torsdag 30 augusti 2018

PRINTERS...


Hade för en tid sen för köpt en printer av den billigare sorten, visade sig strula och printa dåligt. Så det blir att inhandla en lite dyrare och bättre. För i tiden kunde man bara koppla in och printa. Det var bättre förr. Men det är bara att gilla läget.

Man hoppar inte av glädje direkt.


tisdag 28 augusti 2018

OLIKA VAL I VÅRA LIV...

Vad man fattar för olika beslut i våra liv sätter prägel på våra barn också. Som en del gör som haft lite i livets början och sen blir rik längre fram i livet, glömmer lätt bort hur man förvaltar att hålla koll på ekonomin och ha trygg fast ekonomi för resten av livet. Visst är det roligt att ha mycket pengar och mycket saker, pengar kan underlätta livet för en men det kan också bli för mycket av det goda med extremt mycket lyxprodukter, det blir en börda istället.

Det är som man går till en ett flott matställe och då får menyn vid bordet och menyn består av totalt 60 olika saker. Då tar det längre tid att besluta vad man ska äta och man känner mindre glädje för det. Om man får 5 förrätter, 5 huvudrätter och 5 efterrätter då beslutar man sig snabbare och känner sig på bättre humör och man kan fokusera på att koppla av och njuta av god mat och trevligt sällskap.

Ta som exempel dom ryska oligarkerna med sin enorma mängd med lyxsaker om dom nöjde sig med 2 lyxbåtar, 3 motorcyklar, 1 jetplan, 1 fastighet i Ryssland och 1 fastighet där deras barn går utbildning. Då skulle dom inte sätta sig i så enorma skuldberg och missköta sina bolag så mycket som dom gör. Och känna sådan stor frustration och vara så hjärtlöst cyniska. Och inte få enorma bidrag från ryska staten varje månad och vecka.

Ni vet känslan av att sätta upp ett mål och jobba framåt mot att nå målet. Att som tonåring få börja spara till sin första bostad och möbler för att sen vid målet få en belöning av föräldrarna att man jobbat flitigt och visat vuxet ansvar för att nå sitt mål men också visa att man kan tänka vuxet och stå ekonomiskt på egna ben, sen som ett extra tillskott av föräldrarna att kunna köpa den egna bostaden. Jag var 4 år då jag första gången tjänade mina egna pengar och sen i tonåren satt jag barnvakt på helgerna och fick ihop mina egna fickpengar för pappa lämnade min mamma utfattig med 2 tonårsbarn och då var jag och min bror 13 och 14 år gamla.

Tycker det är roligt att ha  mål att jobba emot och ser det som roliga stimulerande utvecklingsmöjligheter och segerns sötma är desto större  då man nått målet.


måndag 27 augusti 2018

IRANSK SALLADSOST...

Min butik har tagit in den iranska goda salladsosten i sitt sortiment, jag är glad.



Så gott folk med mitt goda humör för dagen önskar jag er en bra dag/kväll.




lördag 25 augusti 2018

NATTKYLA...



Under sommaren har jag haft ett sidofönster öppet, för det har varit så varmt, nu har det blivit kallare på nätterna. Så man kan lugnt säga hösten har anlänt till Skellefteå.

Ha en bra dag eller kväll gott folk.


söndag 19 augusti 2018

SEPTEMBER FÖRÄNDRING...


Mina damer och herrar, jag hade besök av en kompis som varit utomlands till Spanien och vi satt på balkongen och pratade. Och vi kom in på prata livsförändringar, rätt som det var kom en sådan här svensk fjäril med fet kropp men vingarna var röda med svarta kanter. Och först flög runt mig och runt oss. Sen då gick vi in och då landade fjärilen på bordet med huvudet mot mitt vardagsrumsfönster.

För mig då man får besök av fjärilar så betyder det en stor livsförändring kommer. Blev så förundrad av denna vackra färgglada fjäril oräddhet för mig och min väninna. Sa till henne nu kommer förändringar i september för oss bägge.

Inser jag har börjat se i 5 D, det innebär att man ser med mer än lukt, känsel och hörsel. Men det beror på att man går in i ny sorts livs fas, med kanske nytt jobb, flytt, nya vänner och främst av allt nya insikter. Inser att nu är det bara att följa flödet och gå in i det nya med glädje.

Sen på natten hade regnat, som det gamla sköljdes bort för att dom nya insekterna kommit. Och nu 19/8 solsken och vackert väder. Alltså livet kan inte bli bättre.

Ha en bra kväll/dag gott folk, vars än ni befinner er.


fredag 17 augusti 2018

IRANSK SALLADSOST...

Jag har hittat en god salladsost i min butik, iransk salladsost. Dom hade ett nybörjar erbjudande 15 kronor för 500 gram ost. Köpte den för några veckor sedan. Den är jättegod i salladen men även i pastan. Hoppas COOP fortsätter ha den i sitt sortiment. Praktisk med en sådan här stor förpackning eftersom man ofta äter sallad. 

Kloka gumman som man är, så idag var jag och handlade vitkål 2 stycken, 2 kilo morötter, stark peppar, linser, bönor och majs. Det blev strimlat 4 kilo vitkål, rårivet 2 kilo vitkål, finhackade starkpeppar en stor näve, 2 burkar majs, linser och bönor. 

Det delade jag upp i 14 förpackningar, alltså en sallad i förpackning sen la jag in dessa i frysen. Sallad för 14 dagar till priset av 179 kronor. Jag är nöjd och mina är varma och ömma. Men det var skönt att veta nu är damen här välförsedd för 2 veckor framåt med sallad 😊.

Ha det gott folk.




tisdag 14 augusti 2018

HÖSTEN HAR ANLÄNT...

Gick ut på morgon med soporna och till min förvåning var det kyligt ute. Så nu har hösten kommit till Skellefteå. Och snart börjar älgjakten här i norra delen av Sverige. 



lördag 11 augusti 2018

AVKOPPLANDE HELG...


Haft 2 dagar av avkoppling utan nyheter och undvikit Twitter. Det har varit energigivande. Sett på en rad olika långfilmer på YouTube istället. Och bara njutit av att existera.

Nu åter till verkligheten med nyheter bra och dåliga och på Twitter igen. Nu har hösten kommit, men inte med riktig höstkyla än. Och ett kommande val i september.


onsdag 8 augusti 2018

NATTREGN...

Igår kväll innan jag somnade så hörde jag regn mot mitt sovrumsfönster. Och på morgon fick jag torka regnvatten  från mitt balkonggolv, sen fikade jag ute på balkongen med kvav luft ute.  Men känsla av att det regnat större delen av natten, det var bra 😁. Skogen behövde sig en regnskur.



lördag 4 augusti 2018

RYSKA ORTODOXA KYRKAN...



Ryska ortodoxa kyrkans patriark Kirill tillträdde 2009. Sedan dess har det nu blivit ett utbredd korruption, fåtal ryska präster i ryskortodoxa kyrkan har nu börjat avgå som präst för att deras ortodoxa ideologi inte stämmer vad nu ryska kyrkan har utvecklats till. 


Det finns ljus i mörkret även i rysk ortodoxa kyrkan, stor heder till som präster som avgår för att följa sina etiska ideologier som rysk ortodox präst. Och som vill värna om dom fattiga och utsatta i Ryssland. Tänk att det finns godhet mitt bland det mörka, det lättar upp vilodagen söndag. 😇


fredag 3 augusti 2018

DROTTNING KATARINA II AV RYSSLAND....



Då drottning Katarina II av Ryssland levde så gjorde hon något som var nödvändigt. Med hennes aggressivitet och främlingshat är något som inte någon ska kopiera, för ur affärsmässigsynvinkel är det olönsamt. Då var andra fokuseringar och en maktfullkomlighet som hon hade då, men med hennes intelligens inte skulle leda Ryssland i dag.

Men hennes förmåga att ta plats och inte be om ursäkt för det mot den manliga makteliten beundrade jag. Men drottning Katarina av Ryssland gjorde några misstag som nu lever kvar i dagens oligarker som håller på förstöra Ryssland i det stora hela. Det skulle jag inte göra som hon gjorde. Och jag skulle för barnens och kommande generationers skulle inte heller göra det nu oligarkerna i ren blind frenesi gör mot sitt eget så kallade kära fosterland.

Men sen gillar jag också drottning Katarina II smycken, särskilt den Nederländska diamanten som hon fick av generalen/älskaren. Men sen några hennes vackra tiaror.