torsdag 30 mars 2017

FREDAGSVÄDRET...


Jaha, då blev det ännu en dag med fint väder. Men tydligen i morgon lördag kommer snön igen över norra delen av Sverige. Här svänger det mer än på ett sätt.


onsdag 29 mars 2017

FINT VÅRVÄDER...


Alltså, jag klagar inte på det fina vårvädret här i Västerbotten. Soligt och värmt men nattkallt. Så på dagarna nu smälter isen bort men visst kommer det några dagar med snöfall i april också. Så ha kvar vinterkläder och däck är nog inte så dumt. Men i slutet av april då kommer mest troligt vägarna vid kusten att vara isfria.

Man får vara glad för det lilla så att säga. Med några dagars sol.

söndag 26 mars 2017

SURFMÄNGD...


Fick ett meddelande på min Iphone av Halebop att jag fått utökat mängd surf, från 5 GB till 24 GB 😊, toppen tyckte jag.

Då jag igår insåg denna månad hade jag 29 GB att surfa på nu i mars, blir det kvar till nya månaden surf läggs det på kvarvarande  surfmängd på den månatliga 24 GB mängden.

😏 inser att det blir väldigt mycket surf för min Iphone, man har fullt upp. Men jag har ju insett jag har ju Sveriges televisions Webbsidor där jag kan se en del program. Men det blir ju bra att ha stor mängd surf då man är på resande fot. Men är man utav den äldre stammen som jag orkar man inte sitta så mycket vid Iphone eller dator, man har ju ett liv utanför internet.😫 


torsdag 23 mars 2017

EUROVISION 2017...


Ryske artisten Julia Samojlova har en bra sångröst och borde trotts Putin klavertramp att förminska hennes talang till politisk slagträ i verbalt gräl mellan Ryssland och Ukraina.

Nu gäller det för Ukraina att visa sin större mognare sida och även om hon uttalat sitt stöd för att Krim tillhör Ryssland tillåta henne att delta. Att inte falla in i Putin irriterande omogna fälla med att skicka medvetet politiskt sprängstoft till ett Europeiskt musikevent som binder samman många länder inom musiksektorn inklusive Ryssland. Att det ska komma före Kreml elitens gamla gubbsjuka inskränkta syn på omvärlden, att förstöra ett musikevent för ryska befolkningen som så mycket behöver detta event.

Är det så att Ukrainska ledningen inte kan visa en mer mogen vuxen sida för ett sådant här event gör att dom faller rakt i Putins fälla. Bästa om man kunde lägga det politiska käbblet åt sidan nu och ta det politiska käbblet senare.För bägge länders befolknings skull. Hon har en bra röst och då tänker jag inte på att hon sitter i rullstol, det har inget med hennes talang att göra. Och för sin musikaliska status hon har hoppas jag hon inte uttalar sina politiska åsikter utan går helhjärtat inför event hon är med i. Och tar det politiska vid annat lämpligare tillfälle vid ett politiskt möte tillsammans med Putin under hans många valmöten framöver i Ryssland.


lördag 18 mars 2017

SÖNDAG 19/3...


Söndags morgon blir det ungefär -8 grader och sen blir det mildare. Ja nu verkar våren har tillfälligt komma. Sen åt veckan verkar det bli dåligt väder igen. Några dagar med solsken får man vara tacksam över.

torsdag 16 mars 2017

GEERT WILDERS BESEGRAD...

I mitt förra inlägg om Geert Wilders glömde jag bort 2 ee i Geert. Nu korrigerar jag det.

Man måste ge Geert Wilders en eloge för att ta valnederlaget som en rakryggad person även om han vann 4 platser till i parlamentet.

Man undrar ju med vilka han ska fylla upp dom platserna med för personer som han har förtroende för.

Men han borde vara en förebild för Marine Le Pen och tyska extrem partiet men även för Donald Trump hur man som politiker uppför sig mot visst nederlag inom den politiska sektorn.


onsdag 15 mars 2017

ATT GÅ MED KRYCKOR...


Att gå med 2 kryckor är väl okej för ett par dagar, men min högerarm sa ifrån efter 3 dagar.
Så nu eftersom knäskålen läker och jag börjar kunna använda vänsterbenet mer så går jag nu med vänsterkrycka längre sträckor och stödjer vänsterbenet med vänsterkrycka. Och det har ändå blivit mindre värk, så läkningen går framåt. 

Och 3:e april då inser jag är sprickan i knäskålen kommer att vara läkt. Snacka om jag längtar att slippa benkorsetten och kryckan. Och få städa mitt hem grundligare än vad jag gjort med en krycka i handen och andra handen en sop och sen moppat mina golv. Men något rent blev det varje fall.

Man få vara uppfinningsrik då man är handikappad, den saken är klar och hitta udda lösningar på att göra saker.


måndag 13 mars 2017

RYSKA & AMERIKANSKA MÄNS SPERMIER..


Nu har Trump insett att man kan tjäna pengar på amerikanska mäns spermier. Så jänkare håll i era pungkulor för deras innehåll är värda mycket pengar för Trump och hans kabinett. För det amerikanska män kan tjäna lite pengar på sina spermier ska dom ha in 30% i skatt på.  Undrar vad Trump små springare ska vara värda?


Sen så får ju dom ryska männen se upp, Putin och hans oligarker kan ju komma på också att tjäna kosing både i företag och skatteintäkter som ska täcka oligarkernas omättliga behov av lyxkonsumtion. Nu då statliga bolagen blir privata måste dom ju hitta nya skatteintäkter. Så ryska hederliga män håll en riktigt tag om era kulor så att säga, dom kan bli riktigt värdefulla för den ryska oligarkstaten. Så slösa inte med resurserna låt Putin och hans kompisar betala bra för era små springare.


Man kan ju förstå att vissa politiker blir till sig av glädje för ytligare en skatteintäkt. Ja ni män kan bli framtidens nya resurser på fler sätt än ett.

SVERIGE & RYSSLAND...


Vi i Sverige har en annorlunda syn på Ryssland och Vladimir Putin. Då man ser hans kompis som äger och driver ryska statstelevisionen så inser man deras hån och förnedring av sina affärspartners med omgivande länder visar mer hur aggressivt osäkra dom är på sig själva Kreml eliten och dom ryska oligarkerna. 

Att skaka tass med den uppkäftiga aggressiva ryska björnen har sina risker och särskilt ingå djuplodande affärer med dom. Men nu är det så att Norge, Finland, Danmark och Sverige har militära övningar och samarbeten i olika forskningsområden vilket den ryska Kreml eliten verkar glömma. Så det är därför vi far och försöker ha en intelligent diskussion och utbyte med ryska eliten, vilket inte är lät dom man som dom lever i slutna bubblor. 


Så gott folk då ni möter en rysk Kreml spottande fräsande björn, ta det lugnt och håll distansen. Och var vaksam på vad för sort avtal ni skriver på, den ryska aggressiva begäret på respekt har sina baksidor då man blir affärspartners med dom ryska obstinata aggressiva hormonstinna björnhanarna. Fast dom inte är så gamla har dom uråldriga tankesätt som inte direkt är lönsamma i dagens affärsvärld särskilt om man bedriver hederliga demokratiska affärsverksamheter. Vilket den ryska makteliten inte direkt tycker om.


Sen vikingatiden då Sverige styrde Ryssland så har vi lärt oss, maktbegär på Putin och hans KGB kompisars vis biter surt för familjen och kommande generationer. Men vi svenskar erkänner våra krigshärjande vikingamän var grymma. Och därmed med det i minnet nöjer vi oss med det vi har idag och känner oss trygga i våra sätt att styra företag och land. Men sen har ju det blivit stora omvälvningar som nu sätter Sveriges befolkning på stora prov.Men det gäller ju också övriga demokratiska länder i vår värld.

fredag 10 mars 2017

VACKERT HELGVÄDER...


Det här vackra vädret ska vi tydligen ha hela helgen och mild grader. Det är väl inte så tokigt, man får vara glad för det lilla.

Önskar er alla läsare en trevlig helg.

TRUMP:JAG HAR INGA RYSKA KONTAKTER...


Donald Trump tycker vi ska sluta med att fanatiskt tro att han har ryska affärer med ett gäng kriminella oligarker som kränker andra länder markområden. 

Han har hittills inte ställt några krav på Ryssland utan tror att samtal då EU försökt prata med Putin i flera år utan resultat med affärer, men det har tydligen inte räckt. Dom har blivit allt girigare mot sina affärspartners. Och nu tror Trump att Putin och hans oligarker kommer att behandla USA annorlunda än han gjort med EU länder och sin gamla vän Alexander Lukasjenko Vitryssland.

Men det är tunga affärspartner han vänder ryggen om han tillåter Putin fortsätta härja med flera av USAS viktigaste affärspartners.


onsdag 8 mars 2017

BAKOM VARJE STOR MAN...


Man säger bakom varje stor man står alltid en stark och trygg kvinna och det stämmer nog i de flesta fallen.

Men då det gäller Vladimir Putin så inser man att han saknar verkligen en stark kvinna vid sin sida som är mer realistisk än dom kriminella oligarker som verkar sitta i Kreml.


För med en mer objektiv kvinna vid sin sida som sagt stopp till en hel del galenskaper som nu är etablerat i Ryssland som är för att oligarkerna har tappat sina sunda begränsningar av vad som är rätt och fel.


måndag 6 mars 2017

VACKERT VÄDER ....


Här uppe i Skellefteå är det fint väder för 3:e dagen i rad men -9 grader kallt och det är rätt okej. Men snön kommer igen imorgon så torsdagsmorgon blir det snöskottning igen.

Tur att läkningen av spräckta knäskålen går bra, så klarar jag snöskottningen. Jag kommer att få min träning kan man lugnt säga. Får fortfarande inte stå på vänsterben men stödja på det. Snacka om jag längtar då jag slipper benställningen, det är som en benkorsett kan man säga.


torsdag 2 mars 2017

GRANNEN FINLAND...


I natt jag drömde en dröm, den var blåvit, ack hyvä jag drömmer visst om Finland.

Det sägs att vi svenskar inte vet s mycket om vårt grannland men vi vet om KOSKENKORVA, nakna finska män i SAUNA, 2 läckande urangruvor och några kärnkraftsverk.Och att dom har euron.  Men att dom gillar oss SVENSKA GRANNAR såklart. 😊💪
Och vi gillar dom och deras finska bastu såklart 💪💙😉

UPPEHÅLL I SNÖANDET...


Nu då det blivit mer uppehåll i snöandet så kan man koppla av med lite navelskådande av sig själv. Jag noterade att jag är väldigt pedant av mig även ute. För jag skottar minutiöst noga. Men det är väl också för att jag vet vilka risker dåligt underlag på gångvägar liksom uppfarter kan ha både för människor och fordon.

Men jag är av den åsikten bättre att förebygga än att föregås. Först då man nu spräckt knäskålen med extremt mycket värk i början blir man väldigt handikappad och då blir man väldigt beroende av andra människor. Och mitt oberoende värdersätter jag ganska högt.

Nu börjar jag kunna skotta snö lite mer men kan inte än riktigt stå på mitt vänsterben utan samtidigt skotta och använda spaden som krycka för att förflytta sig funkar faktiskt också. 


Men en sak kan jag säga jag kommer nästan att dansa av glädje då jag får ta av min benkorsett, benkorsett för att inte överbelasta knäskålen så sprickan läker bättre. Men väldigt glad kommer jag att bli. Och fira med att shoppa lös att köpa nya vår/sommar garderob.

Väderleken är lätta moln men inkommande snö på eftermiddagen sen fredag eftermiddag så kommer solen och bestå några dagar framåt här i norra delen av Sverige. Och det var ett glädjebesked för mig.

Så gott folk jag önskar er en trevlig fortsatt dag.