söndag 30 september 2018

SOLOBRÖLLOP...


Såg en dokumentär om Japans nya utveckling till solo samhälle. Det har vuxit fram en generation där man inte har så mycket kontakt med andra människor annat genom internet. då skapar det också problem med hur man pratar med verkliga människor i verkligheten. Men också uppstått en ny ekonomisk verklighet där man inte skaffar barn i unga år förrän man har jobbat in till bättre pension och har gjort den karriär man drömt om. Och därmed går i Japan födelseantalet av barn ner och man får minskad befolkning. 

Istället har det nu skapat kärleksrobotar som ersätter mänskliga relationer. Då man ser det hur Japan utvecklas så inser man övriga världen är på väg åt samma håll. Så nu importeras partners till japanska kvinnor.


Man kan inte som kvinna på 50+ att känna förundran över den alltmer utbredda isolering genom dom tekniska under som nu för tiden skapas för våran tidsbrist och känslan av inte ha råd med familj och relationer som ung eller mogen människa.


Barnen är ju en produkt av sina föräldrar och vad deras föräldrar lär dom.


fredag 28 september 2018

NATTFROST...


Då jag gick ut och hämtade tidningarna på morgon kände jag iskyla och nu då jag tittar ut är gräsmattan vit av frost. Nu närmar sig vintern och snön lär väl komma i slutet av oktober eller början på november. då känner man på helgerna för att somna till en varm sprakande bra i kamin eller öppenspis. 
Gott folk ha en trevlig helg.


tisdag 25 september 2018

POSTNORD AB...

Alltså då man köpt skor online och får den med posten, så upptäckte jag något intressant. Jag trodde postsorteringen fanns i Sverige men tydligen inte. Först från Sverige till Danmark och sen tillbaka till Sverige och hela vägen upp till Skellefteå. Då det talas om att företag ska vara miljövänliga. Det finns nu en Webbsida som gör att man kan följa paketet, det var intressant att göra.

Man lär sig något nytt varje dag.



HÖSTREGN...

Vaknar upp till mulen dag, men det gör inget. För nu kommer höstregn som på beställning. Och som barn till före detta Vattenfall AB anställd, tänker jag regn mer vatten i magasinen blir billigare elkostnad. 

Det är ingen värme direkt i här i slutet av september men för några år sedan var det kallare än nu. Så klimatförändring kan man lugnt säga sker åt det negativa hållet. Nu gäller det bara förlänga processen inte skynda på den. Alltså köpa mer tid år kommande generationer är den krassa sanningen.



måndag 24 september 2018

KAFFETS TILLVERKNINGSPROCESS...


Jag började som tonåring dricka kaffe. Nu har jag fått veta från vetenskaplig källa att från kaffeböna odling till en kopp kaffe som ovan går det 100 liter vatten.

Och eftersom det kommer bli mindre rent vatten till  oss människor och våra djur, kommer vissa produkter som vi idag tar för givna att vi få sluta konsumera. Tänk att inte få dricka vårt kära KAFFE 😰😭. 


söndag 23 september 2018

GODMORGON...


God morgon gott folk, önskar er alla ha en bra och trygg vecka. 


Nej, nu är det dags att fixa sig morgonfika till morgonnyheterna på teve. Ha en bra dag, gott folk...


lördag 22 september 2018

MORGONSTUND HAR GULD I MUND...


Jaha, då har man vaknat en söndag med arla tidiga tuppen, helt otroligt. Tänkte ha sovmorgon, men kan inte somna om. Drömmar som väcker en är inte bra.


Här vårvintern drömde jag en natt att nån bankade på min ytterdörr, vaknade av bankande på min ytterdörr. Sprang upp och tittade ut genom fönstret men såg ingen vid ytterdörren och då jag skulle hämta tidningen en stund senare var det inga fotspår vid min ytterdörr och det hade inte snöat heller. Frågade 2 dagar senare om grannen under mig hört nån bankade på dörren, ja det hade han och hans fru vaknat av. Och vad ska man ge för replik på det gott folk. Det är bara att acceptera läget och tänka okej...



torsdag 20 september 2018

HÖSTDAGAR...


Då jag gick ut till brevlådan för att ta in tidningarna så kände jag höstkylan har anlänt. Och nu börjar man klä på sig flera lager kläder om en månad till. Men man få tänka positivt att snart är det jul.

Avkoppling med rolig matlagning och intressanta program på teven i helgen.

Ha en bra helg gott folk...


SUPERSMAL ELLER NORMAL...


Det programserie Mia Skäringer visar i sitt program är förbaskat bra.  Kroppar som den på bilden ovan är retuscherad, så perfekta kroppar finns inte. 

Det är väl högre tryck på flickor och kvinnor, nu har det blivit unga män som känner dom måste sitt mansideal med vältränade kroppar och prestera mycket i sovrummet. Med bilder, Botox  kvinnor,  storasilikonbröstade kvinnor i porrfilmer och så vidare.  Extremt smala kvinnor och män på reklam med skulpterade kroppar är inte normal kroppar för heltidsarbetande föräldrar. Om föräldrar jagar perfekta kroppar i träning och i matdieter dygnet runt, såklart barnen kopierar detta beteende ,men eftersom föräldrar inte ser och visar dom gränser tar dom saker och ting några steg längre. Om dom vuxna skulle acceptera sig själva som dom är, skulle barnen inte känna stress och konstanta känslan av att inte duga.


Tack Mia, för att du har styrkan att bjuda på dig själv. Det är dags att vi inte lämnar ett betungande arv till kommande generationer om människans kroppsideal. Alla kan inte vara perfekta och att älska en människa för vad personen har på insidan och vad den kan ge i värme och omtanke slår fan så mycket högre än en superrik person med många extrema lyxprodukter och megapalats som står för ytlighet. För saker och ytlighet saknar betydelse i det stora hela, det är ömsesidig respekt, djup och ärlighet som får tillit och respekt.


OM KROPPSIDEAL I SVERIGES TELEVISION...

Tycker det är bra Sveriges Television tar om det med våra kroppsideal. Mia Skäringer som är en snygg mullig kvinna och hon som alla andra har i bland komplex för sina kropp.

Men då man får påtalanden om hur ser du egentligen ut och om du skulle förlora några kilo så du blev smal då passar du som VD eller koncernchef eller företagare. Likadant är det då det gäller politik då är det ett måste att vara trådsmal då man är kvinna särskilt i Ryssland, Usa och Storbritannien.

Nu då man kommit upp i åren bryr man sig inte om det och man slår dövörat till sådana samtal, för dom är inte produktiva utan mer nedsättande. Så det gäller att vuxna börjar ändra syn på sina kroppsideal så kommer barnen att göra det också. Dom tar efter dom vuxnas beteenden.



tisdag 18 september 2018

ALLIANSEN FÅGELBEVAKAD...

Alltså då en HÄGER knackar på ett äldre par fönster, dom öppnade och hägern gick in från terrassen och satte sig framför teven och såg nyheterna. Nu kan man säga till och med vilda djur börjar undra ska alliansen komma till skott 😁🙏.

Alliansen...



måndag 17 september 2018

ÄLSKARINNOR...

Det fanns ett inlägg på Twitter om en kinesisk borgmästare som hade åkt fast för korruption och ett stort antal älskarinnor. Nämligen 256 kvinnor.

Har man 256 älskarinnor och är gift, då har man en fru förutom 256 älskarinnor man ska tillfredsställa och göra nöjda, hur har den mannen hunnit med ett heltidsjobb ?

256 älskarinnor och fru det blir att fördela timmar på varje kvinna varje dag, varje vecka året runt. Det stackarn måste vara helt utpumpad och superlycklig att kinesiska ekonomiroteln häktade honom, då fick ju kvinnorna veta med besked vars han skulle vara dom närmaste åren.

Om man tänker efter måste denna kinesiska borgmästare har en enorm sexdrive för att ha energi att underhålla så många kvinnor dom åren han kunde hålla igång, men en sak han har hamnat i Guinessrekordbok. Ja, det är inte lätt att vara man i dagens samhälle med alla underbara kvinnor som finns.

Tack för ordet gott folk...






söndag 16 september 2018

SOLIG HÖSTDAG...

Det är soligt september dag idag, mer gula löv på lövträden. Och kylan kommit med höstfärgerna. Men det känns rätt bra ändå.



YOUTUBE...

Har börjat upptäcka fördelarna med Youtube, jag följer några djurkanaler live björn i Kanada, katt och hundvalpar  men även äldre hundars center från USA. Men sen tycker jag om att följa pandaskötarna från Kina med dom små panda ungarna och tonårsrebellerna. Man kan se djur från hela världen, det tycker jag är roligt.





ORKANSÄSONG...


Av det man sett på Twitter av orkanen som dragit fram, så inser man att många kommer att missta livet och få sina hem förstörda. Till er en tanke jag nu sänder, att styrkan ni finner för att möta vad komma nu ska. Ni har min djupa empati.


torsdag 13 september 2018

HÖSTKYLAN ANLÄNT...


Tur man har höststädat och putsat fönster, för nu har verkliga höstkylan kommit. Inser i början av november kommer snön.

Det blir intressant och se hur denna vinter kommer att bli, extrem eller normal. Och till veckan storhandla och bunkra upp. Otroligt det känns roligt att få göra det och inte i sista minuten.

fredag 7 september 2018

HÖSTREOR...

Jag var 7/9 och handlade rotgrönsaker morötter, rödbetor och gul lök. Där var en kvinna till som plockade morötter på ackord, hon småfnissade och sa jag tänker råriva och frysa in morötter och tyckte högsta tillåtna 5 kilo morötter per kund var för lite.  Jag sa till henne vad roligt att se jag är inte den enda som gått in i hamsterhumör. 

Så nu kokar jag mina rödbetor, tänker göra inlagda rödbetor, sallad sen med: strimlad vitkål ,rårivna morötter, majs, linser och starkpeppar som ska in i frysen. Och sen hacka gul lök, tärnad palsternacka, tärnade morötter, tärnade rödbetor i portionsförpackning till då man vill laga goda höstgrytor med kött i höstkylan.

Det är verkligen avkopplande att göra något från grunden, det smakar som godare då man äter sen.

Ha en trevlig helg gott folk.



onsdag 5 september 2018

SVERIGE - ÖSTERRIKE...


Okej, snart ska vi SVERIGE möta Österrike. Alltså grabbarna i joddellandet Österrike bered er på att åka på stryk av världens bästa lag SVERIGE.

Vi drömmer om hur många mål SVERIGE ska göra mot Österrike. 😁