måndag 21 mars 2016

VÄGPIRATER ÅTER IGÅNG...

Åter igen har vägpiraterna återkommit efter våra vägar. Först börja det som motorkrångel nån vill ha hjälp med men sen hotfullt vill dom man ska köpa falska guldsmycken och vissa tillfället stjäl dom plånbok, nycklar, smycken, pengar. Det är inget brott att stoppa bil om man har råkat ut för en olycka eller om man har motorkrångel. Men stöld, hot om våld och utpressning ger fängelse med permanent utvisning. För är man vägpirat finns annan stöld verksamhet bakom. I Sverige rör det sig om personbilar men långtradare förkommer också. 

I syd Europa har vi aggressivare flyktingar efter vägarna där som försöker åka med långtradarna vilket gör att dom måste betala 100  € per person vid gränsen till England och ryska långtradare finns runt 10 000. I Ryssland har dom samma problem långtradarna där dom plundras på lasten.

Det är en märkbar förändring för en rad olika länder som behöver en gemensam lösning, så vissa förändringar är tyvärr inte av godo. Men det har enat folket i våra länder i EU inklusive Ryssland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar