torsdag 20 september 2018

SUPERSMAL ELLER NORMAL...


Det programserie Mia Skäringer visar i sitt program är förbaskat bra.  Kroppar som den på bilden ovan är retuscherad, så perfekta kroppar finns inte. 

Det är väl högre tryck på flickor och kvinnor, nu har det blivit unga män som känner dom måste sitt mansideal med vältränade kroppar och prestera mycket i sovrummet. Med bilder, Botox  kvinnor,  storasilikonbröstade kvinnor i porrfilmer och så vidare.  Extremt smala kvinnor och män på reklam med skulpterade kroppar är inte normal kroppar för heltidsarbetande föräldrar. Om föräldrar jagar perfekta kroppar i träning och i matdieter dygnet runt, såklart barnen kopierar detta beteende ,men eftersom föräldrar inte ser och visar dom gränser tar dom saker och ting några steg längre. Om dom vuxna skulle acceptera sig själva som dom är, skulle barnen inte känna stress och konstanta känslan av att inte duga.


Tack Mia, för att du har styrkan att bjuda på dig själv. Det är dags att vi inte lämnar ett betungande arv till kommande generationer om människans kroppsideal. Alla kan inte vara perfekta och att älska en människa för vad personen har på insidan och vad den kan ge i värme och omtanke slår fan så mycket högre än en superrik person med många extrema lyxprodukter och megapalats som står för ytlighet. För saker och ytlighet saknar betydelse i det stora hela, det är ömsesidig respekt, djup och ärlighet som får tillit och respekt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar