torsdag 31 mars 2016

FLERA MINDRE JORDBÄVNINGAR...

Det har visat sig att dom senaste 24 timmarna från 30/3-31/3 har det varit ett antal mindre jordbävningar i Frankrike, Grekland,Albanien och Turkiet. Det är väl positivt men att det har varit på så många ställen samtidigt gör att viss mängd magma pressas upp mot den sovande vulkankratern i Svarta Havet.

JORDBÄVNING ÅTER PÅ KURIL ÖARNA...

Jordbävning på Kuril öarna på magnituden 4,6 och på 100 kilometers djup, klockan 13.14 lokal tid.
Men ingen markrörelse mellan Kuril öarna och Kamtjaka.

tisdag 29 mars 2016

KURILÖARNA & JAPAN JORDBÄVNING...

Kurilöarna Ryssland  hade jordbävning 30/3-2016 klockan 01.32 lokal tid, djup 100 kilometer och hade magnitud 4,9.
749 kilometer nordöst om Sapporo Japan 571 kilometer öst om Yuzhno-Sakharisk och 174 kilometer öst om Kurilsk.

Hokkaido Japan hade jordbävning 30/3-2016 klockan 05.09 lokal tid på 60 kilometers djup och hade magnituden 4,9. 284 kilometer öst om Sapporo-shi, 37 kilometer öst om Kushiro.

JORDBÄVNING VÄSTRA IRAN...

Jordbävning i västra Iran 326 kilometer sydväst om Karaj och 8 kilometer nordöst om Aleshtar.
Den hade en magnitud på 4,1 och skedde på 2 kilometers djup, klockan 03.47 lokal tid.


JORDBÄVNING ISLAND...

Att det blir en del omstuvningar på våran jordyta den saken är klar. 
Svalbard 29/3-2016 hade jordbävning 5,1 på magnituden och på 10 kilometers djup. Klockan 10.32 lokal tid. 

Det måste dom flesta där uppe ha känt av. Frågan är bara hur många centimeter jordplattorna förflyttades mot varann.

JORBÄVNING VID SVARTA HAVET...

Jordbävning vid Svarta Havet.

Jordbävning vid nybyggda bron till KRIM. I Cauacasus regionen, 336 kilometer sydväst om Rostov-na Donu, 113 kilometer sydväst om Krassnodar och 14 kilometer syd om Myskhako i Ryska federationen. Jordbävningspunkten låg på 10 kilometers djup och hade 3,6 på magnituden.

Och som ni ser på översta kartan är Svarta havet en vulkankrater från början. Nån större magma pressat mot botten av havet är det väl inte frågan om direkt men en mindre mängd varje fall.

För ett tryck på ett ställe måste övrig materia ta vägen nån annanstans på grund av tryckvågorna och med att Svarta Havets botten är den svagare punkten i området. Frågan hur starkt tryck tål denna havsbotten från magman som smälter det mesta i dess väg.

måndag 28 mars 2016

JONISKA HAVETS JORDBÄVNING...

Joniska havet  mellan Grekland och Malta har haft jordbävning.

Klockan 01.05 lokal tid blev det en jordbävning på magnituden 5,1 och på 10 kilometers djup. vilket kan mest troligt skapa ett ökat tryck på att magma pressas upp mot den stora vilande vulkankratern i Svarta Havet.


söndag 27 mars 2016

JORDBÄVNING ALBANIEN...

Jordbävning i Adriatiska havet utanför Albaniens kust. Magnituden var 4,4 och djupet var 2 kilometer. Det blev nog nån enstaka centimeter som rörde sig. Men så nära markytan kände nog både människor och hus av det. 27/3-2016 klockan 13.09. 

fredag 25 mars 2016

JAKT UTBILDNING MOT SKOLSKJUTNINGAR...

Här i Sverige har vi börjat med jakt utbildning som ska motverka skolskjutningar. vi har ju redan registrerad vapenlicens och ålders gräns på det. Men tyvärr kommer det in via smuggling mer militära vapen som tungt kriminella i Sverige använder. Så i en kraftsatsning så kollar tullen med mer personal genom mer sändningar från utlandet både med hund och skanning.

Det är bra med vapen och jakt utbildningar så får dom det positiva med använda vapen i grupp som i jakt olika tider på året. Beroende på vad man är intresserad att jaga. Och då får man också en ansvarskänsla med den jakt utbildningen. 
Jag hade min pappa som utbildade mig i vapen och ammunitionstillverkning med hur man hanterar gevär, pistol och revolver.

onsdag 23 mars 2016

GLAD PÅSK...



         Jag önskar er en Glad Påsk.

ÅTERIGEN KAMTJAKA...

Östkusten vid Kamtjaka i östra Ryssland 23/3-2016 4,5 på magnituden på 115 kilometers djup. Jordens rörelser håller sig endast till Kamtjaka egentligen skulle det känna bättre om det blev mindre jordbävningar längs förkastningen längs Rysslands östkust. Så att inte spänningar mellan Kamtjaka och Japan byggs upp för mycket. Än har det inte visat sig några rörelser söderöver.

FÖRÄLDRAR BLAND DOM DÖDA I BRYSSEL...

Det är faktiskt föräldrar som dött från olika länder runt om i världen. Och för dessa barn säger jag ni har min djupaste empati. Jag var själv 14 år och min bror var 13 år då vår mamma dog. Så förlust för barnen och deras sorg framöver förstår jag helt och fullt.

tisdag 22 mars 2016

DOM DÖDA I BRYSSEL...

Kondoleanser för dom som omkom i attacken i Bryssel.
Nu måste världen visa sig enat för öppen demokrati. Att DAESH markområden minskar i Arabkontinenten visar attacken. Dom känner deras existens är starkt hotat och med rätta, vi gör rätt nere i Syrien, Irak , Libanon och Afghanistan. Men också får vi inte glömma terrorgrupperna i Afrika som sprider sin terror där men kan lika flytta sina aktiviteter till andra länder än Afrika. Eftersom dom är länkar till Al Qaida och DAESH.

måndag 21 mars 2016

JORDBÄVNING KAMTJAKA RYSSLAND...

Nära kusten av Kamtjaka östra Ryssland 22/3-2016 varit en jordbävning med magnituden 4,9 och skalvet var på 10 kilometers djup. 
Frågan är hur mycket  norra jordplattan förflyttat sig mot södra jordplattan. Med tanke på magnituden så har den rört sig några centimeter. Med tanke att Japan rörde sig 8 meter så har deras gemensamma jordplatta en rejäl flytt att göra, vilket innebär dagliga jordbävningar med denna magnitud. Då uppkommer frågan kan Kamtjakas bostadsfastigheter klara denna konstanta kraftiga skakningar i några år till tills 8 meter är verklighet.

VÄGPIRATER ÅTER IGÅNG...

Åter igen har vägpiraterna återkommit efter våra vägar. Först börja det som motorkrångel nån vill ha hjälp med men sen hotfullt vill dom man ska köpa falska guldsmycken och vissa tillfället stjäl dom plånbok, nycklar, smycken, pengar. Det är inget brott att stoppa bil om man har råkat ut för en olycka eller om man har motorkrångel. Men stöld, hot om våld och utpressning ger fängelse med permanent utvisning. För är man vägpirat finns annan stöld verksamhet bakom. I Sverige rör det sig om personbilar men långtradare förkommer också. 

I syd Europa har vi aggressivare flyktingar efter vägarna där som försöker åka med långtradarna vilket gör att dom måste betala 100  € per person vid gränsen till England och ryska långtradare finns runt 10 000. I Ryssland har dom samma problem långtradarna där dom plundras på lasten.

Det är en märkbar förändring för en rad olika länder som behöver en gemensam lösning, så vissa förändringar är tyvärr inte av godo. Men det har enat folket i våra länder i EU inklusive Ryssland.

söndag 20 mars 2016

MINDRE & MEDIUM JORDBÄVNINGAR I ÖSTRA RYSSLAND

Novibirisk hade 4,4 på magnituden 20/3.
Kamtjaka hade 6,6 på magnituden 20/3.

Det börjar röra på sig i östra Ryssland kan man säga, frekventa rörelser på 3,9- 6,6 på magnituden.

lördag 19 mars 2016

JORDBÄVNING I NORRLAND...

Vi i norra delen av Sverige har haft en jordbävning på magnituden 4.2 . Visste att det skulle bli jordbävning men i Västerbottens inland trodde jag, för den förkastningen har inte rört sig på ett tag. Så det borde snart framöver röra på sig. Och som ni ser på denna karta så börja det bli seismologiska rörelser i områden nära Svarta havet. Som är en vilande vulkankrater .

Jag är glad att det blev ett sånt liten jordbävning som 4.2 på magnituden. Börjar inse att östra Rysslands förkastningslinje som hänger ihop med Japans jordplatta kommer att röra sig på större skala.
Vid klockan 23 på kvällen skedde denna jordbävning och då sov jag i godan ro. Men att en mindre jordbävning kommer och ske i år den saken är klar men det blir nog i Västerbottens förkastningslinje.

DANMARK KRÄNKTE SVENSKT LUFTRUM...

Ja, gott folk det är bara att inse en sak SVERIGE är oemotståndligt, jäklar vilken godbit vi är.

Vi har SÅ många fördelar och SÅ många styrkor så vi är älsklingen ni måste ha nära kontakt med.



Ha en trevlig lördagskväll gott folk.

fredag 18 mars 2016

HÄST KLIPPER GRÄSMATTAN 2

Skellefteås politiker har beslutat att i sommar klippa gräsmattor med häst.

Det område man kommer att kunna se häst som klipper gräsmattor är på Nordanå området som har museum, gårdsbutik,teater och gamla bostäder byggda på 1800-talet. Det ligger på norra sidan Skellefteå älven.

Och om det går bra så tänker man utöka till fler områden där det inte finns för livlig och störande trafik som kan få hästen i sken.

torsdag 17 mars 2016

FÖRENADE ARABEMIRATEN...

Förenade Arabemiraten makthavarna har skapat en lag som gör det olagligt att lägga upp väderbilder på oväder och översvämningar i landet på internet.

Ärade makthavare i Förenade Arabemiraten. Det skrämmer inte bort turisterna eller affärsmännen från ert land. Alla länder har perioder av extremväder. Ni är inte enda landet om detta fenomen.

onsdag 16 mars 2016

HÄST SKÖTER GRÄSKLIPPNING I STADEN...

Här i Skellefteå har Liberalerna politikerna tänk att vi ska ha hästar som drar miljövänliga gräsklippare in stadens grönområden. 

Ja ,varför inte, det tycker jag är ett billigt alternativ och då Skellefteå kommun har skogskarl med häst som sköter om kommunens skogsområden tycker jag det är steg i rätt riktning. Det blir ett trevlig och turist attraktivt inslag i vår stadsmiljö. Vår kommunpolitiker har verkligen sina ljusa stunder.

tisdag 15 mars 2016

SNÖN SMÄLTER...

Alltså tittade ut och kollade hur kallt det är ute. Men det visade sig idag 16/3-2016 vara + 10 grader klockan 05.45.

Och det är bara mitten av mars månad, snön har smält ganska bra och på vissa bilvägar liksom gångvägar är det som en sjö. Man kan säga det är stor risk för vattenplaning såväl som cykel och fordon.

SVARTA HAVET...

Seismologiska vetenskapsmän säger att döda vulkaner kan kommande åren under ofta förekommande jordbävningar vakna till liv igen. Vad jag vet så kan faktiskt vulkankratrar se ut som Svarta havets botten. Kan må tro denna sovande vulkankrater vakna till liv under dom kommande åren ?


 Då inre kärnan(1) skakas om så logiskt blir det press upp mot yttre kärnan(2) pressas mot inre manteln(3) som i sin tur pressas mot yttre manteln(4) som sen vid jordbävningar och vulkanutbrott pressas upp mot jordskorpan(5) som i sin tur pressas upp mot jordytan(6).

Och med dom största jordbävningar redan skett men vissa områden inte rört sig alls som har förkastningar som Japan bland annat. Och jordbävningar skapar alltid ett inre tryck som kan framkalla jordbävningar i annan del av världen likväl få sovande eller döda vulkaner att vakna till liv igen.

måndag 14 mars 2016

MÅNGMILJARDÄRER ÅTERVÄNDER MED KAPITAL...

Det har skett ett mirakel i Sverige, tack vare att Sverige samarbetar med en rad olika poliser i olika länder mot skatteflykt. Så kan skatteflykt bestraffas men dom som själv anmäler alltså gör självrättelse till skatteverket slipper straff och straffavgift. Men får betala skatt 5 år tillbaka och slipper straff.

Vilket närmare 10 000 personer dom sista åren har gjort.

Stor heder till dom svenska miljardärerna som återvänt med sitt kapital till Sverige och börjat betala skatt som oss andra skattebetalare.


söndag 13 mars 2016

VÅRVINTER LOVETS SISTA DAGAR...

På många ställen där fisk finns i sjöar, åar och älvar börjar isen bli ganska svag. Så alla som gillar att pimpla gör nu sista rycket innan isarna blir för svaga och smälter bort. För dom ligger nog bara kvar några få veckor till. Sen blir det mer barmark. 

Men man ska inte klaga VÅREN har verkligen anlänt. Var ute igår lördag och njöt av det fina vädret och idag söndag var solen framme på förmiddagen. Nu har det blivit molnigt igen.

lördag 12 mars 2016

RYSSLANDS KOMMANDE JORDBÄVNING...

Nånting som jag insett är att jordbävningen som skedde i Japan 11/3-2011 kommer att upprepa sig i östra Ryssland. För som ni ser i havet som en bergskedja  längs Japans och östra Rysslands kust där är jordplattorna möts och skapar jordbävning vid rörelse av jordplattorna.

Nu är det så att tydligen har inte det skett nån rörelse i östra Ryssland så eftersom Japan flyttades 8 meter söderut så kommer Ryssland att mest troligt få en jättestor jordbävning på 9 och över i magnitud. För byggs det upp krafter och inte dessa ojämnheter inte släpper lös mindre rörelser så kommer en jättestor. För vad jag kan se sitter Ryssland ihop med Japans jordplatta. Och med att Putin och Rysslands oligarker har reducerat statens intäkter med 97% kommer dom inte klara av kostnaderna denna extremt kraftiga jordbävning kommer att åstadkomma.

Och på östra sidan har dom nukleära fartyg och ubåtar och ett stort lager med nukleära missiler vid östra Rysslands kust. Så effekten behöver jag inte gå närmare in på. Den inser ni läsare själv.

torsdag 10 mars 2016

PUTIN SKRIVER SINA DÖTRAS DÖDSDOM...

Det sägs att livet går i berg och dalbana några år. Sen går livet i cirklar och består av upprepande. Men upprepande händelser av olika människor men samma handling. 

Men först hade vi Usam Bin Ladin men han hade äldsta frun som var den starke och kunde beskydda sina barn från makens destruktiva beteende. Men naturen vill ofta ha räkningen betalt från gärningsmannen innan den är nöjd. Usam ansåg inte att han gjort fel ända in i döden, så senare omkom halva familjen. Räkningen var nu betald.

Då det gäller Vladimir Putin så har han ingen stark fru som kan skydda hans döttrar mot Vladimirs negativa liv och väg han har nu valt att gå in på. Men Putin, Kydorov och hans oligarker har gjort betydligt mycket värre saker än Usam så därav kommer naturens räkning vara högre.

Putins exfru Ljudmila Putina har min djupaste empati för det hon försökte få Vladimir på andra tankar men hade inte samma framgång som Usams fru.

Det var som en pensionär sa till mig tänk att Vladimir Putin en gång har varit en snäll och ärlig pojke och som ung en ärlig polis och vad han sen har blivit till idag. Jag personligen beundrar hans mamma med dåliga ekonomiska förhållanden men hårt jobbade hans föräldrar så han kunde få dom utbildningar han har idag.Så man kan faktiskt säga att hon var en stark kvinna som lärde han vad som var rätt och fel. Men på vägen i hans liv gick nåt snett och för resten av hans vänner oligarkerna.

tisdag 8 mars 2016

SNART ÄR VÅREN HÄR...

Alltså då man ser sig runt om i världen då inser man hur tacksam man är för att bo i Sverige. Och nu i början av mars då det är milt och snön börjar smälta bort för tillfället eller kommer det en snökanon med kyla en liten period innan våren kommer på riktigt. Folk känner sig nöjda med den snön vi har nu och tycker faktiskt att nu behöver det inte snöa mer. Kan faktiskt hålla med. Ha en bra arbetsdag gott folk.

måndag 7 mars 2016

NÄRKONTAKT MED DET VILDA...

Det är bara att inse det gott folk vi i norra delen av Sverige tar det här med vilda djur oavsett om det är fågel eller älg, björn eller rådjur med ro och ser det roliga i dom.

Men en sak har dom gemensamt dom gillar inte för närgångna typer som en del människor kan vara. Denna SVT reporter fick sig några rejäla nyp. Och sen var ju denna tjäder spelsjuk och visade upp aggressivt revirbeteende mot en manlig  reporter. Fågeln gjorde ingen skillnad på människa och fågel, för tjädern var varelsen av manligt kön. Så han reagerade därefter.


För denna tjäder kunde reportern se ut som en stor monsterfågel som skulle sättas på plats, vilket han också gjorde.

söndag 6 mars 2016

NYA TEKNIKENS SVAGHETER...

Nu idag 6/3 har 4 G nätet svajat upp och ner i styrka. Nya tekniker har sina svagheter vintertid verkat det som. Men routern har anpassat sig fast det blivit segare överföring på saker och ting. Det är bara att sova på saken och ta det som det kommer. Man kan ju drömma om en felfri ny teknik så kanske drömmen slår in en dag.

torsdag 3 mars 2016

TJUV MÖTTE SITT OFFER...

Snacka om ödets ironi en biltjuv som stal en bil i Vindeln i Västerbottens inland for efter brottet och åt på en matställe. Och då otroligt nog fanns den person som förlorat sin bil där, förvånad att att se sin bil utanför matstället. Så med polisens hjälp blev saken utredd. Tjuven blev haffad på bar gärning kan man säga.

LIVET SOM SVENSK VÄLJARE...

Livet som svensk väljare är omväxlande kan man säga. Först hade vi en en alliansregering  som banta slimmade och tog bort men tillsatte nya myndigheter  runt om i landet. Men i stort sett dom utflyttade myndighetskontoren i landet flyttades åter igen tillbaka till Stockholm, Malmö och Göteborg. Nu igen med socialdemokraterna,miljöpartiet och vänsterpartiet ska nu åter igen myndighetskontoren spridas bättre runt om i Sverige för att inte alla myndighetsjobb centraliseras  till dom 3 största städerna.

Det har varit bearbetning av deg (myndigheter) i omgångar och satts in i ugn för utredning och som färdig limpa skurits placerats om otaliga omgångar. Så svenska väljare tar det med ro. För nu har vi medborgare ett ord med i laget i och med att vi får ha i varje kommun rådgivande folkomröstningar som en del kommunpolitiker följer och vissa inte. Men sen finns det ju andra sätt som också är demokratiska lagliga att ta till för att få politikerna att verkligen följa väljarnas vilja.

Så som Sveriges 25 olika län är uppdelat idag så planeras mer i skymundan att vi ska ha sammanslagning klart till 2019 med storregioner blir verklighet. Men politikerna i kommun och landsting och riksdag tror att inte det kommer att bli reaktioner om dom i tysthet genomför det vi i verkligheten blir direkt berörda av. Men vi svenska väljare är ett coolt folk så vi kan massdemonstrera mot dom politiska besluten och skriva namnlistor både som vanligt och digitalt numera. Så dom fredliga demokratiska sätten att sätta olydiga politiker på  plats kan vi svenskar.


onsdag 2 mars 2016

SKELLEFTEÅ AIK LEDER SHL...

Skellefteå AIK vann över Landskrona och för 4:e året i rad leder dom svenska hockeyligan. Bra gjort grabbar !

Måtte inte ryska hockeyscouter komma och ta dom ifrån oss, dom besöker ju min staden mellan varven. Dom har ju 4 stycken före detta skelleftebor i sina ledande lag. Stick vet jag Ryska talangjägare till Usa och dränera dom på lite elitspelare.