måndag 30 september 2019

BESÖK FRÅN SNÖGUDEN...

Väderleken på teven sa att i Västerbotten kommer SNÖ.

Alltså 1/10 kommer det att snöa i SKELLEFTEÅ, varnas för halka, så bildäck med DUBB rekommenderas, TACKA FAN för det.

På morgon måndag innan jag skulle iväg till frissan utan att se på tisdagsvädret, tog jag instinktivt fram vinterskorna. Okej, nu ska vi några dagar ha snö och halka. Ibland ska man bara lyssna på sin inre röst och instinkt.




söndag 29 september 2019

INBROTT OCH INBROTT...

Det är skillnad på inbrott och inbrott. Vad jag menar med det är vanligt inbrott sker via dörr eller fönster. Men ett rififikupp är då tjuvarna går in via taket.

Min butik där jag köper mina tekniska prylar blev i helgen utsatt för en rififikupp. Först hade tjuvarna försökt ta sig in via lagerlokalsdörren men misslyckats, sen gick dom upp på taket. Det är inte många fotspår på butikstak, vilket gör det enklare att fastställa fotspår med ultraviolett ljus.
Sen ska väl tjuvarna sälja dessa stulna produkter, vilket numera folk i Sverige tänker om det är för bra pris på produkterna (tjuvarna stulit) undviker man köpa dom. Nu mera begär köparna uppvisat kvitto innan man köper, annars blir man inblandad i köpa stulet gods.



lördag 28 september 2019

STÖDLINJE FÖR HATARE...

Man har startat en stödlinje för Greta Thunberg hatare.  Alltså kom igen....

Ignorera hatare så tröttar dom och fortsätter dom så får det dom verkar sjuka. Det här med Greta har gått över styr.

Vi har flera barn från andra länder som har i flera år verkat för en bättre miljö, dom ska vi inte glömma att lyfta fram och hylla för deras strävan.


tisdag 24 september 2019

TALL DIESEL...

I Sverige har vi olika bolag som har tankstationer, som Cirkle K , OkQ8, Preem bland annat.

PREEM är det som säljer tall diesel, som är gjort av rester från tallskogsavverkning, som kokas till tallolja som blandas med diesel. Det blir 80% tallolja och 20% diesel, det blir miljövänligare utsläpp jämfört med enbart diesel. Alltså mindre negativt utsläpp i naturen.

Men det är bara enbart PREEM som säljer denna sortens miljövänliga tall diesel i Sverige, vilket är en besvikelse. Särskilt eftersom man är medlem i Crikle K ( före detta Statoil).

Vi har här i Skellefteå vår egen kommun som säljer biogas på egna biogas tankställen, vilket innebär att del av vinsten av försäljningen av biogasen till biogasfordon går tillbaka till oss som bor i Skellefteå kommun.



måndag 23 september 2019

HÖSTEN 2019...

Nu kan man säga att hösten anlänt, satt ute på balkongen det var kallt och blåste kallt. Det var kallt och krispigt kan man säga. Men kaffet och franska delikatessosten smakade himmelskt gott till kaffet. Det var skönt, noterade att björkarna vid min bostad börjat gulna och en bit längre bort var dom gröna än. Men det var första dagen med riktig höstkyla, men om några dagar med kylan, släpper lövträden sina löv och går snart in i vinterdvala.

Idag har ungdomar kastat diskgolf , sista rundor innan dom tar bort korgarna. Och sen inträder ishockeysäsongen i Skellefteå med allt vad det innebär.





lördag 21 september 2019

MARAMELAD...

Igår fredag 20/9 gjorde jag hemlagad marmelad med nektariner och apelsiner. Följde inte något recept utan följde min instinkt. Det blev 4 mellanstora burkar med marmelad. Insåg då jag hade mitt morgonfika med ost och marmeladsmörgåsar att det inte var någon sockerbomb som dom köpta marmeladerna varit. Jag hade helt enkelt mindre socker i. För det blev en finns balans med nektarinerna och apelsinerna, den köpta smakade bara socker och apelsinskal.

Men lördagsmorgonen började soligt...


Tills jag smakade mina smörgåsar, mandelbröd med mjukost och marmelad, då...


Då blev lördagsmorgon helt underbar av att få existera...


torsdag 19 september 2019

'ALLTSÅ DENNA DAG...

I dag 19/9 har varit otroligt glad bubblig dag. Vaknade och kände mig på strålande humör, med soligt väder man kallt höstväder. Var och gjorde mina ärenden.

Sen nästan hemma kom jag vid tvättstugan hör jag som ett svagt alarm, Tittade runt men såg bara en kråka.

Denna lilla kråka hoppa kraxande omkring men rätt ur hans lilla näbb, kom ett ljud som stark påminde om bilalarmljud på långt håll. Stannade upp och tänkte har jag hört rätt. JA, det kan man säga. Kråkan hoppande kraxande med en avslutnings ljud som bil alarm på avstånd. Alltså snacka om kråkor är lättlärda, men en vild kråka imitera ett bil alarms ljudande på långt avstånd.  Fick mig att skratta gott. Det gäller att inte stressa då kan man upptäcka dom vilda fåglarna ge ifrån sig otroliga ljud 😄.

Så gott folk nu fredagen, ta det lugnt du hinner ändå göra det du ska. Ta dig en kopp kaffe sätt dig ute njut av friska luften, sitt 10 minuter i tystnad. Njut av att dra in frisk luft i lungorna se träden, fåglarna, katter och hundar omkring där du bor.

Om du inte känner för det, men en kopp kaffe och en stund av avkoppling och meditation , sitt bekvämt lägg upp fötterna och benen på mjukt underlag. Spela underliggande videon och blunda. Njut av avkoppling och musiken denna stund...



onsdag 18 september 2019

JORDNÖTTER...

Har fastnat för jordnötter, visst äter jag mellan varven popcorn men gillar bäst jordnötter.

Nötter kan man ha i sallader, grytor och i yoghurt med fiberblandning med nötter.

Fick ett infall att jag skulle testa tacos kryddor med vanligt saltade jordnötter. Så jag gjorde det, smaken vara bara så underbar och känslan...


Det var så otroligt gott !! Bara köpa 1 kilogram jordnötter på COOP kostar i Sverige 30 kronor och det räcker länge. Det är billigt dessutom, du kryddar nötterna efter egen smak och tycke. Det får kroppen såna känningar att...

Tack Jimmy Carter före detta president i USA, då som sålde din jordnötsfarm för att bli president. Det är såna som dig vi kan tacka för jordnötters välsignade existens.


lördag 14 september 2019

TALA MED BANK ONLINE...

Hade handlat online på butik i och hade glömt bort en del av vad jag köpt. Noterade i eftermiddag detta. Så jag gick online och talade med kundservice.

Men då jag talade en kundservice personal så skulle jag skriva bank, men skrev istället bak. Och skulle korrigera det ,men skrev igen bak. Och skrev om igen men det blev BAK.

Sen vid närmare kontroll så stämde det, det kändes lite snopet. Men okej det ska såklart betalas. Det var ju planerad betalning.😊 Men sen jag avslutad online samtalet insåg jag att dom på kundservice måste verkligen fått sig ett gott skratt. Skulle skriva BANK men skrev BAK 3 GÅNGER. Kontaktat min bak, det skulle ju vara kontaktat min bank.

Så jag...

Så då inser man att lördagskväll jag gjort några arbetande människor fått sig ett gott skratt och brast själv ut i skratt.

Gott folk har en trevlig kväll och helg...


SVENSK MUMS...

Jag var och handlade igår och såg extrapris på svenska mums. Det är ett kex som botten med hårt vispad grädde som en liten boll med choklad överdrag. Det åt jag mellan varven då jag var liten. Men instinkten sa mig kolla vad dom använd för produkter i paketen med mums. 

Döm till min förvåning att dom ha börjat använda PALMOLJA i våran svenska mums. Alltså VAFAN !!

Mitt mums svenska hjärta BRAST. Ingen jävla palmolja i våran SVENSKA MUMS. PALMOLJA är giftigt.

Så ge oss tillbaka våra original mums, alltså....



måndag 9 september 2019

TYST DISCO...

Ungdomarna har redan börjat skapa sin verklighet. Fått veta att ungdomar i Storbritannien går nu på tyst disco. Och det innebär att dom kommer in i nöjeslokal och får WIFI-hörlurar, där dj:n spelar dansmusik i deras hörlurar direkt och i övrigt inte i lokalen. Vilket blir tyst disco.

Där kan ungdomarna dans till sin musik i WFI-hörlurarna och lokalägaren har inte musik som stör grannar.

Vi gamla folket har bara att hänga med i våra ungdomars utveckling och dansa loss till musik i WIFI -hörlurar. Dom håller på skapa deras högteknologiska samhälle och vi har bara att gilla läget.



onsdag 4 september 2019

LIVET ONLINE...

Att på Twitter eller blogg eller Facebook skriva om sitt liv och vars man reser om är som rik exklusiv turist är inte att rekommendera. En amerikansk mångmiljonär var som turist i Stockholm Sverige och tyvärr blev rånad på sin klocka värd 250 000 USA dollar.

Dom kriminella håller koll på olika Webbsidor och följer sina utvalda offer. För att säkra era resor är ett gott råd, fota och behåll bilderna i fotoalbumet på Iphone, sen då ni kommit hem kan ni blogga eller lägga ut dom på era sidor. Då motverkar ni också möjligheterna för inbrott i eran privatbostad. Sen att era grannar är och titta till erat hus och kollar om inbrottstjuvarna markerat för att se om fastighetsinnehavarna är hemma och flyttat det dom markerat med. Så att säga lek med deras hjärnor, som dom försöker sabotera med er trygghetskänsla.