lördag 28 juli 2018

LUKAS 27-29 FRÅN SVENSKA BIBELN...


Kände den 28/7 en stark känsla att jag skulle kolla ett par verser från svenska bibeln, och här kommer det:

Lukas 27-29: Och när han stigit iland, kom en man från staden emot honom, en som var besatt av onda andar, och som under ganska lång tid, inte haft kläder på sig och inte bodde i hus, utan bland gravarna. Då denne fick se Jesus, skriade han och för ner för honom och sade med hög röst
>>Vad har du med mig att göra Jesus ,du guds, den högstes Son ? Jag bereder mig, plåga mig inte >>

Jesus skulle nämligen just bjuda den orene ande att fara ut ur mannen. Ty lång tid hade han farit svårt fram med mannen; och väl hade denne varit fängslad med kedjor och fotbojor och hållits i förvar, men denne hade slitit sönder bojorna och hade av den ande drivits ut i öknarna.


Och kloka gumman som jag är inser jag detta har en symboliskt betydelse. Att i nöd söker man stöd och kan faktiskt få det från ett helt oväntat håll. Och att vissa saker som sker i ens liv har en mening. Och vissa sekvenser i ens liv kan man vara så mentalt förlamad att man behöver en vänlig puff för att byta kurs och komma ur sin destruktiva krissituation av egen kraft.


Tack för att ni tog er tid, gott folk. Ha en trevlig söndag/måndag.



 

fredag 27 juli 2018

EXTREMA VÄRMEN I SVERIGE...


Samtidigt som man blir glad åt värmen så inser man det är extrem värme.
Då jag gick till frissan 27/7 så såg jag flera gula löv på marken från en rad olika sorters lövträd. Alltså flera träd är redan i juli månad på väg in i vinterdvala, vilket normalt brukar bli i  slutet av augusti början på september. Helt otroligt.

Ha en trevlig helg gott folk...

tisdag 24 juli 2018

VINTERDVALA...


Nu 25/7 då jag satt ute på balkongen märkte jag att björken vid min balkong har börjat gå in i VINTERDVALA en och halv månad tidigare än vanligt. Gula löven börjar bli allt fler på denna björk, sen upptäckte jag flera björkar ytligare börjat få gula blad.

Torkan och den extrema värmen har börjat visat sina effekter, helt otroligt vilka miljöförändringar.



DET BARA HÄNDER...



Ni vet då man handlar online på Webb butiker  tycker man en färg skulle vara snygg. Så var det för mig nu i juli, tyckte en chiffongblus och kjol av klädesdesignen Samoon i mörkgrönt skulle passa mig men då jag öppnade paketet så fick jag istället mörkblått.


Först tänkte jag bli arg, men det var för varmt så jag istället provade kläderna.


 Och då jag provat kläderna så insåg jag ,det var rätt färg. Så folk ibland ger högre makter er en fingervisning, så följ det och var tacksam för den. För mig står blå färgen för livets vatten, som i en flod. Som flödar i en riktning, är strömmen stark och föränderlig så följ med strömmen och förändringarna eller stå still i era liv.

Du får inga positiva förändringar i livet om man inte beredd att anstränga för att nå dit, även om det tar tid att nå dit. Men då man väl nått dit, betyder tiden inget utan segerkänslan att nått sitt mål av egna ansträngningar toppar allt annat.



måndag 23 juli 2018

VÄDEROMSLAG...

Alltså gott folk, det är tisdag 24/7 och igår öste regnet ner i Skellefteå några timmar en hel eftermiddag. Det blev en ordentlig blöta för marken även lite djupare ner. Det var man tacksam för.

Nu idag så är det 30+ grader Celsius  i skuggan och 34+ grader Celsius  i solen idag. Så nog kom sommarvärmen med besked. Det blir inte mycket tid vid datorn, känner för att njuta av sommaren medan den existerar.

Ha det gott folk.



tisdag 17 juli 2018

ALLDRIG ENSAM...


Ibland kommer jag på mig själv med att jag pratar med mig själv.

Och då skrattar vi båda.



ATT GÖRA ALLA TILL VILJES...


Att göra alla nöjda är rent omöjligt, men att gå alla på nerverna är lätt... 😁



VARMARE TEMPERATURER...


Trodde att det var bara 30+ Celsius men det har varit idag 17/7 uppåt 40 + grader. Nu imorgon 18/7 sägs det bli 32+ vilket egentligen blir 40+ Celsius grader.

Nu brinner det också skog i Vindeln Västerbotten. Duktiga brandpersonal dom ska ha en stor eloge för det hårda ansträngande arbete dom utför. Men djup empati för dom som nu fått sina fastigheter och skogar nedbrunna.





måndag 16 juli 2018

RIKTIGT VARMT...


För att vara norrlandsbjörn och vara med om riktig sommarvärme på 30+ grader på morgon 17/7 och klockan är snart 05.30. Så idag blir det riktigt varmt och man känner sig som en urvattnad sillbit. Men det är soligt. Det regnade några timmar för några dagar sedan, så här längtar både bönder och vanliga människor efter regn ett par dagar varje fall.

Ha en bra dag, kväll eller morgon var än ni befinner er gott folk.



tisdag 10 juli 2018

SOLIGA SOMMAREN...


Man kan ha en balkong med några björkar och sol på sommarmorgon för att man ska känna sig på bra humör.

Kom ihåg att solen ger energi mer än på ett sätt, så medans det är sol, passa på att vara ute och njuta av det fina sommarvädret. Du behöver inte sitta i direkt sol utan under parasoll, det gör jag och njuter av mitt morgonfika först senare mitt förmiddagskaffe med Brieost.  Höra fågelkvitter på morgon och se hur kråkorna tonårsrebellerna bråkar och kivas men samtidigt försöker bråka med trastarna. Vilket dom är chanslösa emot eftersom trastarna där jag bor nu är många fler än kråkorna.

För sen tids nog kommer det regn. Häruppe inser man att skogsägare måste nog på kalhuggen mark plantera lövträd eftersom barrträd dör av värmeslag. Och våra björkar i Sverige har många av dom gått in i höstvila för 2018. Tänk här i Europa har vi vattenbrist på grund av det fina vädret och i Asien och Japan där har dom monsunregn med översvämningar. Men där nere i Japan blandas Fukushimas vatten med övrigt vatten, vilket gör saker mer allvarligt på längre sikt med hälsosam vattenförsörjning för Japans befolkning.


Fast nu skulle några dagars regnande till helgen sitta perfekt så mark och grödor får sig en riktig blöta. Så då njuter man av regndropparna slår mot fönstren och sen att det luktar våt mylla då det blir uppehåll. Man får vara tacksam för det lilla.


fredag 6 juli 2018

LIVETS SMÅ MIRAKEL...


Nej, det är ingen leksak det är verkligen ett riktigt djur. Den är ju faktiskt riktigt söt. Den tecknade filmen kallas ju för Gremlins , snacka om söta tassar. Naturens små mirakel förnöjer.



FJÄRIL...


Jag satt bekvämt tillbaka lutad fredag 6/7 och såg svensk idrott på min teve. Då jag tittade ut så såg jag en fjäril försöka komma sig in, den höll på flyga mot rumsfönstret i ett par minuter. Jag har haft 2 svalor för många år sedan som landade på balkongräcket då jag satt och fikade tidigt en sommarmorgon. Och fått in 2 trastar i vardagsrummet då jag satt med öppen balkongdörr och fikade. Fick ut trastarna efter några minuter då jag öppnade dörren på vid gavel och föste undan gardinerna helt. 
En annan sommarkväll jag satt och såg på teve så tvärtittade jag ut då satt en skogsuggla på mitt balkongbord och tittade in på mig. Så man får små men roliga överraskningar mellan varven.



tisdag 3 juli 2018

RYSKA HÖVDINGENS BÖN...

 Hövdingen: -Se nu på jorden går mot höst, var kan vi finna tröst.

 När våra böner saknar ord, hör vår sång moder jord som oss fött.

Våra banor du blött, allt vad vi önskat i den jord du gett moder jord.


Moder jord: - Skåda så till sak, vad du verkan gjort uppå min kropp.


Hövdingen: -Nu landet öde lagt, andens vrede väckts. Och folket nu i det bor och lever, moder jord ge dom kraft att finna frid i detta. Så dom styrkan finna kan att inom kort återbygga det som ödelagts.

Moder jord: - Kärlek vi alla behöver i sin själ, har du nu lågan släckt i Kreml ledningens grupp jag undrar, då min ryska del av kropp så ödelagt blivit.


Hövdingen: - Moder jord din slakna kropp är vårt öde vår. Ack moder jord till dig i frid ännu en morgon gryr. Hela din smärta. Hör min bön, om du orkar höra den moder jord. Trotts gift och avfall du emottagit och mycken skog nu ur marken farit, så nu vattnet från regn och smältsnö till inget  fukt att ge. 


Hövdingen: - så moder jord ett ljusets hoppets låga tänt, med en bön nu om jordens tillgångar vi försiktigt nu värna för våra barn och kommande generationer. Så moder jord nu sista krafttag du måste ha att höra folkets böner, så Kreml ledningen på åldern höst lite vishet frambringa, för att ryska jorden erinra att vårda det dom återstår på ryska delen av moders slakna kropp, ett aktivt försök att hela. Det blir som hedra förfäders strävan om värna ryska jorden inte förgäves bliva. Då denna gåva för förfäders minne giva till jordens glädje bringa.






söndag 1 juli 2018

GOD PLANERING...


Kände att jag ville köpa designkläder då gäller det att ekonomiskt planera och budgetera hårt. Och inte unna sig nåt extra som utenöjen på festivaler och sånt. Min personliga belöning blir istället då jag köpt mina fina kläder, det blir min segerns njutning att nått målet. Nått mitt  mål med snålhet och sund matbudgetplanering med nyttig mat. 

Butikerna jag nu insett jag ska fortsätta handla på är COOP Forum för frukt och grönsaker, toapapper, shampoo och diverse hygienartiklar, ibland bröd , kaffe och juice.   Och på LIDL storpack av smörgåspålägg, salladsost och Brieost och bröd. Skillnaden mellan LIDL och COOP på dessa produkter 100-130 kronor per månad och detta är beräknat på singelperson. Det gör 1200- 1300 kronor per år i besparing. Då man har familj så blir summan på det man sparar några gånger större. Det bästa med att köpa storpack är att man kan fördela i mindre förpackningar och frysa så man slipper handla i flera omgångar inom samma månad utan bara behöva färskvaror. Och detta är nåt bra då man har barn särskilt tonåringar med många kompisar. 

Trodde det skulle kännas jobbigt men det är roligt och se vad lite som behövs stramas upp för att kunna nå vissa mål som ger extra krydda i livet.