söndag 7 juli 2019

OPIATER...

Det är på YouTube jag stött på videos gjorda av amerikansk polis, som visat i vädjan till allmänheten om att sluta använda opiater. Vad jag lärt mig av dom videos så är opiater substanser av opium men starkare än opium.

Den försätter personen i transliknande tillstånd, men i medicinska termer, stänger den av en människas kroppsfunktioner, man får ökad saliv, man tappar förmåga till hålla munnen stängd, förlorar förmåga till hålla urin eller avföring. I början kan man tycka själv det är i ett härligt tillstånd att befinna sig i, men ser ganska otäckt ut för utomstående.

Ur medicinsk synvinkel reagerar olika människor olika på opiaterna, efter ett tag konsumtions användning försätt kroppen i koma, vilket kräver sjukhusvård för att komma ur, för då är medicinsk motståndskraft mot sjukdomar utraderade. Om man inte får sjukhusvård, börjar dom inre organen stängas av och till sist avlider missbrukaren. 

En del tål opiaterna längre och en del tål dom inte alls, men då poliserna spelat in dessa videos och lagt ut dom på YouTube är det för att avskräcka. Och det avskräcker verkligen då man får ser barn på 12 år påverkade av opiater. Och en del av barnen dör av opiaterna.


Dom drogpoliser i USA som jobbar emot droger och nu i dessa YouTube videos kämpar för dom unga drogmissbrukares liv i USA, stor heder till er för eran kamp emot dessa dödliga droger.

Nu återstår det att se vad den ryska polismyndigheten i Ryssland hanterar opiaterna som nu börjat missbrukas bland dom ryska unga missbrukarna. Om dom ska följa amerikanska polisens exempel i kampen mot drogerna och ha staten på sin sida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar