lördag 1 juni 2019

NEDSLÄCKT LAND 2....

Då utan ström kommer på 16-17 timmar. I det högteknologiska huset inser man att det inte finns något vatten, ingen WIFI. Och maten börjar bli slut. En person i gruppen vill göra så lite som möjligt för att spara energi, medans dom övriga i gruppen vill ut och leta mat. Dom har hittat en analog radio som upplyser dom om att all energi försörjning har slutat fungera i Sverige. Laga mat får dom nu göra på en grill, och ett större värmeljus ställ värma vatten. Som toalett ordnar dom en stor hink under bassängen.
Några ur gruppen far ut och leta mat. Går då och hamnar hos gruppen i huset på landet med enklare boenden och kamin. Där får dom ta äpplen och rabarber. Och inser dom i det enklare huset har bättre förutsättningar att klara krisen.

I det enklare huset har gruppen, farit ut och hämtat hinkar med sjövatten att diska i och hälla vatten i toaletten så dom kan fortsätta gå på toaletten. Dom kokar vatten på kaminen och inser att dom även kan laga viss mat där också. Men också ger sig ut i skogen för att leta ätbara bär och växter, svamp, förutom äpplen och rabarber.

Inser att förr i tiden då jag var liten hade vi källare med matförråd och kallskafferi. Tyvärr med tiden har det byggts bort. Det är nog dags att vi plockar tillbaka den fina byggnadstraditionen. Vi hade potatis, hemgjord sylt, inlagd gurka, hemlagad saft bland annat. Att leva i ett helt högteknologiskt hus är kul för ett litet tag, men i krissituationer är man helt chanslös. Vi tar våran teknologiska produkter som vardagsmat och som alltid ska finnas till hands. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar