tisdag 10 juli 2018

SOLIGA SOMMAREN...


Man kan ha en balkong med några björkar och sol på sommarmorgon för att man ska känna sig på bra humör.

Kom ihåg att solen ger energi mer än på ett sätt, så medans det är sol, passa på att vara ute och njuta av det fina sommarvädret. Du behöver inte sitta i direkt sol utan under parasoll, det gör jag och njuter av mitt morgonfika först senare mitt förmiddagskaffe med Brieost.  Höra fågelkvitter på morgon och se hur kråkorna tonårsrebellerna bråkar och kivas men samtidigt försöker bråka med trastarna. Vilket dom är chanslösa emot eftersom trastarna där jag bor nu är många fler än kråkorna.

För sen tids nog kommer det regn. Häruppe inser man att skogsägare måste nog på kalhuggen mark plantera lövträd eftersom barrträd dör av värmeslag. Och våra björkar i Sverige har många av dom gått in i höstvila för 2018. Tänk här i Europa har vi vattenbrist på grund av det fina vädret och i Asien och Japan där har dom monsunregn med översvämningar. Men där nere i Japan blandas Fukushimas vatten med övrigt vatten, vilket gör saker mer allvarligt på längre sikt med hälsosam vattenförsörjning för Japans befolkning.


Fast nu skulle några dagars regnande till helgen sitta perfekt så mark och grödor får sig en riktig blöta. Så då njuter man av regndropparna slår mot fönstren och sen att det luktar våt mylla då det blir uppehåll. Man får vara tacksam för det lilla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar