torsdag 30 juni 2016

CYKLA I NATIONALPARK...

Att vara ute och cykla i en nationalpark där det finns vilt som grizzlybjörn och varg till exempel är inget att rekommendera för man är där på djuren villkor inte människornas. Och då man cyklar terrängcykel så har man ju hög fart och då hinner man ju inte se var dom vilda djuren finns.

Nu kom ju denna cyklist för nära inpå en grizzlybjörn och blev dödad av björnen. Se på björn från ett säkert avstånd är bäst och då känner björnen sig tryggare att man observerar dom och visar sitt naturligare uppförande.

tisdag 28 juni 2016

SKELLEFTEBORNAS PENGAR...

Jag har ju berättat att vi som bor i Skellefteå äger eget kraftbolag. Att den el som vi förbrukar i våra bostäder och företag går halva vinsten tillbaka till vår kommun. Och då har våra politiker beslutat att satsa pengar på rusta upp kommunägda fastigheter och gångvägar men också förbättra vår sophantering till mer miljövänlig med större sopsortering och återanvändning.

Så här öppen och fin blev vår stadspark i centrala stan. Och i centrum har vi också mer uppvärmda gator så vi slipper ishalka på vintern. Gångvägar som är rullstolsvänliga. 
Och kopplat in wifi på allmänna platser.

Nu har vi musik och matfestival i 4 dagar.

ENGLAND GÅTT IN I GREKLAND FAS....

Tydligen har England gått in i en Grekland fas, det uppkom fientliga dåd och hot mot utländska medborgare till och med tyskar blev hotade. 
Dom grekiska nazisterna gjorde likadant då Grekland kollapsade ekonomiskt i den mest akuta fasen.

Det är en tråkig reaktion på BREXIT måste jag säga men det innebär också att fler företagare och arbetare som inte är från England är utsatta för hot. Det kan nog skrämma iväg fler utländska företagare med anställda från England än BREXIT ledningen önskar.

måndag 27 juni 2016

ENGELSMÄN NI ÄR VÄLKOMNA....

Sen BREXIT valet har många engelsmän sökt svenskt medborgarskap.

You are so welcome, ni är så välkomna.


HYENA ATTACKEN I KRUGER PARKEN SYDAFRIKA...

Då jag var på 70-talet i nationalparkerna i Kenya och Tanzania så lärde jag mig en sak. Se till att du har fasta byggnader som tål bland annat bångstyriga elefanttjurar, flodhästar och lejon besök bland annat.

En camping i Tanzania hade cementväggar men stor fönster som nästan täckte en hel vägg med 3 stycken olika sorters nät. Vilket gör att större rovdjur om dom ville kunde med lätthet ta sig in till dom sovande besökarna.

En natt vaknade jag upp med att jag hörde nåt oljud utanför fönstret, smög mig upp och döm till min förvåning där stod en flodhäst och gjorde toaletten mot väggen 3 meter från vårat nätfönster. Gick och väckte min far med en hand över hans mun och viskade om flodhästen. Vilket resulterade i en fotogalning som han var att han snabbt steg upp och grabbade tag i kameran och började fota som en galning men för att sen komma på han han inte satt in mörkerfilmen vilket gjorde en verbal svordom hördes. 

Vilket fick flodhästen att tvärnita och bröl ge ljud ifrån sig och vände på kroppen och lunka ner mot floden som låg 30-40 meter bort. Vi insåg senare om denna flodhäst varit brunstig eller på dåligt humör hade den lätt kunnat gå till attack. Såg jag envist fick igenom brorsan fick ligga med pappa och jag med mamma. Vilket brorsan inte tyckte om.

Med ett kast med deras huvud eller bett av deras tänder krossas fönster med lätthet och rejäla bucklor på fordonen.

Nånting som nu har förbättras är att större säkerhet är övernattningsbostäderna idag. Och man ska som turist följa noga säkerhetsföreskrifterna.

En vakt berättade för oss att en fransman hade gått ur sin bil men lämnat en fru och spädbarn i bilen. Gått mot denna elefanttjur och retat den lite för att få coola bilder. Vilket man absolut inte ska göra. Men denna tjur blev heligt arg och han upp mannen, tog snabeln om han och skakade mannen och sen kastade mannen ut mot ett buskage område med döda mindre träd och växtlighet. Han blev spetsad på en långsmal träd med vass spets och sen började springa mot bilen. Men tur nog han kvinnan starta bilen och hinna iväg med knapp marginal. 
Sen då hon skulle kräva ersättning för mannens död så sa myndigheten vilken enligt min mening var korrekt gjord och hanterat att ersättning utgår inte då man brutit mot föreskrivna regler. Vi människor är där på besök bland vilda djur och bör respektera personalens säkerhetsföreskrifter för alla trevnad och djuren säkerhet mot människors idioti.

TRUMP OCH HANS VÄLJARE...

Låt oss göra en liten ideologisk tanke kullerbytta. Hur många av Donald Trumps väljare undrar jag har haft sen unga år några miljoners dollar i årsinkomst sen då man hade sitt första jobb. Och är uppfödd i en överklass familj där lyx tillhör vardagen.

Så egentligen så hans sätt att se hur han kan göra USA stort och  starkt igen skiljer sig från vad hans väljare ser utifrån dom ekonomiska förutsättningarna man hade i sin uppväxt och i ungdomsåren.

Och vad nu större del av amerikanska ungdomen kräver är att för politiskt stabilisera för befolkningen är att dom har en något sånär ekonomisk grundplattform att kunna arbeta sig upp ifrån. Förbättring av sjukvården och bättre barnomsorg som inte kräver för stora kostnader för låginkomsttagarna bland annat. Och större delen av befolkningen inser också att vara medelklass men även överklass är mer osäkert även i Usa som övriga världen.

I och med att efterfrågan på marknadens produkter är mer flexibel som gör att omsättningen på företag kommer att variera med tiden. Det kräver att företagarna hänger med i utvecklingen precis som politikerna måste följa med den politiska agenda. Kräver man ökad flexibilitet av dom anställda så krävs ökad flexibilitet i samhällssystemet i sjukvård, skola och barnomsorg särskilt för låginkomsttagarna.

lördag 25 juni 2016

TRUMPS BESÖK I SKOTTLAND...

Då Donald Trump for till sin golfbana i Skottland så kom en brittisk komiker in som en av personalen. Och delade ut golfbollar med NAZI kors.

Alltså Donald då du ställer olika folkgrupper mot varann med olika aggressiva politiska argument då uppfattar man dig på ett vis som du inte vill bli förknippad med. 

LIVET SOM PRESIDENT OCH POLITIKER...

Då man kommer sig upp i karriären och varit där aktiv några år så gäller det att inte glömma sina rötter för att inte vidga gapet mellan politiker och väljare.

Sen finns det ju tyvärr ondskefulla destruktiva krafter som mordhotar politiker och statsledare som gör att dom skaffar sig beskydd på olika sätt och olika storlekar på skyddet.


Men att göra som Vladimir Putin visar mer jag är här uppe och hit kommer ingen av dom ryska medborgare. Detta är det ultimata gapet mellan politiker och väljare man kan komma. Och då tappar man också lätt kontakten med verkligheten som en vanlig medborgare i medelklassen eller från arbetarhem inte har möjlighet att nå. Nu har ju Vladimir Putin ett e-mail som man kan skriva till honom och på det sättet att uppmärksamma honom på. Men i och med att dom inte replikerar är gapet mellan väljare och politikerna ett faktum.

torsdag 23 juni 2016

SPINDEL BESÖK...

Satt torsdagsmorgon på min balkong och fikade och jag upptäckte en liten spindel i hörnet på min balkong hade börjat spinna sitt nät. Denna lilla spindel är inte större än ett knappnålshuvud alltså totalt harmlös för oss människor.

Men jag upptäckte nåt positivt med denna lilla spindel myggen är borta. Så jag bestämt att denna lilla spindel ska få vara kvar. Snacka om att spindelns lilla kropp får ur sig så mycket spindeltråd, det rör sig om snart över 10 meter. 

Sen då jag satt och drack teet så rätt som det var kom en ytligare MINDRE spindel hängandes ner på sin tråd. Det godkände inte jag så den slog jag bort. På balkongräcket mot balkong taket får dom gärna spinna sitt nät för då slipper jag myggen. Gratis myggjagare.

onsdag 22 juni 2016

BELGIENS MATCH MOT SVERIGE...

Jaha, då vann Belgien mot Sverige, alltså vi hade ju Zlatan men ändå vann BELGIEN.

Ja då är det bara på sin plats att GRATULERA BELGIEN till deras vinst mot SVERIGE bra jobbat. 

Men vi tar er i OS i Brasilien den saken är klar. Och det gör vi utan Zlatan.

JORDSKREDET I JAPAN...

Förutom att Japan har ett pågående kärnkraftskatastrof så har dom haft intensiva regn. Som nu har krävt människoliv.

Min djupaste empati till dom anhöriga som omkommit i dessa jordskred.

måndag 20 juni 2016

ATT VARA GAMMALDAGS...

Att vara gammaldags är inget dåligt, det kan faktiskt vara positivt. Låt os ta ett exempel hur vi dricker vårt kaffe.

Många dricker sitt kaffe i mugg. Men inte jag, sen jag var ung provade jag en gång att dricka kaffe ur mugg tyckte det smakade plåt. I mugg dricker jag gärna te.

Men för mig gäller det att dricka kaffe ur kaffekopp, då får du verkligen ut kaffe smaken ur kaffe utan sötningsmedlet. Vilket jag aldrig använder , jag dricker kaffet naturell.

Och det kommer jag aldrig att ändra på.

söndag 19 juni 2016

INDIENS APOR...

Som många av er läsare vet så har ju Indien en stort antal Makkaki apor, som på grund av att deras naturliga skogsområden nu är bebott av människor. Anpassat sitt sätt att söka föda anpassat sig efter människorna.
Dom tar helt enkelt mat av människorna som ligger ute och finns det öppet fönster springer dom in och tar vad dom behöver. Nu har Mumbai borna tröttnat på dessa tjuvaktiga krabater, så vad gör dom. Jo dom fångar in dom och bakbinder dom och omringar dom med höga rop och tillmälen för att förödmjuka dessa djur.

Dessa apor är intelligenta men dom är också dom som tar tillfällen för lätt byte som mat som snabbt kan tas från människor. Ganska lik oss människor så att säga.

Men att hämnas med att bränna levande apor eller bakbinda dom med att håna dom som straff för att dom  tagit mat och diverse från människorna, fördjupar problemen inte löser dom.

Det finns nationalparker dessa bråkiga apor kan tas till där dom inte blir till problem för befolkningen. Och sen kan man ju faktiskt utrota dessa jobbiga varelser så slipper dom ju såna här djur i människors boendeområden.

Ibland så uppför sig djuren mer intelligentare än människorna den saken är klar.

lördag 18 juni 2016

WINDOWS 10...

Som en inbiten Windows 7 av vana så var jag i början emot Windows 10 .
Men nu då jag använt Windows 10 ett tag så tycker jag dom har verkligen förbättrat det. Jag har till och med upptäckt på YouTube man kan se långfilmer helt utan att det blir blackout och att man måste hela tiden fingra på skärmen för att inte förlora bild. Men nu kan man se hela långfilmer och lyssna på sin musiklista. Det har blivit en fröjd att vara på internet med dagens teknik.

För att vara i medelåldern så gillar jag fasta rutiner och byter inte ut saker och ting hur ofta som helst. Men gillar upptäcka nya saker och ny teknik. Problem är ju för att lösas.

REGN ÅTER REGN...

Igår 18/6 så var det uppehåll med regn i 6 timmar, gick en lång promenad och sen då jag kommit hem så efter 30 minuter så började hällregna och kastvindar åt alla håll och väderstreck.

Nu idag 19/6 tunga regn moln på himlen men tack och lov vindstilla. Och regn 20/6 också. Det blir nog en liten blötare sommar en vanligt gällande väderlek.

Ha en skön och avkopplande söndag gott folk.

torsdag 16 juni 2016

24 TIMMARS REGN...

Igår kväll så började det regna och i natt har det åskat. Nu på morgon  regnar det och det ska tydligen göra det till sent ikväll. Det blir alltså 24 timmars ihållande regn i Skellefteå med blåst.
Helt enkelt sommarväder. Men jag är nöjd det är ju sommar och man slipper skotta snö. 
Ha det gott folk.

tisdag 14 juni 2016

SONEN TILL FRANSKA MÖRDADE POLISEN...

Sonen till den mördade polisen. Att få se sin mamma mördas och sen höra den personen höra hatet i mannens röst och få se hatet mot sig och vara i samma rum som sin mördade mamma det kommer att sätta sina spår.

Ett barn på 3 år är väl medveten om sin omgivning och vad som händer där, särskilt om det är i hemmet. Jag går bara tillbaka vad jag minns som barn av jobbiga saker i mitt liv.

Tänker en stor och värmande kram till denna lilla pojke, den saken är klar.

måndag 13 juni 2016

POLISMORDET I PARIS...

Min djupaste empati till den lille pojken och familjens anhöriga. Den sorg och smärta han kommer att känna nu och då han blir äldre må han finna styrka i att leva vidare.

söndag 12 juni 2016

NÄRKONTAKT MED VILTET...

Älgarna är kloka djur det börjar man inse, dom börjar se oss människor som en tillgång.
En kvinna var ute på sin morgon promenad i Arjeplog ett samhälle norr om Skellefteå. Då hon plötsligt mötte denna familj. För en sak har denna älgko insett vi människor har ganska goda växter och frukter i våra trädgårdar. Så det man inte hittar i skogen hittar man i människornas trädgårdar.

Och förstås så är det fler djur än älg som insett samma sak, rådjur,lo, harar,ugglor, hökar o s v. För att nämna några.
Men det är gratis underhållning.

IRAN BEHÖVER STÄRKA UPP SINA...

Iran skulle verkligen behöva stärka upp sina djurskyddslagar gällande husdjur och boskap. Denna tonårspojke hängde sin hund så han nästan kvävdes.

Att slå boskap innan slakt gör så att djur avger ett stresshormon som ger en bitter smak på köttet vilket gör att man måste ge hormoner och antibiotika. Vad finner denna tonåring för nöje i att höra sin hund kippa kraxande efter luft.

Sen efter att snurrat hunden så hunden nästan blir kvävd till döds avslutar han att slå med repet med full kraft så hunden ylar högt av smärta. Vars står det i Koranen att det är Allahs vilja att plåga djur till döds, det hör nog hemma i DAESH. 

lördag 11 juni 2016

VÅRAT RÅDJUR...

Ja nu har våran Anderstorp hind visat sig på morgon. Hon strövande ungefär 75 meter från min balkong och jag hade min Iphone inne såklart.

Hon hade väl varit och knapprat på någon annans trädgård denna morgon. Och hon har ju flera och välja bland.
Så nu har jag bestämt att hon blir Anderstorp hinden, hoppas hon klarar sig undan senhöstens jakt. För hon får så fina och kraftfulla kid.

Men hon gör en verkligen på bra humör.

onsdag 8 juni 2016

STORM I SKELLEFTEÅ...

8/6 stormade det i Skellefteå träden luta 10 grader. Och väggarna knakade. Och blåste nordvästlig och nordöstlig vind och på det regnade det. Jag var tacksam att det inte snöade. Nu 9/6 blåser det kraftigt och är kyligt. Man får hoppas det inte blåser lika kraftigt 10/6.

tisdag 7 juni 2016

HUR VI BEHANDLAR DJUREN...

Då maffian styr ett land så kommer mer medmänskliga aspekter av hur vi behandlar andra levande varelser långt ner på agendan. Här i Mexiko har man börjat tillåta en sådan här behandling av herrelösa djur. Eller som maffian gör testar nya droger på olika djur som kommer i deras väg.

Mexikos president Nieto har verkligen har verkligen stora problem men för det måste han ju också ha en värdig lag för värdig behandling av husdjuren.
Som tur var så kunde man rädda dessa hundar från att mosas i sopbilen.
I Venezuela så är folk utan inkomster och utan det ingen mat vilket nuvarande president struntar i, utan gör så folket där tvingas äta dom herrelösa djuren som kunde ha bringat lite glädje i folkets depressiva tillvaro om då ändå haft mat för att klara livhanken och nödvändiga mediciner.

söndag 5 juni 2016

PUTINS NYA SIDA...

Att Putin nu besöker ryska cancersjuka barn och ger dom presenter är väl en positiv sak. Men jag skulle vilja att han istället gör det enda rätta. Ser till att inte skapa mer kärnvapen som orsakar att urangruvornas avfallsdammar läker högradioaktivt avfall till människors bostadsområden och grundvatten istället.

För Rysslands nuvarande miljöpolitik är långt ifrån vad dom skrivit under på i Paris mötet då man hade FN:s miljökonvent. För deras kortsiktighet och större fokusering på vad Rysslands oligarker får i plånböckerna minskar inte ryska statens stora kostnader för den negativa miljöpolitik som Putin och hans oligarker för närvarande driver.

lördag 4 juni 2016

MED SIKTE PÅ MARS...

Helt otroligt men nu kapprustar kärnvapenmakterna Ryssland, Usa, Kina bland annat för att vara första land på Mars. Dom skulle vara överlyckliga om det fanns liv på Mars.


Om det nu finns intelligent liv på Mars tror ni att dom skulle vilja ha dom landsledarna som spottar ut kärnvapen som godis och som gör att urangruvorna sprider radioaktivt avfall i våra grundvatten. För hittills har vi inte kommit på hur vi ska kunna hantera det högradioaktiva avfallet från världens urangruvor

Förutom Moslovo i sydvästra Sibirien Ryssland som har anrikningsverk som år 2000 läckte ut 500 liter högradioaktivt vatten ut i en bäck i centrum av samhället. resultatet av det läckaget kan ni se bilden ovan. Sen som grädden på moset så tog anrikningsverkets personal och hällde ut 3 stycken oljefats tunnor 300 liter på en skogs myr utanför samhället. Nu är det samhället en stängd enhet för utrikes besökare, du kan få komma in om Putin gett sitt godkännande. Men då får du endast vistas i samhället i 10 minuter för grund av radioaktiviteten. Och regeringen betalar 60 usa dollar per månad till  för mediciner. Oftast är det cancer som sitter fast i skelettet och ser ut som personen är överviktig.

Och då vi inte visar direkt ansträngning för att verkligen välja miljövänligt energi alternativ tror jag dom utomjordiska intelligenta liven inte vill har oss som sambos. För denna hets ,krigande och masshatande är ingen direkt önskan på en ny planet. Det gäller att lära sig tänka nytt och leva på ett helt nytt sätt. Och hur många politiska ledare kan tänka sig att ställa om sig liv så totalt. Det kräver ju att man har en självdisciplin och miljötänkande framtidsversion som är mer människovänlig än dagens kärnkraft och krigskonflikter och dominansbegär.

onsdag 1 juni 2016

VARA KLOK...

Fördelen med att vara klok är att man kan spela dum. Motsatsen är betydligt svårare.
                                                             Kurt Tucholsky.

PLAN A...

När plan A misslyckas har vi ju alltid resten av alfabetet.

                                                                            Loesje.

SKYLLA PÅ ...

Den som ler när något går åt skogen har just tänkt ut vem han ska skylla på.
                                     Arthur Bloch

DYRT ATT LEVA...

Erfarenheten är en god lärare, men hon skickar förskräckliga räkningar.
                                                 Minna Antrim.

ATT OROA SIG...

Att oroa sig är som att gunga i en gungstol.Det ger dig någonting att göra, men leder ingenvart.
                                                                                                                  Okänd

VIND I SEGLEN...

Det är hur du sätter seglet och inte hur vinden blåser som avgör riktningen i livet.
                                                   Randy Davis.

GUDS SKAPELSER...

Gud skapade mannen och så tittade han på den skapade mannen och tänkte bättre kan jag...

Så då skapade han kvinnan...