fredag 4 augusti 2017

DEN SPELSJUKA TJÄDERTUPPEN...


En gång då jag var liten då jag bodde uppe i Porjus i Norrbotten i Sverige, så mötte vi på en spelsjuk tjädertupp.

Visst är dom fina fåglar att titta på, på håll. För tjädertupparna helst har ett starkt revirtänkande särskilt under parningssäsong. Dom blir aggressiva. Denna tjädertupp, överdosering på hormoner blev spelsjuk aggressiv på människor men pappas fårskinnsmössa ville han sätta på. Så han försökte bestiga pappa huvud där mössan satt. Som tur var insåg pappa det ganska snabbt och slängde mössan på marken, vilket resulterade att tjädertuppen satte på fårskinnsmössan. Sen upptäckte han att pappa var man varpå han påbörjade jaga bort pappa får han nyfunna partner, pappas mössa. 

Det kom olika människor från Porjus, alla förlorade nåt till den spelsjuka tjädertuppen. Nu började han gå på kvinnor också för nu blev alla varelser hot mot hans vante, mössa som han såg som sina partners han skulle ha sex med.

Han var en omtyckt tjäder bland oss Porjusbor, men sen efter ett tag sköt nån honom. Det tyckte många barn som vuxna var tråkigt, för han var ett roligt och udda inslag för oss bybor. Men han var en grann fågel att se på nära håll, men inte för nära.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar