torsdag 27 juni 2019

STADSFESTIVAL...

Nu har staden Skellefteå kommit in i ett coolt period, staden har mat musik festival i 5 DAGAR. Musik på extra högvolym från torsdagskväll till lördagskväll med olika artister som uppträder.

Fler stadsbor har kommit på en sak, dom sitter hemma äter gott, dricker gott på sina balkonger och terrasser och lyssnar gratis på musiken och slipper trängsel.

Vaknade midnatt av dånade musik, som slutade klockan 01.00.

Sen efter ett tag somnade man om. Men dom som jobbar nu idag, kommer nog att vara ganska trött. 


fredag 21 juni 2019

INLAGD GURKA...

Insåg torsdag 20/6 att min hemlagade inlagda gurka tagit slut....


Så idag gjorde jag inlagd gurka. Laget består av: 5 deciliter vatten, 4 och halv deciliter socker och 4 matskedar ättika. Koka detta till allt socker smält och sockervattnet blivit klart, rör om under kokning. Sen ställ undan låt det svalna.
Skiva gurkan 3 millimeter tjocka ungefär, lägg dessa skivade gurkor i kallt vatten i skål. 

Sen då sockerlaget med ättikssprit kallnat, ta burk med skruvlock lägg ner gurka varvat med lite lagerblad, häll på sockerlaget och en halv deciliter vatten från skålen med skivade gurkan. Förslut och ställ in i kylskåp.
Du kan ha även dill istället för lagerblad. Men personligen tycker jag om smaken av lagerblad med gurkan.

Provade en gång med köpt inlagd gurka, men det tyckte jag inte smakade gott, så nu fortsätter jag göra hemlagad inlagd gurka.


fredag 14 juni 2019

STORA ÄLGVANDRINGEN...

Satt och såg Sveriges televisions sammanställning från flera veckors filmning av vandringsstråk över Luleå älv i Norrbotten. Det var roligt att se, över 60 minuter film.


Älgarna noterade kamerorna  vid vandringsstråket. Men dom är ju ärliga djur kan man lugn säga och vaksamma.

Mitt uppe i det kom renar på besök, det är intelligenta djur som däremot undersöker saker och ting med nos. Så en ung rentjur ställde sig på bakbenen och såg in i kameralinsen, men tappade intressent snabbt. Det gick inte att äta. Renen gick en bit från kameran och ställde sig i läge som en diva som en ren endast kan göra. Efter ett par minuter i spotlighten gick han nöjd vidare.

Statens television har bra inslag, den stora älgvandringen var bra. Fler djurprogram av detta slaget önskas. 


torsdag 13 juni 2019

SEXIG MAN UR KVINNAS SYN...


Alltså längre än så här behövs inte, sexig med låta fantasin få flöda..


Trodde ni jag skulle visa porr...


Ha en trevlig kväll, natt eller dag vars i världen du befinner dig.


söndag 9 juni 2019

POLLEN...

Nu på sommaren då man bor i närheten av ett grönområde, då vill man utnyttja balkongen så mycket som möjligt. Och har man flera stora gröna björkar så klart att man får börja morgon med att torka lager av björkpollen från bord och stolar, innan man kan sätta sig och fika. Det är nackdelen.


Fördelen med att börja torka balkongen på morgon fri från pollen är att kaffet smakar så mycket bättre. Det blir en ren njutning.


torsdag 6 juni 2019

SOMMARTEMPERATURER...

Först på morgon med +29 grader Celsius har jag suttit ute och njutit av mitt morgonfika, sen suttit ute och bara njutit av fågelkvitter, grönskan.

Sen druckit mitt kaffe på balkongen, gjorde kaffet bara smakade godare. Med åren uppskattar man det lilla i det stora hela. Det tog jag då jag var yngre mig inte tid till.



ÄNTLIGEN SOMMAR...

Nu på morgon efter haft sovmorgon, så morgonfikade jag på balkongen, helt underbart. Satt och myste.

Nu kan man gå sommarklädd och uppleva sommarregn. Man känner sig som...




lördag 1 juni 2019

NEDSLÄCKT LAND 2....

Då utan ström kommer på 16-17 timmar. I det högteknologiska huset inser man att det inte finns något vatten, ingen WIFI. Och maten börjar bli slut. En person i gruppen vill göra så lite som möjligt för att spara energi, medans dom övriga i gruppen vill ut och leta mat. Dom har hittat en analog radio som upplyser dom om att all energi försörjning har slutat fungera i Sverige. Laga mat får dom nu göra på en grill, och ett större värmeljus ställ värma vatten. Som toalett ordnar dom en stor hink under bassängen.
Några ur gruppen far ut och leta mat. Går då och hamnar hos gruppen i huset på landet med enklare boenden och kamin. Där får dom ta äpplen och rabarber. Och inser dom i det enklare huset har bättre förutsättningar att klara krisen.

I det enklare huset har gruppen, farit ut och hämtat hinkar med sjövatten att diska i och hälla vatten i toaletten så dom kan fortsätta gå på toaletten. Dom kokar vatten på kaminen och inser att dom även kan laga viss mat där också. Men också ger sig ut i skogen för att leta ätbara bär och växter, svamp, förutom äpplen och rabarber.

Inser att förr i tiden då jag var liten hade vi källare med matförråd och kallskafferi. Tyvärr med tiden har det byggts bort. Det är nog dags att vi plockar tillbaka den fina byggnadstraditionen. Vi hade potatis, hemgjord sylt, inlagd gurka, hemlagad saft bland annat. Att leva i ett helt högteknologiskt hus är kul för ett litet tag, men i krissituationer är man helt chanslös. Vi tar våran teknologiska produkter som vardagsmat och som alltid ska finnas till hands.