måndag 27 juni 2016

TRUMP OCH HANS VÄLJARE...

Låt oss göra en liten ideologisk tanke kullerbytta. Hur många av Donald Trumps väljare undrar jag har haft sen unga år några miljoners dollar i årsinkomst sen då man hade sitt första jobb. Och är uppfödd i en överklass familj där lyx tillhör vardagen.

Så egentligen så hans sätt att se hur han kan göra USA stort och  starkt igen skiljer sig från vad hans väljare ser utifrån dom ekonomiska förutsättningarna man hade i sin uppväxt och i ungdomsåren.

Och vad nu större del av amerikanska ungdomen kräver är att för politiskt stabilisera för befolkningen är att dom har en något sånär ekonomisk grundplattform att kunna arbeta sig upp ifrån. Förbättring av sjukvården och bättre barnomsorg som inte kräver för stora kostnader för låginkomsttagarna bland annat. Och större delen av befolkningen inser också att vara medelklass men även överklass är mer osäkert även i Usa som övriga världen.

I och med att efterfrågan på marknadens produkter är mer flexibel som gör att omsättningen på företag kommer att variera med tiden. Det kräver att företagarna hänger med i utvecklingen precis som politikerna måste följa med den politiska agenda. Kräver man ökad flexibilitet av dom anställda så krävs ökad flexibilitet i samhällssystemet i sjukvård, skola och barnomsorg särskilt för låginkomsttagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar