tisdag 30 augusti 2016

VI HAR KOPIOR AV OSS SJÄLVA...

Jo faktiskt så har vi kopior av oss själva. Då jag var yngre så bodde jag ett tag i Umeå i Västerbotten Sverige. Och en dag då jag var ledig från jobbet trodde jag att jag gick in i en spegel, men inte, det var en tjej som hade samma namn som mig och såg likadan ut. Så jag bytte till min mammas barndomsnamn och flyttade till Skellefteå. Till min förvåning efter några år sen jag bott i Stockholm och sen återvänt till Skellefteå flyttade min kopia från Umeå upp till Skellefteå och jobbar som sjuksköterska på Skellefteå lasarett.

Så om du trott att du sett mig i nån annan stad och ofta på Skellefteås sjukhus så kan jag faktiskt verkligen säga ärligt det var min namne kopia. Men sen har jag också att antal kvinnor med samma namn och efternamn politiker och apotekare här i Sverige dom finns på Facebook också, jag har kollat. Fick mig ett gott skratt.

VARA GIFT UR MANLIG SYNVINKEL...

- Varför kom du inte till firmafesten ?
- Min fru tyckte jag inte hade lust.

(Hmm)

NY BÖRJAN...

Det kommer en tid när du tror allt är slut.
Det kommer att vara början...

JOBBANNONS...

Dagens jobbannonser:
"Vi letar efter någon i 20-25 års åldern med 30 års erfarenhet

(Kan till viss del stämma)

MÄNNISKANS ÖNSKAN I LIVET...

Vissa vill bara har pengar, dyra bilar och stora hus...
Andra vill hellre ha en stuga i skogen för att komma bort från dessa människor.

( ja,håller med)

söndag 28 augusti 2016

BJÖRN BESÖK I SKELLEFTEÅ STAD...

Nej vi har inte haft sagofiguren Nalle Puh på besök men en vild brunbjörn av svensk modell. Det var en kvinna på norra sidan staden som tog en promenad hem från krogen och på gångväg vid ett av många skogspartier mötte hon en livs levande brunbjörn. Hon höll avstånd och tog sig en omväg. Av överraskningen så glömde hon att fota med mobilen. Det är ju några villaägare som har bär och frukt kvar i sin trädgård det var väl det björnen var ute efter.

Att älg och rådjur kommer in mer i stadens centrum reagerar man inte på men då vilda björnar går i stadens centrum, då reagerar vi. Vi Skellefteåbor blir FÖRVÅNADE.

lördag 27 augusti 2016

LÄR FRÅN GÅRDAGENS MISSTAG...

Lär från gårdagen, Lev för dagen och hoppas för morgondagen.

Tänk om vissa landsledare kunde leva efter den regeln då skulle inte konflikten mellan USA och RYSSLAND eskalera.

torsdag 25 augusti 2016

EFTER JORDBÄVNINGEN I ITALIEN...

Sen efter en tid med alla som omkommit och man orkar gå vidare så måste det drabbade området vara en arkitekts dröm. Man ser dom nya mer jordbävningssäkrade husen som står kvar och dom gamla som blev totalraserade.

Att få som arkitekt konstruera nya hus men efter men efter dom gamla husmodellerna men mer jordbävningssäkra måste kännas som en makalös drömprojekt. Men helt säkra hus kan man aldrig bygga det har vi bevis på i Japan, inte med den styrka denna jordbävning var i.

2 STYCKEN NIINISTÖ I FINLAND...

En gång då jag diskuterade med finska miljöaktivister så sa jag: -jag är glad att Niinistö är emot kärnkraft. Till svar fick jag: -nä Niinistö är för kärnkraft.


Och efter ett tag upptäckte jag FINLAND har 2 stycken politiker som heter Niinistö. Ville Niinistö som är miljöparti politiker och är emot KÄRNKRAFT. Och SAUL NIINISTÖ som är PRESIDENT i FINLAND och som är FÖR KÄRNKRAFT.

OJOJ ,SAUL NIINISTÖ vi måste har ett allvarligt snack, räcker det inte med era 2 läckande urangruvorna i Sotkamo och Taalisvara vid ryska gränsen. Då vi SVERIGE i praktiken börjat verkställa till miljövänlig elproduktion i HELA Sverige då vill inte norra SVERIGE ha ett kärnkraftsverk som kan med lätthet som Tjernobyl gjorde med omgivande länder som Vitryssland och Tyskland bland annat och där vet vi ju konsekvenserna och nyligt Fukushima i minne.

Dessa finska pojkar Niinistö, Saul och Ville, det ska jag ha i minne. Hoppas dessa pojkar inte försvinner i maktens korridorer utan att man kan ett samtal med dom hinna och med det med solsken i minne finna.

ALL TID I VÄRLDEN...

Dagens politiker särskilt 2 världsledande Ryssland och Usa dom leder sina länder som deras miljö har all tid i världen och möjlighet i världen innan den blir för mycket överdoserad med radioaktivitet och förgiftning.

Men tyvärr är det inget evighets ur utan ett tidsglas där möjligheterna att förbättra miljön minskas år för år. Där kommande generationer får acceptera de äldres girighet och dumdristighet.

BURKINI...

Alltså Frankrike kom igen lag mot denna sorts av BURKINI??  Om nån skulle ha nåt sånt här på våra stränder tycker vi svenskar det är upp till dom. För en del som är öveviktiga så har dom nästan lika klädsel för att skyla en del av sin överviktiga kropp, så i mina ögon är burkinin en parentes.Var och en får väl ha det som känns bra för dom.
Vi har ju nudist stränder runt om i vår värld där alla som vill får gå nakna och dom sätter inga politiker i EU stopp för. Demokrati innebär att vi kan klä oss lite olika vid vatten såväl som land.

tisdag 23 augusti 2016

JORDBÄVNINGEN I ITALIEN...

Min empati till dom som förlorat sina anhöriga i jordbävningen i Italien.

VÅRA HJÄRTAN...

Våra kroppar må åldras och våra ansikten få rynkor på ålderns höst men våra hjärtan förblir unga.

MILJÖVÄNLIG GRÄSKLIPPNING...

Dom som har hus kan ju inte bli miljövänligare än så här gräsklippning och gödsling i en bestämd kropp GET. 
Men det går lika bra med ett får.

JU STÖRRE FARTYG ...

Alltså vi har fraktfartyg som transporterar produkter vi förbrukar. Fartyg som är 400 meter långa och kan ta 18 000 stora containrar  med endast 20 män som jobbar med att ha hand om hela fartyg och last. För oss människor krävs öronproppar och hörselskydd för att vi inte i närheten av detta skepp ska få hörselskador. Men djuren i våra hav får decibelstyrka 5 gånger högre än dom är vana vid. Och dom har inga möjligheter till hörselskydd som vi människor.

Det är därför mellan varven späckhuggare, delfiner och andra små valar och fiskar simmar upp på våra stränder. Dom försöker undkomma dom enorma djurbomberna våra fraktfartyg med deras enorma motorer avger i våra vatten. En del av dom olika valsorterna får permanenta hörselskador som gör att dom inte kan kommunicera med sina artfränder.

En del av dessa fraktfartyg använder olja och bensin som avger gifter och spår av metaller, det är olja och bensin som är den billigaste sorten och gör att transportkostnaderna och personalkostnaderna är låga som möjliga som då ger mer profit till fraktfartygens ägare. Som oftast har sina huvudkontor in skatteparadis och skiftar flagg för att slippa skatt. Men det innebär också lättare för olaglig transporter går igenom med några procent men några procent fastnar under FN:s kontroll.

Sen har vi dom ägare som har skrotfärdiga fartyg som kör med den billigaste olja och bensin som då okontrollerat släpper ut enorma mängder olja och bensen i våra havsvatten. 
Dessa enorma lastfartyg  nya som gamla måste pumpa in vatten i fartyget för att balansera lasten och sen i ankommande hamn pumpar ut det vattnet i nåt annat lands hamn. Vilket resulterar i välkomna djurarter som inte har nåt hot mot sin existens och kan frodas ostört. Som efter Norges kust jättekrabban som slår ut den mindre vanliga krabban som existerat i svenska, norska och nordryska havskuster. Men även samma resultat i EU länderna. Listan kan göras lång.

måndag 22 augusti 2016

KYSS MIG ...

Men kyss mig karl, sluta spela svårfångad !

KVINNOR & MÄN...

Alltså mannen vill ha en älskarinna i sovrummet...

Men också en varm å omtänksam fru och mor till hans barn utanför sovrummet.

Frågan är bara vad gör männen för oss ?

Då vi mellan varven gör detta för dom i sovrummet också.

Då gubbar är vi värd mer än en sådan blomsterkvast mellan varven.

REGN ...

Regn i dag och det verkar bli regn ikväll också.



Vid pilens spets ovanför 16 på väderkartan ligger min stad Skellefteå.



Men med drygt 5 timmars regnande så bli det mer så här ute.

söndag 21 augusti 2016

KRÄNKT BARN...

Ett kränkt barn slutar inte älska sin föräldrar. Det slutar älska sig själv.

VAKEN ELLER SOVA...

Alltså ni människor förstår väl att vara barn kan ha sina nackdelar. Särskilt då man inte vet om man ska sova eller vara vaken. Så jag gör en kombination.

GIVARENS HAND...

Skåda alltid givarens hand innan du säger ja till gåvan.

ATT FÅ KORGEN...

Då en person ger en korgen så att säga, då hur man reagerar är ju beroende vad korgen innehåller.

SAMTAL...

Ibland kommer jag på mig själv med att jag pratar med mig själv.  OCH DÅ SKRATTAR VI BÅDA.

ATT GÖRA ALLA NÖJDA...

Att göra alla nöjda är rent omöjligt men att gå alla på nerverna är lätt.
Tänk så klok vi kvinnor blir med åren, men ser till och få roligt på köpet.

ÄNNU ETT DELFIN BESÖK...

Ännu ett delfin besök vid fyren Svinbådan utanför Öresund.
Så här närgången var delfinen, den lekte med båten. Forskare tror på tillgången av rent vatten och fisk men viktigast av allt varmare temperaturer i vattnet.

Det är uppskattat besök bland befolkning och besökare som far och tar sig en titt på den lilla charmiga busen.

lördag 20 augusti 2016

AGGRESSIVA HUNDAR...

Det har tydligen varit ett antal hundattacker i England av Pitt Bull och kamphundar. Det är hundar som kräver att ägaren är närvarande konstant för annars hävdar den sitt revir aggressivt. Och att inte kontrollera sin hund av dessa sorter är oansvarigt mot hunden också. Den är avlad för att hävda revir aggressivt i avskräckande syfte mot tjuvar.

Det vet varje person som har skaffat Pitt Bull eller kamphundar. Så om polisen fattar beslutet efter att en utbildad person inom dessa raser kontrollerar av humör och tålighet finner hunden aggressiv och tycker inte ägaren kan kontrollera hunden och finner att bästa lösningen är att avliva hunden, kan man inte protestera för det gjorts en noggrann undersökning.
Och vi vet alla barn gör saker tvärt och på en gång och förstår inte hundars vaktbeteende stora som små.

Så då i England då först en man 53-år gammal blivit ihjälbiten och nu en 3-år gammal pojke då inser man det borde vara skarpare regler mot hur och vilka som kan ha kamphundar särskilt dom som har inavlat vaktande i sig. För arg på hunden kan man inte bli utan det är ägaren som inte kan hantera sin hund och inte vet hur man hanterar sin hund.

onsdag 17 augusti 2016

HÖSTEN HAR ANLÄNT...

Nu har hösten anlänt med kyligare luft. Och kring kusten i Västerbotten blåser det rätt bra. Men då är det ju också 17/8. Dagarna rusar iväg.

tisdag 9 augusti 2016

VIKTSTRESSEN AVTAR MED ÅREN...

Då man är ung så har man viktstressen dygnet runt och omkring sig. Smal och lycklig med en perfekt trogen lojal man vid sin sida. Det är den inpräntade bild man får som ung flicka. Med nya perfekta kläder,designlook och lyxiga smycken en perfekt  drömbild för många.


Medans mannen ser ut så här. Borde inte det perfekta utseendet gälla bägge om man nu går efter ett perfekt skal men tomt innehåll.



Riktiga MÄN faller för KVINNOR med KURVOR bara HUNDAR jagar BEN. Då man kommer över 50 års strecket så klagar mannen för mycket säger man: du pysen gillar du inte mig som jag är nu efter jag fött dina barn så vet du vars dörren är,använd den är du snäll.




FÅNGA EN KARL ?

Bjud han på god mat som han inte kan motstå och hoppas att inte fällan slår för hårt.

Fast det går ju på andra sätt också.

Får hoppas mannen har starkt hjärta.

ATT FÖLJA SKRIVNA INSTRUKTIONER...

Hur vi uppfattar en manual hur man monterar ihop en stol till exempel, är rätt olika. Det kan löna sig att läsa manualen några gånger innan man använder LIM för att förstärka stolens tålighet mot tyngre vikter.


LÄMPLIGA STÄLLEN ATT HA SEX PÅ...

Att ha sex på IKEA'S bollhav där barn vanligtvis leker är inte att rekommendera.


RYSKA ELITIDROTTARE...

Att ryska regeringen har elit tänkande dygnet runt i hjärnan har gått så långt att man dopat flera elitidrottare. Då man egentligen vet att det blir dop kontroller före man blir godkänd att komma till OS eller VM. 
Men med tanke på hur många av dom ledande företagsledarna fått sina företag och sina förmögenheter känner dom tydligen att dom måste kompensera prestationskraven på elitidrottarna istället för att reda upp soppan dom tillrett själva och visa ryggrad och stå för sina beslut dom fattat.

Vad för sorts förebilder vill dom visa för kommande generationer ryska medborgare som sen ska ta över. Den nya yngre generationen har en hel del kostsamma misstag denna regerande generationen gör och lämna till efterkommande. Och då kan man förstå besvikelsen över den äldre generationens ledare både inom politik och idrott.

Sen tycker jag man bannlyser dom som dopat sig och låter dom som varit och är fri från dopning vara med i OS och VM elitidrottare både handikappade och inte handikappade oavsett vilket land dom kommer ifrån.

måndag 8 augusti 2016

AUGUSTI VÄDER...

Ja tisdag 9/8 börjar morgonvädret bra varje fall. Även om det några timmar drar ihop sig till moln. Det är svalare i luften så nog har hösten anlänt.

fredag 5 augusti 2016

DYRT ATT VARA MÄNNISKA...

Man inser att det kostar att vara människa i dag. Att ha sparpengar på banken kostar här i Sverige. Bankerna vill gärna låna ut men då har staten tagit bort möjligheterna att få viss skatteåterbäring på skuldräntan,här i Sverige låg den på 30%.  Förut var det lönsamt att ha pensionsfonder men nu får man betala skatt på pensionsfonderna för det räknas som kapital. 

Och skulle man lyckas som låginkomsttagare lyckas spara pengar på bankkonto då tar banken betalt för det per år i 0,5% ränta.

Ja, det är dyrt att vara människa i dag kan man lugnt säga.