torsdag 31 augusti 2017

HÖSTEN HAR ANLÄNT...



Då jag ut genom fönstret ser då sommaren adjö har sagt och löven höstens färger fått. Nu med mer regn och blask så moder natur sin väta får. Då elbolagen inte klaga kan att vatten för lite fått. Så kommande elräkningar inte så svettigt dyra bli. Så småningom höstens kyla anländer då vet man att runt om husknuten då vintern komma med allt vad det innebär.

Så gott folk denna fredag 1/9-2017 jag önskar er en trevlig och avkopplande fröjdefull dag och avkopplande helg.


lördag 26 augusti 2017

HÖST STÄDNING...


Nu då man har höststädat och fått sina fönster putsade blir man glad men man känner sig lite luggsliten.

Inombords känner man...


Nu sen ska man städa balkongen för att sen få möjlighet att glasa in balkongen, för som det nu är så strider man med kråkorna om balkongen. Då man väl fått den ren så kommer kråkorna med busiga ögon och bajsar ner den igen. Så det enda jag nu har att göra är att helt enkelt glasa in den. Och med den vetskapen blir man ju genast på bättre humör.


söndag 20 augusti 2017

ATT HANDLA KLÄDER....


Ska fara måndag in till city och handla kläder. Har redan köpt online behå. Det är en kvinnas dilemma.


Då man känner sig så här men verkligheten gör en påmind att man...


i verkligheten man är så här. Förr i tiden kostade behåar 150-200 kronor, nu ligger dom på 340-700 kronor. Då man var yngre hade man c-kupa och det senaste året legat på e-kupa, men nu blivit f-kupa.


Så man inser att man måste köpa skjortor, tröjor, blusar efter hur stor byst man har. Och byxor som förut. Det gäller att hålla kollen på alla måtten på dom olika kroppsdelarna.

Man blir nött av allt webbsidor man går igenom för att hitta det rätta. Nu kommer det att bli underbart befriande att gå ut i morgon och i verkligheten prova kläder, det är enklare än att beställa från webbsidor.

Dagens dilemma för oss kvinnor.😊


tisdag 15 augusti 2017

BJÖRNJAKTEN...


Hej, jag heter Stig och jag är jägare som ni ser. Sitter och minns tillbaka mina upplevelser under mitt liv då jag jagat. Minns en gång då jag åkte till Ryssland och jagade, det sades att ryska björnen är riktigt aggressiva bestar.



Och då tänker jag inte på Vladimir Putin.



Även om dom ryska björnarna ser gemytliga ut då dom undersöker människors saker vi har omkring där vi bor. Så sökte jag mig ut i vildmarken.



Jag förväntade mig inte möta en björnfamilj som skulle fredligt se på mig. Men hade bössan klar och kom ut på en rysk sibirisk myr, ställde mig i en samling med mindre granar men tillräckliga höga för att dölja mig så inte björnarna såg mig och hade motvind. Så hörde jag ett tassande med grenar och buskage röra sig och ut på myren kom en stor ståtlig björnhanne. Jag la an geväret och siktade mot hannen, kramade avtryckaren sakta. Men mitt upp i det jag sakta börja trycka avtryckaren så sprang det nåt över mina fötter. Och samtidigt som skottet gick av tittade jag ner. Hörde björnen vråla till, jag tappade balansen och föll fram så björnen såg mig. Kom snabbt på fötter och tittade på björnen och såg han var på väg i full fart mot mig. 

Insåg att jag måste släppa geväret och ta mig högt upp i ett träd.



Och jag sprang mot ett träd och klättrade så högt som jag förmådde, men insåg han kanske kunde med sin styrka fälla mig och trädet. Han gick sur och ettrig runt mitt träd, tittade surt på mig och bökade runt trädet en stund innan han gick vidare.

Satt där en lång stund innan jag vågade röra på mig och ta mig ner från trädet tills jag förvissat mig om att han var långt borta. Gick och hämtade bössan, så han hade gått igenom min ryggsäck och tagit all mat han kunde äta som inte var så förpackad.



Så gott folk vad lärde jag mig på den ryska jakten, tror ni. Att då man jagar björn så var flera och ha passen på olika ställen runt myren så om du bommar för nått stört din uppmärksamhet så kan nån annan fälla den åt dig, så inte björnen istället tar dig som en bit mat. 😉










söndag 13 augusti 2017

55 +....


Då man blir 55 år och 55+ så blir man allt mer företagsam och inte ber om ursäkt för det. Då kan man faktiskt berömma en politiker för nåt positivt han gjort med en 💋 utan att skämmas för det. Det sker ju inte i verkligheten utan är med humoristisk vinkel i kommentaren på nätet.


Det kan faktiskt löna sig att vara positiv och bjuda lite på sig själv i en humoristisk vinkel med sina uttalanden. Så ha en trevlig fortsatt söndag gott folk.


DÅ MAN MED ÅLDERN....


Förr i tiden satt man med en kopp te eller kaffe och kopplade av med musik. Nu som medelålders och uppåt så sitter man med datorn eller Iphone istället. 

Och med datorns hjälp får sig säker sex 😄 , söker du kärlek då den elektroniska lösningen kommer i ett svep, ge mig kärlek. Då har jag en undran vars tog dom riktiga kramarna vägen som på det sättet kan visa att man tycker om en annan människa liksom ge själen lugn.


Fast ett intellektuellt samtal över en kaffekopp kan ge så mycket glädje i längden såväl som sätt att visa kärlek och omtanke mot en partner. Men förutom stimulans så ger en det energiboost som förgyller arbetsdagen. Vare sig den är på internet eller ansikte mot ansikte.


måndag 7 augusti 2017

VACKERT AUGUSTI VÄDER...


Det är den 9/8 och det är +25 grader ute , ska inte klaga.Men så fort man gör nåt inomhus börjar man svettas.

Får se hur länge sommarvärmen håller i sig.


fredag 4 augusti 2017

DEN SPELSJUKA TJÄDERTUPPEN...


En gång då jag var liten då jag bodde uppe i Porjus i Norrbotten i Sverige, så mötte vi på en spelsjuk tjädertupp.

Visst är dom fina fåglar att titta på, på håll. För tjädertupparna helst har ett starkt revirtänkande särskilt under parningssäsong. Dom blir aggressiva. Denna tjädertupp, överdosering på hormoner blev spelsjuk aggressiv på människor men pappas fårskinnsmössa ville han sätta på. Så han försökte bestiga pappa huvud där mössan satt. Som tur var insåg pappa det ganska snabbt och slängde mössan på marken, vilket resulterade att tjädertuppen satte på fårskinnsmössan. Sen upptäckte han att pappa var man varpå han påbörjade jaga bort pappa får han nyfunna partner, pappas mössa. 

Det kom olika människor från Porjus, alla förlorade nåt till den spelsjuka tjädertuppen. Nu började han gå på kvinnor också för nu blev alla varelser hot mot hans vante, mössa som han såg som sina partners han skulle ha sex med.

Han var en omtyckt tjäder bland oss Porjusbor, men sen efter ett tag sköt nån honom. Det tyckte många barn som vuxna var tråkigt, för han var ett roligt och udda inslag för oss bybor. Men han var en grann fågel att se på nära håll, men inte för nära.


tisdag 1 augusti 2017

REGNIGA DAGAR....


Nu har det varit ett par dagar med regn och åska med riktiga blixtrar här i Skellefteå. Och då kan jag lugnt säga att jag går inte online på datorn och riskera att datorn eller Iphone slås ut.

Skulle jag vara flodhäst skulle jag vara överlycklig med det intensiva regnet för gott om lerpölar på våra gräsmattor finns det. Så idag 2/8 så lär det blir regn och åska senare på dagen. Men satt ute på balkongen och drack kaffe i solsken nu på morgon. Så än är det sommar i Skellefteå.

Ha en bra dag gott folk.