lördag 20 augusti 2016

AGGRESSIVA HUNDAR...

Det har tydligen varit ett antal hundattacker i England av Pitt Bull och kamphundar. Det är hundar som kräver att ägaren är närvarande konstant för annars hävdar den sitt revir aggressivt. Och att inte kontrollera sin hund av dessa sorter är oansvarigt mot hunden också. Den är avlad för att hävda revir aggressivt i avskräckande syfte mot tjuvar.

Det vet varje person som har skaffat Pitt Bull eller kamphundar. Så om polisen fattar beslutet efter att en utbildad person inom dessa raser kontrollerar av humör och tålighet finner hunden aggressiv och tycker inte ägaren kan kontrollera hunden och finner att bästa lösningen är att avliva hunden, kan man inte protestera för det gjorts en noggrann undersökning.
Och vi vet alla barn gör saker tvärt och på en gång och förstår inte hundars vaktbeteende stora som små.

Så då i England då först en man 53-år gammal blivit ihjälbiten och nu en 3-år gammal pojke då inser man det borde vara skarpare regler mot hur och vilka som kan ha kamphundar särskilt dom som har inavlat vaktande i sig. För arg på hunden kan man inte bli utan det är ägaren som inte kan hantera sin hund och inte vet hur man hanterar sin hund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar