( Ingen skillnad hur mycket amerikanare och Europa länder spelar tuff mot Ryssland enda saken av det hela... ni kommer ändå blir lurade  av oss )

Om nu ryssarna är så ena satans bra ledare varför har ryska statens företag minskat med 95% sen Vladimir Putin blev president.  Hot, hån och förakt mot hederliga länder och sen i nästa andetag smila nyllet av sig och tro att man känner förtroende för en cynisk kriminell oligark som har varit hederliga poliser en gång i tiden.

Men som sagt sår man bittra cyniska frön vida omkring på den ryska åkern så kan man självklart räkna med en jävla bitsk skörd 2017. Och då får den cyniska känslokalla Vladimir Putin stå och hoppa av ilska och spotta bitter rysk VODKA.

För till slut utan USA kommer många länder att sätta ner foten och bita tillbaka på ett mer fredligt men effektivt sätt än hans cyniska KGB kompisar vill ha omvärldens bedömanden. Att tro dom har nån som helst trovärdighet som en objektiv och empatisk fredsmäklare har han visat mer uppförande som en aggressiv rysk björn utan nämnvärt som helst personlig integritet.

Sen 2017 kan ju Vladimir Putin gå till penning kåta mannen Donald Trump och betalar han några miljoner dollar för sin snyftarvals hur illa Europaländerna har behandlat han och hans oligarker. För att hederliga länder vill göra hederliga affärer, för Putin och hans oligarker är det ju som att svära i kyrkan.

Tack för ordet gott folk.

RYSKA KRONJUVELERNA DEL 2...

Hittills har oligarkerna i Ryssland visat upp Stalins bilmuseum och deras konstmuseum för allmänheten inhemska som utländska.

Men inte visat upp med stolthet dom ryska kronjuvelerna.
Kan det vara så att Putins och hans oligarker har gjort en oligarkräddning och börjat köpa upp kronjuvelerna mellan sig.

För man inser att Donald Trump blir president i USA kommer han i Januari 2017 hänga på det ryska nu låsta dörren till kronjuvelerna Men som tack för att häva affärsblockaden för ryska oligarker såklart att Vladimir Putin kommer låta Trump få köpa några av dom ryska kronjuvelerna.

I och med att dom har visat upp det bästa av Rysslands konst och andra dyrgripar men inte med stolthet visat upp igen dom ryska kronjuvelerna börjar man fundera....

För vissa människor har inte insett att det är dom kriminella privata oligarkerna man gjort en affärsblockad för ,INTE dom STATLIGA affärsföretagen. För flera stater gör fortfarande affärer med statliga bolag som är till 60-80% kontrollerade av dom blockerade oligarkerna inklusive ryska maffian.

Då är frågan gör vi framgång i bekämpning av korruption och kriminell organiserad affärsverksamhet på en rad olika områden som barnhandel, droger, trafficking, prostitution och olaga vapen, då dom vi ska bekämpa leder större delen av dom statliga bolagen ?

Tack för ordet gott folk.

fredag 23 september 2016

EN TREVLIG HELG...

Jag önskar er alla en trevlig och avkopplande helg, gott folk.
Nu ska jag sätta mig och se direktsänd politisk debatt från Sveriges riksdag.

torsdag 22 september 2016

KÖPTE BEBIS I RUMÄNIEN...

En dansk och en svensk från södra Sverige var i Rumänien och köpte en bebis.

Att två vuxna män köper ett barn i bebisåldern är inte för att ge det en bättre tillvaro i Danmark eller Sverige. Dom hade barnpornografi i sina datorer. Det säger väl det mesta vad för baktanke dessa män hade.

Hoppas domstolen i Danmark dömer dom till det hårdaste straffet.

Men också Rumäniens regering måste ta sig en allvarlig funderare hur dom kan förbättra livssituationen även för romerna så dom slipper sälja sina barn till avarter.

I USA'S ekonomiska katastrof som nu man ser med blotta ögat där är barnhandeln ett faktum. Där kostar ett spädbarn 10 000 dollar för utländska marknaden med pedofiler. Så kriminella grupper inser vilka pengar det finns att tjäna. Så om man har barn som är flickor och är hemlös i USA då är man extra vaksam.

Och tyvärr är detta spritt över stora delar av vår värld så det är inget nytt, men att det finns nu i USA och Europa är mer nytt och allvarligt.

POLENS ABORTFÖRBUD...

Man tycker ju att Polens mogna manliga politiker vill att Polens kvinnor ska föda barn med bra ekonomiska förutsättningar och att dom som blivit våldtagna som resulterat med graviditet också har rätt till abort. För att få barn med dåliga ekonomiska förutsättningar som singel kvinna är som att dubbelbestraffa dom för att dom blivit våldtagna. Om Polens manliga politiker inser det kan faktiskt vara era egna döttrar som blivit våldtagna, skulle ni vilja att dom föder en okänd mans barn ?

Nu är det dags att manliga polska politiker värnar på ett produktivt sätt om dom polska kvinnorna. Istället för att tvinga en våldtagen kvinna att föda en okänd mans barn under dåliga ekonomiska förutsättningar.

NEJ, NU POLSKA GUBBAR är det hög tid att ni får gå i kvinnornas skor. Och det menar jag BOKSTAVLIGT. EN MARSCH på 500 meter i högklackade skor. Kan polska män göra det av KÄRLEK till sina KVINNOR ?

onsdag 21 september 2016

JOHN KERRY DEN MEST...

John Kerry är den bästa utrikesminister USA någonsin haft. Han har den mest politiska tyngd en utrikesminister någonsin haft i fråga om krig i andra länder. Som gammal general i Vietnamkriget så vet hur det påverkar soldaterna i fält men även påverkar terrorgruppernas män och kvinnor.

Han slår till och med Dimtry Lavrov Rysslands utrikesminister med hästlängder i trovärdighet i uttalande om hur påverkan av långvariga krig och dess eftereffekter tar sig i uttryck för människor och naturen.

LAVROV SILVERRÄVEN...

Rysslands utrikesminister Dimtry Lavrov har varit med ganska länge. Den utrikesminister som har suttit på sin post längst av alla i världen. Har har ändrat sin politiska uppfattning efter varje president. Han är den mest anpassningsbara ryska politiker i Ryssland. Han är född 21 mars 1950 han är 6 år äldre än Vladimir Putin.

Och han har ju gått igenom flera presidenter. Man kan undra när ska han gå i pension ?

KRIGET MOT DAESH (18+)



Tyvärr har dom som gått med i DAESH och övriga terrorgrupper inte lämnat oss nåt annat val. För tyvärr gör dom detta mot obeväpnade civilbefolkning. Med en fasad som är extrem islam. Och en extrem tolkning av KORANEN.

NATO styrkorna stoppar detta sätt farligt beväpnade soldater som har allt annat än godhet i sinnet.


ÖVERDOSERING PÅ PIZZA....

För många år sen jag var yngre och bodde i hyreslägenhet. Så insåg jag efter ett tag att hyran skulle stiga varje år och jag skulle ha mindre pengar kvar om jag bodde kvar. Så jag insåg ganska snabbt här behövs drastiska åtgärder. 

Vad gör man som singel kvinna. Jo planerar en smalare och striktare ekonomibudget. Sagt och gjort började budget handla och gjorde storkok av det större formatet.
Gjorde soppor, grytor av olika slag med rotgrönsaker i. Kokade upp till 10 liter så det blev rejält med mat i frysen. Men sen insåg jag jag ibland ville ha pizza.

Och med tillagningen av pizza lärde jag mig ytligare saker. Hade köpt in 3 stycken 2 kilos ostar som jag rev och frös in en del tänkte jag skulle ha till pajer, gratänger och såser bland annat. Mixade ihop en deg för franska som jag skulle ha till pizzabotten, en vanlig degsats. Gjorde en kryddstark köttfärssås, hade tonfisk, stekt kyckling i småbitar allt i olika skålar. En stor hög med riven ost. Tomatpure, krossade tomater och lök. Så jag började gör olika sorters pizzor och efter ett tag tog min stora hög med riven ost slut så jag fick ta fram mer färdig riven ost ur frysen. Allt gick av bara farten och till slut då all deg och riven ost var slut, så var det en enorm hög med pizzor på mitt köksbord. Hade börjat klockan 07 på morgon och var färdig med allt klockan 3 på eftermiddagen.

Så i mitt stora frysskåp så hade jag halva frysen full med hembakt matbröd, soppor, olika sorters köttgrytor och fisk.
så då jag sen lagt in alla pizzor i frysen blev min frys sprängfylld med mat. Jag hade i ett svep minskat mina matutgifter med 80%, vilket gjorde att jag slapp storhandla i 4 månader. Men denna rond av storkok blev det en överdosering på pizza. Men jag blev skuldfri och började spara pengar för att flytta till ny bostad. Trägen vinner säger man. Jag försakade nöjen och kläder en tid men sen hittade jag min nya bostad en insatslägenhet köpte den för 2500 kronor. Och kan idag sälja den för över 500 000 kronor. Det lönar sig att anstränga sig och följa sin magkänsla det har jag med åren insett.

GJORDE STORKOK...

Gjorde en storkok med korvgryta, det blev för 17 dagar. Nu har jag mat för en månad. Känner mig nöjd.

tisdag 20 september 2016

ALLTSÅ SVERIGE ÄR...


Alltså Sverige är bara bäst. Se bara hur många hemliga agenter och ubåtar även spionflyg olika länder skickar över Sverige och till SVERIGE.

Vi är bäst på problem lösningar, duktiga på att se när vi ska hjälpa och vara neutrala. Då vi säger vi GER BISTÅND då ger vi villkorslös hjälp utan krav på betalning. Och vi är uthålliga samarbetspartners. Vad mer kan man begära.

Alltså vi är demokratiska som många länder vill vara och har produktiva möjligheter även för folk från arbetar bakgrund. Och sen är vi ju så kramgoa och då man väl fått en kram får man begär på mer av oss. Vi är helt enkelt svårt att motstå oss.

Tack för ordet gott folk.

måndag 19 september 2016

ARG SOM ETT BI...

Att vara arg som ett bi för oss människor är mer komplicerat särskilt för oss kvinnor. Männen har ju taggen som gratis biologiskt sett. Mänskligt arg som ett bi blir oftast mer verbal taggning.

ATT HATA...

Att hata nån man bor med kan vara jobbigt om man inte bor i ett stort palats. För då är ju huset lättare att dela så man kan bo på varsin halva. Sen vad man har lust att göra med föremålet man känner hat för är ju en annan sak.

söndag 18 september 2016

LÖFTESTRÄDET...

Man ska inte visa upp ett löftesträd och sen såga av grenarna intill stammen innan man infriat dom, gyllene politiska regel i dagens värld.

NÄRMARE KONTROLL...

Ibland kan det löna sig att beskåda närmare ledarens duglighet mer ingående. Beroende vad för personlighet ledaren har.

RYSKA VALET HAR NÅTT PUFF...

Puff fick en valsedel från Enade Ryssland, detta blev hans reaktion på vänligheten och leendet 2016.

DÅ MANNEN HAR SÅDAN UPPSYN....

Då männen har sådan här uppsyn då anar man ugglor i mossen, trubbel här kommer jag som vuxen man.

DAGS ATT BUNKRA...

Som klok och insiktsfull kvinna inser man nu är det dags att bunkra matförrådet för vintersäsongen.

Ha det bra gott folk.

VEM HAR ÄTIT PÅ MIN MELON ?

Alltså jag undrar vem har ätit på min melon?

VAD MAN ÄTER...

Den man är visar vad man ätit på kroppen vare sig man är djur eller människa.

Så tänk noga på vad ni stoppar i era kroppar. Ni har bara en kropp i livet, var rädd om det ni har.

STACKARS VLADIMIR PUTIN...

Det är ganska synd om Vladimir Putin att han och hans kompisar gräver sig i djupare och farligare skyttegravar som gör att deras arv till sina barn blir destruktiva och farligare att ärva.
Och få oss demokratiska länder att acceptera oligark demokrati och vill införa det i länder i arab regionen.

Han hade säkert ett gott hjärta och tanke i början och tyckte allt skulle bli en ren lek. Men denna lek har fått tragiska resultat som han och hans kompisar inte vill stå för. På ett sätt tycker man synd om hans ryska destruktiva envishet.

Den kvinna som nu blir kär i Vladimir Putin får betala ett högt pris för sin kärlek. Så här från utländska ögon blir det en sorgsen kärlek med ett tragiskt slut, som den nuvarande bana Putin och hans oligarker verkar ha valt.

torsdag 15 september 2016

TURKISK TV-SERIE FÖRVÄXLINGEN....

Sveriges Television har köpt in en turkisk teve serie på 100 avsnitt. Börjat se den, den heter förväxlingen. Handlar om 2 stycken flickor som förväxlades på förlossningen och deras familjers reaktioner då detta uppdagas då flickorna råka ut för olycka och behöver blod. Det visar ett Turkiet före president Erdogan blev islamist och trogen DAESH religions regler.

Jag hoppas verkligen inte att alla filmproducenter blir fängslade eller dödade för president Erdogan ser dom ett hot mot hans maktposition. För både manusförfattaren gjort en bra serie och skådespelarna gör en jättefin roll insats.

FINT VÄDER IGEN...

Fint väder igen, vaknade till klarblå himmel i Skellefteå och vädret verkar hålla i sig. Även om det är svalare ute. 5:e dagen med soligt och fint väder.

Nä nu hägrar morgonkaffe så man vaknar till livs.
Ha en bra dag gott folk.

PUTIN DEN RYSKA AGGRESSIVA BJÖRNEN...

Tänkte först ett skämt men sen började jag studera bilden och upptäckte nåt helt otroligt.

Han kallas inte den ryska arga björnen utan orsak. Förstora bilden och titta på Vladimirs  ögonbryn och jämför dom med björnens ögonbryn. Nånting säger mig att han har den ryska aggressiva björnen som sitt totemdjur. Tycker bilden säger ganska mycket. Och det är inte sarkastiskt menat.

Nej ,Vladimir det blir ingen kram eller kyss, din kyliga aggressiva attityd avskräcker. Du är verkligen man i bur av stulet guld.

(Totemdjur är en från indianerna i USA, man har ett djur som dras till en, alltså ett totemdjur. Instinktivt reagerar man som sitt totemdjur.) Jag har i verkligheten mött mina totemdjur i vilttillstånd och det var varg och lo. Varg en ledardjur som är bestämd  och Lo som vet många hemligheter och observerar mycket sin omgivning.

EUROPA NYA AFGHANISTAN...


Det är som Ryssland och USA bara går runt i en cirkel och egentligen inte utvecklas positivt. Man kan ju faktiskt jämföra deras beteende i Afghanistan med vad dom nu försöker tävla om i Europa men även i arab regionen.


Men Europa är inte ett underutvecklat land utan deras affärspartners som dom är beroende av att ha goda relationer till. Så faktiskt vi EU länder ska inse det är vi som sitter med den egentliga makten för nu kan vi införa sanktioner för USA men också Ryssland. Eller strypa affärerna med dom en tid så dom hinner tagga ner mer i sin nuvarande eskalerande av kärnvapen. 

Om dom nu är så välutbildade som dom vill ge sken av så borde dom förstå man inte behandla folk illa och sen förvänta en kram.
























onsdag 14 september 2016

BITTRA SKÄMT...

På denna bittra skämtbild Obama:-Jag såg in i hans ögon och fick en känsla av hans själ. Putin björn: -Mmm soul mat.

Det är faktiskt positivt att dom samarbetar med USA mot terrorgrupperna i arab regionen, men sen tar det positiva slut abrupt. Då dom i handling planerar ett ytligare fientligt landsövertagande. Då blir denna skämtbild mer en föraning om verkligen vad maktelitens tankar och framtidsplaner för övriga världen är. 
Så i början var denna bild ett ironiskt skämt men tyvärr blir en nåt helt annat i dagens ljus.

I hopp om att Vladimir Putin blivit mer klok med åren och insett möjligheterna till att bli en riktig fredsmäklare så att Ryssland fått ett bättre rykte har blivit mer en person och land som håller världen i krigets destruktiva grepp. 

Så då vi börjar få ett grepp om terrorhoten från terrorgrupperna kommer Ryssland med nya hot i form av krig med sikte att ta över Estland, Litauen och Lettland. Det blir mer en krigs örn än en fredsduva.

ORDET VODKA FÅR EN...

Vodka -Da ! ...DA !

Då man hör ordet VODKA tänker man då på RYSSLAND. Ja kanske vi gör det lite allihopa.

Frågan är blir man intelligent av VODKA. Historien förtäljer att man inte blir det.

Man blir nog mer långsam i rörelserna och dålig bilförare. Men med måtta kan det vara riktigt gott.


POSITIV MED NY TEKNIK...

Visst är det positivt med ny teknik men då det blir på bekostnad av människan är det ekonomiskt positivt i det korta loppet.

Men den mänskliga kontakten som att dricka en kopp kaffe och prata lite strunt. Och vissa jobb kan enbart sköta av människor. För om vi bara satsar på robotar och datorer skapar vi permanenta arbetslösa som kräver som EU land EU lön. För nån sorts inkomst behöver vi människor för att kunna leva. För varje robot försvinner några jobb och ersätts med en civilingenjör som sköter alla datorer och robotar. För varje arbetslös kan ju inte starta företag. Då blir det en överbelastning med företagare på marknaden.

Nu kan läkare ställa allmänmedicinska diagnoser visar Skype så en viss positiv utveckling har det blivit. Så dom som bor på landet inte behöver resa långa sträckor för en undersökning av läkare. 

FIFAS NYA LEDARE...

SNÄLLA NI nu får det räcka att Evilina Christillin som FIFAS nye ledare är väl bra.

ÄNTLIGEN en KVINNA, hon har ju med åren sett flera män repetera misstag, så dom lär hon nog inte göra om. En stark självständig ledare som kan också se det här ur ej korrumperad vinkel är väl bra.

Och att hon ser bra ut är väl inte dåligt heller.



För direkt några manliga ögonfröjder för oss kvinnor finns ju inte direkt i FIFA.

tisdag 13 september 2016

FINT VÄDER IGEN...

Så här kommer 14/9 efter Västerbottens kust på morgon, SOLIGT och lite varmare än morgon graderna.

Helt otroligt men man är tacksam för det fina vädret så länge det varar.