torsdag 3 mars 2016

LIVET SOM SVENSK VÄLJARE...

Livet som svensk väljare är omväxlande kan man säga. Först hade vi en en alliansregering  som banta slimmade och tog bort men tillsatte nya myndigheter  runt om i landet. Men i stort sett dom utflyttade myndighetskontoren i landet flyttades åter igen tillbaka till Stockholm, Malmö och Göteborg. Nu igen med socialdemokraterna,miljöpartiet och vänsterpartiet ska nu åter igen myndighetskontoren spridas bättre runt om i Sverige för att inte alla myndighetsjobb centraliseras  till dom 3 största städerna.

Det har varit bearbetning av deg (myndigheter) i omgångar och satts in i ugn för utredning och som färdig limpa skurits placerats om otaliga omgångar. Så svenska väljare tar det med ro. För nu har vi medborgare ett ord med i laget i och med att vi får ha i varje kommun rådgivande folkomröstningar som en del kommunpolitiker följer och vissa inte. Men sen finns det ju andra sätt som också är demokratiska lagliga att ta till för att få politikerna att verkligen följa väljarnas vilja.

Så som Sveriges 25 olika län är uppdelat idag så planeras mer i skymundan att vi ska ha sammanslagning klart till 2019 med storregioner blir verklighet. Men politikerna i kommun och landsting och riksdag tror att inte det kommer att bli reaktioner om dom i tysthet genomför det vi i verkligheten blir direkt berörda av. Men vi svenska väljare är ett coolt folk så vi kan massdemonstrera mot dom politiska besluten och skriva namnlistor både som vanligt och digitalt numera. Så dom fredliga demokratiska sätten att sätta olydiga politiker på  plats kan vi svenskar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar