söndag 19 juni 2016

INDIENS APOR...

Som många av er läsare vet så har ju Indien en stort antal Makkaki apor, som på grund av att deras naturliga skogsområden nu är bebott av människor. Anpassat sitt sätt att söka föda anpassat sig efter människorna.
Dom tar helt enkelt mat av människorna som ligger ute och finns det öppet fönster springer dom in och tar vad dom behöver. Nu har Mumbai borna tröttnat på dessa tjuvaktiga krabater, så vad gör dom. Jo dom fångar in dom och bakbinder dom och omringar dom med höga rop och tillmälen för att förödmjuka dessa djur.

Dessa apor är intelligenta men dom är också dom som tar tillfällen för lätt byte som mat som snabbt kan tas från människor. Ganska lik oss människor så att säga.

Men att hämnas med att bränna levande apor eller bakbinda dom med att håna dom som straff för att dom  tagit mat och diverse från människorna, fördjupar problemen inte löser dom.

Det finns nationalparker dessa bråkiga apor kan tas till där dom inte blir till problem för befolkningen. Och sen kan man ju faktiskt utrota dessa jobbiga varelser så slipper dom ju såna här djur i människors boendeområden.

Ibland så uppför sig djuren mer intelligentare än människorna den saken är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar