torsdag 23 januari 2020

PRINS CHARLES...

Engelska kungahuset har fått nya roller i sina liv 2020. Prins Harry börjar få erfarenhet av en vanlig familjs liv utanför kungahuset, vilket kan bli nyttigt för honom som person och man framöver.

Nu kommer vi till prins Charles, han har värnat miljön. Och är den enda europeiska kunglighet som byggt en hel by med miljövänliga byggmaterial, drivs med miljövänliga energikällor och körs miljövänliga bilar. Och det ska prins Charles var riktigt glad och stolt över att åstadkommit under sin livstid. Det blir ett fint minnesmärke för hans kommande barnbarn och barnbarnsbarn, det kungliga miljöaktivisten som bokstavligen gjorde som han sa.


Men nu har faktiskt Storbritannien  en högst kunglig trovärdig respekterad miljöaktivist och miljöförespråkare. Som faktiskt kan säga, jag har bevisat man kan bygga byar, städer miljövänligt, driva det på miljövänlig energikälla och köra miljövänliga bilar i byn. För jag prins Charles byggt en sådan by i Storbritannien.

Prins Charles för dig respekt...



FRED & DONALD jr TRUMP...

Jag vet inte egentligen så mycket om Donald Trumps pappa, mer än att han gjorde en del skumma kriminella affärer och kom undan från lagens långa arm. 
Men Fred lärde Donald hur man gör affärer från hans synvinkel. Det Donald i hans större del av sitt liv gjort affärer civilt och fortsatt som USAS president. Inse det är vad Donald sr Trumps karma var och är. 

Som USAS president får man inte hålla på med egen intresse i sitt ämbete, men det utgör det republikanska fundamentet av republikanska partiet. Han har nu visat republikanska partiets verkliga ansikte. Och Donalds kriminella pengar och kontakter är vad som nu har brutit ned republikanska partiet till botten och USAS mentala anda. Men inse vad Fred Trump kom undan med i hans liv, får nu hans son Donald sr Trump betala, då Donald sr beslöt följa Freds fotspår i affärer och ideologi.

I sin jakt på rikedom och makt glömde han bort det som egentligen betyder något är familjen och att man står på egna ben, är hederlig och ärlig, som gör en mer respekterad och beundrad.



torsdag 16 januari 2020

FÖRVÅNING...

För några år sedan gick en brittisk serie på svenska televisionen som handlade om en ung greve som hade sida åldrande föräldrar som ägde ett slott i Skottland, men han jobbade i London. Varje fall, hans föräldrar bad honom komma hem och det gjorde han. Det fanns ett par grannar som kallades Clan MacGregor och dom pratade om sin whiskey tillverkning. Jag gillade serien visade fin natur och familjekonflikter mellan generationer.

Men jag var på svenska systembolaget för några dagar sedan och handlade lite och stod och funderade på vad för whiskey jag skulle köpa. Tog mig tid att titta igenom sortimentet. Och döm till min förvåning, jag hittade...


Whiskeyn från den brittiska teveserien finns i verkligheten.

Den smakade faktiskt bra.


måndag 13 januari 2020

TAKTIKRÖSTA...

Som en mogen kvinna på snart 58 år, har jag insett en sak med våra svenska val. Som man också kan praktisera även i andra länder där man har val. Man kan taktikrösta.

Med det menar jag, jag har själv taktikröstat dom senaste valen. Sett på dom politiska programmen för kommunen, länet/landsting och riksdagen/parlamentet vad som gynnat mig och det jag vill ha av varje sektor ur politisk synvinkel. Och då man rösta efter plånboken och vad jag vill ha där jag bor blir det olika partier beroende deras partiprogram.

Så nästa val kommer jag igen taktikrösta, beroende av jag anser jag vid den tiden behöver där jag bor.


lördag 11 januari 2020

DET MILDA VÄDRET...

Känner inombords för detta, för att det inte snöar. Jag slipper skotta snö. Till och med gräsfläckar är framme. Men det är vintertemperaturer och ishalka.

Ha en trevlig helg gott folk...



måndag 6 januari 2020

KLIMATET JANUARI 2020...

Det kom igår eftermiddag 5/1-2020 några timmar lätt snöfall. Så nu är det ett tunt lager snö men fortfarande fläckar av gräsmatta framme i januari och 5+ grader Celsius i utetemparatur. Så mycket snö är det inte frågan om, på ett sätt är jag glad jag slipper skotta. Men klimatförändringen är ett faktum, inte en fantasi längre.


söndag 5 januari 2020

FLY NERPACKAD...

Nissans koncernchef Carlos Ghosn som är mångmiljardär har flytt från Japan efter begått ekonomiskt brott. Med tanke på att denna man är mindre än Vladimir Putin, så förstår jag att han valde det mest oväntade man kan tänka sig sätt att fly.

Han placerade sig själv, i en fodral till en basfiol. Och skickade sig själv som ett paket, till det land han tror inte ska skicka tillbaka honom till den japanska rättvisan. Att han lyckades med placera sin kropp i fodral till basfiol, då inser man hur liten och desperat denna miljardär är.

Applåd för att lyckas få kroppen in i basfiolfodralet...

Sen ser jag humor i hela situationen...


ZLATAN STATYN....

Att Malmö fotbollsfans gjort detta mot Zlatan statyn, är att gå för långt. Om man gjort en namnlista och lämnat till Malmös politiker, om att ta bort Zlatan statyn hade varit mer att föredra.

Tycker konstnären gjort en personriktigt staty av Zlatan och lagt ner mycket jobb på statyn. Malmö kan ju be konstnären reparera statyn och sälja den till högstbjudande och ge pengarna till stadens ungdomsfotbollslag. Det tror jag Zlatan inte skulle ha något emot.


onsdag 1 januari 2020

2 JANUARI 2020...

Det är bara att inse, det är betydligt mildare väder än vanligt. Istället för mycket snö och kyla, är det plusgrader och regn december och januari.

Det är en tidsfråga innan det är akut kris i nordpolen och sydpolen. För är det plusgrader här i norra Sverige där minusgrader var vardag på vintersäsong. Om isen smälter i nordpolen och sydpolen höjs vattennivåer i olika delar av världen. Och isbjörnar, pingviner bland annat blir utan mat. 
Med högre vattennivåer kommer stora delar av Nederländerna hamna under vatten, även Vietnam.

Att man nu börjar se späckhuggare i ITALIEN som vanligtvis existerar vanligt i nivå med Alaska och Kanada ser jag som en varningsklocka något större och allvarligare miljöstörning kommer framöver att ske där dom vanligtvis är. Men också att deras föda har flyttat.

Att det kommer att ske allvarliga miljöförändringar framöver som får omflyttningar av vattenbaserade djur att flytta till nya havsområden råder det inga tvivel om. Frågan är bara klarar vi människor av att få dom djuren i dom nya områden dit dom klarar sig att leva i.