tisdag 28 februari 2017

LÄNGTAR TILL VÅREN...


Nu med detta snöande och att man går med kryckor på grund av spräckt knäskål så längtar man faktiskt till våren då det blir snöfritt.  Då behöver man inte heller gå stöd utan får tillbaka sina 2 ben och 2 armar. Lat blir man inte av att gå med kryckor tycker jag, det blir lite besvärligare bara.

Man får trösta sig med det kunde ha varit värre.

lördag 25 februari 2017

KAFFESTUNDEN...


Sen då man nyttigt gjort undan sen tar sig en kaffestund så själen vaken blir. Njuta av kaffearomen och smaken får en att fokusera för resten av dagen.
Så gott folk från ett soligt Skellefteå önskar er en fortsatt trevlig dag.

fredag 24 februari 2017

MORGONSTART...


Att börja morgon att läsa dagens tidning och sen gå upp och ta morgonfika te med honung och 2 smörgåsar som ger en naturlig sockerkick, men ett långsamt uppvaknande är den bästa starten på dagen. 

GOD MORGON 25/2...


Nu då jag med kryckor går då jag önskar jag vingar hade. Så jag önskar er alla en god morgon denna lördag och ha en bra dag.

SEX PÅ ARBETSTID...


Några norrländska politiker har sett en undersökning att sex ofta gör friska människor. Så därför tycker man ska kunna fara hem för att få sig en snabbis under lunchen.


Dom kan ju inte förvänta sig att företagarna ska betala sina anställda för att ha sex mitt på dagen för att ha god fortsatt hälsa.  Att ha mycket utanför arbetstid är nog mer att rekommendera så mitt på dagens ranson är gjord, tycker jag. Nog finns det roliga politiker med humor kan man lugnt säga.


onsdag 22 februari 2017

EXTREM HALKA...


Det var extrem halka 18-19/2 och den 19:e klockan 04 på morgon gick jag ut med soporna och det snöade lite, noterade att det var lite halt och på vägen tillbaka sen soporna var tömda vid min ytterdörr halka jag. Rejält.

Visade sig jag spräckte min knäskål, så jag låg inne på sjukhus några dagar och fick smärtlindring över dom värsta smärtdagarna.

Så nu är man hemma går med kryckor och stöd för benet som inte ska belastas. Det är nu man verkligen längtar till våren utan snö. För nu då det snöar kan jag inte skotta. Men det löser sig väl på nåt sätt.

fredag 17 februari 2017

GOD MORGON HERRE & FRU...


God morgon denna lördag som det är i Sverige. Hoppas ni i era hus mår bra och börjar dagen med ett leende.

Nu magen börjar kurra så mitt morgonfika skall jag ta,så må gott för denna stund och ha en rolig dag med familj, men det kan ju vara så att du en paus mitt i arbetet tagit, så låt dig roas en stund på mina bloggar i stort och smått.

torsdag 16 februari 2017

MILT VÄDER FORTSÄTTER....



Fortfarande milt väder, det verkar hålla i sig. Så det verkar som våren kommit tidigt. Negativt i det större perspektivet men positivt i det mindre, för då får man mindre elräkningar.

onsdag 15 februari 2017

BARNS REAKTION PÅ PROGRAMLEDARES...


Lyssnade på ett radioprogram där programledaren uppmanade lyssnarna att ringa om och berätta hur dom upplever talet 40, det han åsyftade var ålder. In kom ett samtal, då var det en liten pojke som ringde in. Programledaren blev förvånade och frågade hur gammal pojken var, då svarade pojken 8 år men jag har 40 graders feber så jag tyckte jag kunde ringa.

Underskatta inte barnens uppfattningsförmåga det kan totalt få dig och tappa talförmågan. Programledaren pratade lite med han  sen avslutade han samtalet med pojken och sa sen ett förtydligande i radion ni som är i 40-års åldern slå en signal.

VARNINGAR FÖR OSS MÄNNISKOR...


Det kommer en massa varningar för oss människor, vi ska inte äta för mycket kött för det är inte bra för miljön. Vi ska inte bada i gula alger i havet på somrarna för det kan på senare stadium utvecklas till senildemens. Vi ska inte röka för det ger försämrad lungförmåga och cancer. Vi ska handla miljövänligt, vi ska bygga miljövänligt, vi ska leva miljövänligt. Vi ska inte äta vissa fisksorter på grund av den höga gifthalten i fisken. 

Att vi inte ska simma i gula alger i havet det kan jag hålla med om, rökningen kan jag också hålla med om, att vi ska handla miljövänligt kan jag hålla med om, bygga miljövänligt det görs nu i Sverige på en rad olika stora och små byggprojekt med glasfasad där solpaneler är inbyggda som gör hela byggnaden självförsörjande på el. Att undvika äta vissa fisksorter gör många redan idag.

Och vi måste få ha djur kvar i vår natur som boskap ,renar, älgar, hundar, katter och hästar för att nämna några. För på det sättet göda marken och hålla landskapen öppna och levande och husdjuren tillför glädje för djurägarna. Så ett visst mått av köttätande måste vi ha. men undvika slänga plastsäckar och plastföremål som större fiskar äter och sen går en kvalfylld död till mötes.

VÄNSKAP...


Tänk vad internet kan skapa för vänskapskontakter över våra länders gränser.
Låt oss vara tacksamma för möjligheten vi fått att diskutera och ha roligt online med andra människor och likasinnade i andra länder än ens eget land.
Tänk vad roligt med olika vänskapsband, band som skapar möjligheter att utbyta erfarenheter med varann. Ja, det ligger som i tidens rand, att få bry sig lite grann om varann i våra olika länder , utan att skapa hatets glöd mot varann.

För då vi börjar prata med varann, då vi inser trotts olika religion och bakgrund vilar samma värderingar och mål. Men med olika förutsättningar skapar olika sätt att nå målen.
Så låt oss våra kaffekoppar höja i en skål för våra möjligheter online och tacksam att vi få via internet möta andra och våra ledare inser att det är nog bäst så.

måndag 13 februari 2017

VARMT I FEBRUARI...


Alltså då jag nu på morgon tittade ut på min termometer så stod den på +10 grader ute. Som isbjörn kan man säga våren kom tidigt i år. Men ska inte klaga då blir elräkningen låg, dåligt har alltid nåt gott med sig.

SJ BLIR STATLIGT IGEN...


Nuvarande regering i Sverige har bestämt att järnvägsunderhållet ska åter tillbaka under statens kontroll. Eftersom det under privat regi varit problem med. Och redan i år har börjat rusta upp vissa sträckor, sen är det ju planerat hela Sverige men även försöka bygga en ny järnväg nära kusten för företagens transporter liksom privata linjetrafik.

VÅRVÄDER I FEBRUARI ??


Nog har det blivit upp och ner vända världen, här i Skellefteå har vi +15  grader och ner i syd Sverige har dom -3 grader kallt. Men soligt är det idag.

söndag 12 februari 2017

TWITTER...


En fördel då man är på Twitter är att man får se direkt från folket och inte bara landets ledare hur verkligheten är, utan man kan faktiskt också med att interagera på Twitter med andra människor ,få veta mer om vissa saker och hålla sig mer uppdaterad. 

För är man en observatör får man också ingen respons eller gör sin röst hörd. Och då får ju inte politiker från olika länder se vad vanliga människor tycker och tänker och har för erfarenheter av dom politiska beslut som fattas.


För kommer man med kommentarer mellan varven blir man inte en i mängden av marginaler, på sidan om. Det är ett givande och tagande.

TRUMPS VERSION AV RENSA POLITIKER TRÄSKET...


Donald Trumps version av att rensa det politiker träsk som hans väljare så hett önskade blev nåt helt annat. Istället för att rensa tog han träsket till helt nya skumma svarta nazistiska områden med stark kryddning av hat mellan folkgrupper och länder. 
Där ekobrott och skatteflykt är vardagsmat. Det som kallas svarta lagunen har nu fått nytt namn becksvarta lagunen USA med Trump krydda.

fredag 10 februari 2017

GOD MORGON ...


God morgon denna lördag 11/2-2017, fått en del gjort på morgon så nu kan man koppla av resten av dagen.

Ha en bra dag, gott folk.

SVENSKA SEMLAN UTVECKLAS...


Har har vi ursprungliga semlan den traditionella.


Nu har vi fått kringel semlan modell större.


Prinsess semlan med mandelmassa i lyx modell.


Och nu har vi semla semoothie alltså man mixar semlan och dricker den helt enkelt med en ordinär semla såklart.


Kom inte och säg att vi svenskar inte gillar förändringar, vi prövar och sen ger vi bedömningen. Vi kan tänja våra kroppar ganska så mycket, vi är ett böjligt och formbart folk som går efter egna impulser.

torsdag 9 februari 2017

LITA PÅ OSS ...


Då dom ryska oligark björnarna sluter sig och hamnar i låsning, då kan dom alltid ta sin vodka...



Eller gå ner vid vattnet och bara hänga, men som rysk oligark björn, som sällan träffar det vanliga folket som förundras av synen av en rysk oligark björn ute på promenad bland de vanliga.



Då du i din bil med familj på en tur far, se du kan ju möta den gröna kärnvapenmissilen som på ryskt sätt tar snabbaste vägen till bestämd destination. Du kan också möta större transporter där stora raketer på vägen möter, fast då är den stora raketen i delar, för du ser som privatbilist du måste svänga långt in på ryska vägkanten så dom med stora militära transporter fram kommer.


För ni förstår här i Ryssland styr det coola pensionerade KGB gänget och gör vad dom anser sig ha rätt att göra.



För dricker dom inte sin ryska vodka då rullar dom sina oljefat på den ryska marken.



Lita på oss vi är det hederliga ledarna och vi värnar som dom svaga i vår värld, detta är vår alternativa fakta.

PUTIN DÅ OCH NU...



Tänk att denna unga pojke Vladimir Putin växt och blivit...

Och blivit så här, denna bild är tagen 2013.




Och nu 2017 så kan man säga ansiktet visar hur man är och känner sig som människa. Och med tanke på några politiker uttryckt sig från Putins parti Enade Ryssland börjar nog den goda mentala hälsan vara på upphällning kan man säga. Trött, hatisk, bitter och duktig på att fatta destruktiva beslut och dödligt uttråkad.

onsdag 8 februari 2017

FJÄRRVÄRME...


Då man fått installerat fjärrvärme så var det positivt ur miljösynvinkel och är fortfarande. Men då själva vattenberedaren som reglerar temperaturer i rören, så efter några år låter det i badrummet som en motor utan olja. Det är verkligen enerverande så här i början. Ibland tuggar beredaren spån som tusan på natten, med ett ettrigt surr som man faktiskt vaknar av.

Tror det börjar bli dags att flytta, jag har ju bott här i 20 år. Det är nog dags att röra på sig.

ÅTERVINNING ETT STEG LÄNGRE...


Här i länet Västerbotten Sverige har man börjat samla in använda värmeljus. Metallen återanvänds till proteser för barn och elefanter i Thailand.

Ja, uppfinningar i nödens stund blir ju som bäst hållbara och nyttiga då. Då kommer inte profitens tänk in i första hand utan vad för nytta och hur länge den ska hålla och fylla sitt syfte.

VÄRLDENS STÖRSTA VÅGKRAFTSVERK...


Det har påbörjats bygga världens största vågkraftspark utanför Uddevalla i Sverige.
40-tals kraftverk beräknas ge el till 20 000 bostäder.

Nu frågar sig skeptiker blir det en lyckad satsning eller en flopp. Det är verkligen en bra fråga. 

Men det är ju positivt att man nu förverkligar Parisavtalet med tanke på hur negativt vår miljö påverkas och även påverkar oss människor i allt större utsträckning.

tisdag 7 februari 2017

INTE KLAGA PÅ VÄDRET....


Jag ska inte klaga på vädret, det är -10 grader i Skellefteå. Och det ska bli soligt idag. Så är man nöjd. 

Det har inte snöat på några dagar och det har varit så milt att man inte behövt skotta. Trodde jag skulle behöva skotta min balkong från snö men inte, det smälte bort.

Så man känner sig...



ÄTER STRID OM MAKTEN ÖVER...


Nu då vår värld är stormig på vissa ställen för att 2 herrar om makten nu ska kämpa. Med missiler och bomber dom nu kraften ska mäta. Och folket i dom platser bo där nu ska strider råda, om  vem som herre över dessa ska vara.

Med sorg i sitt hjärta dom en liten packning måste ta, för nu åter igen för sitt liv fly krig, maktkamp och terrorister. Så som barn man sig tänker, vars jag mig än i världen vänder så min lycka i Trump och Putins händer.

Denna makt kamp har och ett pris då djur och natur får sin tillvaro sönderbombad och lugna tillvaro störd. Med dagliga bomber och skott nu i luften dagligen höra. Och krutet i marken nu ligga och med regn till grundvatten sjunka. Sen i framtiden då folket återkommit då med hälsan får betala för stormakternas  strid utkämpat om vem som över deras land nu ska bestämma.

När ska maktens män lära sig att inte återupprepa historiens gamla misstag. För tyvärr är det så att många människor på vår jord korta minnen har. Nu sen man chocken kommer över hur kriget tärt på landets befolkning då 2 supermakter stridit om att till sina undersåtar skapa, så kostnaden för kriget i deras land ska nu krigshärjande landet nu betala. Och känna tacksamhet för att åter förtryckas i en så kallad modern demokrati av den herre som makten med dödligaste vapen vunnit.

HA EN BRA DAG...


God morgon, hoppas ärade damer och herrar mår bra, ha en bra dag.

måndag 6 februari 2017

DJ SOM PENSIONÄR SJÄLVKLART ...


Det är aldrig försent för att sadla om och byta karriär.

Madelein "DJ Gloria" Månson var 63 år och nu 72 år gammal har hon disco för åldern 50+ för sin publik.

Känner ni er trött på jobbet börja så smått pröva ett annat innan ni tar steget fullt ut.

För stängs en dörr öppnas alltid en ny dörr. Man blir rik på erfarenheter och som pensionär och riktigt gammal behöver man inte sitta och undra om jag verkligen hade gjort det där.

söndag 5 februari 2017

STRUL MED MORGONFRISYR...


Du ser inte heller så jävla välkammad ut på morgonen !

Det är bra att vi inte alla har samma frisyr tänk vad världen skulle bli tråkig då. Och att det finns olika religioner i vår värld ser jag som en krydda, så länge vi respekterar varandras religioner så kan vi ju samexistera. Kan djuren så kan vi.

GOD MORGON...


Önskar er alla en god morgon från Sverige denna måndags morgon och ha en bra dag.
Kom ihåg en god gärning mot en annan människa ger en god känsla av att gjort nån glad, om det än är en liten sak.

KOMPLIMANGER...


Kom ihåg, vi borde bli bättre att våga ge komplimanger både till andra och oss själva.
Det är stärkande.

FÖRVÄNTAN PÅ KVINNOR...


Vi kvinnor förväntas ha:
Rådjursögon, smultron läppar, äppelkinder, persikohy, getingmidja, pianofingrar, ben som ett föl, hållning som ett fullblod, ska dofta som en sommaräng, äta som en mus, vara trogen som en hund, glad som en lärka, snabb som en vessla, spännande som en tiger, kåt som en kanin.


Undra inte på vi kvinnor är slutkörda mellan varven. 


Nej, ärade kvinnor det är dags nu för regimskifte i vår värld, dags att vi gör våra listor över hur männen ska vara i sovrummet där dom bäst kan göra nytta. För hittills har dom skapat fler kärnvapen, skapat mer miljöförstöring, blivit aggressivare, hotat flera länder,hackat flera länders datorer, mördat fler journalister, fängslat oppositionella politiker och politiska aktivister, ja listan kan göra lång.

Därför bör nog mer kvinnor ta till orda och ta mer plats i det offentliga rummet och inte be om ursäkt för det.

SVAMPANGREPP PÅ SVENSKA TALLAR...


Svenska tallar i Sverige har som fått svampangrepp nu spridits sig till hela Sverige.

Ja, om man nu ser ur objektiv synvinkel så förutom svampangrepp så har vi dom områden med gruvavfallsdammar som också gör att skogar dör för privata skogsägare såväl som för statens skog.

För jag har en känsla av denna svamp och nu uppkomna skogsdöd kommer att sprida sig snabbare med områden och andra länder som har mycket gruvor ,vanliga gruvor såväl som urangruvor, zinkgruvor, arsenikgruvor för att nämna olika sorters gruvor som också bidrar en breddning av skogsdöd.

SVENSKA SEMLAN...


Alltså förstöra den svenska semlan, vår nationella kaffebröd vi har sen årtionden tillbaka och göra såna här varianter på dessa goda bakelser som man idag kan äta vilken tid man vill på året man vill. Men att göra jättestora semlor som dessa är att ta steget för långt.


Tacka vet jag en vanlig hederlig semla som ätes februari månad till kaffet eller med varm mjölk som en del gör. Jag föredrar nog hellre kaffe till denna goda kaffebröd. Vetebulle bröd med mandelmassa,vispad grädde toppat med florsocker.