tisdag 31 maj 2016

NU HAR SOMMAREN ANLÄNT...

Åska och regn i morgon 1/6-2016 så då blir det ingen dator. Men idag är det solsken och varmt ute. På morgon då man sitter ute och fikar på morgon hör man fågelkvitter och rätt som det var var det en trast som satte sig och tittade på mig. Det var nog en liten unge som lärt sig nyss att flyga för han lärt sig inte vara rädd för människor än, den var söt. 

Men fikat smakade gott på morgon i friska luften.

söndag 29 maj 2016

VACKERT VÄDER...

Det har varit helt underbart väder med solsken och varma temperaturer. Njutit av det fina vädret. Men nu märks sommaren vara i antågande med varmare ute. 

Satt ute på balkongen 29/5 på morgon klockan 04 och vips dök två stycken halvvuxna rådjurskid upp och promenerade 15 meter från mig. Var fullkomligt tyst och satt och njöt av att få se dom. Trodde dom skulle gå in mot stan men nånting fick dom att vända tillbaka till skogen. Gick in sen jag fika färdigt och då kom deras mamma strövande, hon hade tydligen varit inne bland våra trädgårdar och käkat på någons plantering. Både mor och barn var välmående kan jag meddela. 

fredag 27 maj 2016

FLYKTINGLÄGREN...

Att flyktingarna i flyktinglägren kokar över särskilt där dom är många och väntetiden är lång. Men att det ska gå så långt som i Frankrike tycker jag inte. Men samtidigt så förstår man deras frustration.

Om dom fick som i vissa flyktingboenden i Sverige en odlingslott särskilt för odlings säsongen i våra länder så hade dom nåt produktivt och positivt att tänka på förutom att lära sig språket då skulle inte dessa extremt våldsamma situationer uppstå. För även om dom sen får resa tillbaka så har dom lärt sig språk och möjligen fått ett nytt intresse odling som kanske kan återupptas i hemlandet på en mer produktiv nivå.

Sen att FN ska gå in och kritisera Grekland för dåligt behandlande av flyktingar tycker jag är för magstarkt. Man måste vara helt på det klara med den ekonomiska press som nu Greklands befolkning utsätts för ser positiv ut på papperet för Merkel, Hollande och IMF men är betydande för den grekiska befolkningen.

tisdag 24 maj 2016

GÄLLANDE FLYKTINGAR...

Då man ser olika länders diktatorer styra sitt land i krig och miljöförstöring med stolthet. Som är blinda för dom negativa effekterna det får för befolkningen som skapar krig, förgiftningar och massflykt med förödande konsekvenser främst för barnen och för flyktingarna ekonomiskt.

Nuvarande flyktingar är från krig , politiska flyktingar och det har börjat komma miljöflyktingar och flyktingar som flyr svält,fattigdom för att deras brödföda har blivit utrotad. Det gör att det är mellan 10-11 miljoner flyktingar som flyr för sina liv med minderåriga barn i dagens verklighet.

Och om dom ukrainska oligarkerna bestämmer sig för att följa Putin och hans oligarkers destruktiva väg. Och låta ukrainska extrem partiet Azov bli mer mäktiga i det ukrainska parlamentet med deras Hitler ideologi, då jäklar översvämmas Europa av ännu mer politiska flyktingar.
Och omgivande länder kommer att vara konstant stridsberedda för extrem aggressiva Ryssland och Nazi Ukraina. Och statsbudgeterna får prioritera flyktingar istället för affärer och mer företagsproduktiva lösningar för sina länder. Och dom människor som är barn till Hitlers soldaters våldtagna kvinnor i närheten av nazistyrt Ukraina kommer ha ytligare en orsak att fly ännu längre från dessa länder, att vara ett våldtäktsbarn till nazisoldat är ingen som man från 2:a världskriget går ut offentligt med. Fast det är ju inte barnens fel utan ledaren Adolf Hitlers fel.

För tyvärr har Ryssland också ryska nazister.Och eftersom Ryssland och Ukraina har homosexuella, judar, islamister och oliktänkande så är deras liv i fara. historien går i repris med ny aktörer men med samma destruktiva agenda.

Det börjar bli lite tjatigt med dessa människor som åter gör gamla misstag igen och igen och igen.


VILKA SOM ÄR FÖR TRUMP...

Att fördelningen mellan Trump och Clinton säger en hel del tycker jag. Att Ryssland och Putin tycker om Trump är väl för att Putin ser sig som Trumps jämlike och tror att Trump kommer att följa Putins minsta önskning gällande Mellanöstern och Ukraina.

Men ingen politisk kandidat kommer att ha en fördjupad arbete för dom vanliga väljarna i Usa utan på grund av det nuvarande politiska systemet målat in sig att följa vapenindustrin, oljebolagen och gasbolagens minsta önskan vilket fortfarande inte möjliggör väljarnas önskan om en politisk systemskifte som verkligen stärker den vanliga människan i det amerikanska samhället och staten.

Nu återstår och se om Donald Trumps stora löften om att han tar folkets parti och kommer att hjälpa dom människor som förlorat mark till dom stora bolagens förgiftningar bland annat som hans väljare valt honom för.

För nu är det ingen affär han avger fagra löften för att få affären i hamn och sen göra nåt helt annat än han lovat göra för sina många miljoner väljare. Särskilt  dom fattiga lågavlönade väljarna men även dom arbetslösa.

Men alla länder har olika erfarenheter av assistans och affärer med USA genom årtionden vilket också avspeglar sig vad man finner trovärdigt dom elitpolitiker säger till omvärlden. Och det gäller Donald Trump också då ser man finanspolitiskt vilka sort affärer han gjort och hur han har skött dom genom åren och sen dömer utifrån det om han är en trovärdig president för Usa.

BOMBEN OMBORD PÅ MS 804...

Bomben ombord på MS 804 då den exploderade måste förutom göra dom tekniska varningssystem slå alarm också avgett en kvävande giftig rök i planet därav av att en ruta i kabinen var sönderslagen. Vilket gjorde att passagerarna somnade in och inte kunde varna flygbolag eller anhöriga och dom sista att förlora medvetande var piloterna.

Det måste har varit den logiska och otrevliga händelserna ombord på det planet innan det sprängde och störtade till marken. Och orsaken en rutan var krossad i kabinen. Människor som inte hade med politik eller extremistisk religion utan semestrande vanliga fredliga människor från Egypten och Frankrike bland annat.

måndag 23 maj 2016

ATT NJUTA AV SOMMAREN...

Och det är ju faktiskt snart sommar med solsken och bad. Så gott folk glöm inte hatten som skydd. Det är ju nåt positivt förutom sommarens fotboll.



DAESH ATTACKEN I SYRIEN 23/5-2016.

Beklagar sorgen för dom anhöriga som förlorat anhöriga i DAESH attackerna i Syriens kuststäder.

Där dom håller på att förlora mark tar dom möjligheter i dom konflikt områden där ledningens fokus ligger på annat, det blir ju i andra länder som Syrien, Jemen, Libyen och Turkiet bland annat.

söndag 22 maj 2016

RYSSLAND & TURKIET...

Intressant att se dom statsägda ryska medierna kommentera Turkiets agerande mot sin befolkning och oppositionens politiker. Dom fördömer att Erdogans mål är att bli rik och göra Turkiet igen till det ottomanska riket det en gång var. Men som inte kan bli det igen. Men hans mål är också att behålla den förmögenhet han tagit från turkiska staten. 

Men Vladimir Putin och hans gamla KGB kompisar deras dröm för Ryssland har nu visat en allvarlig svaghet i deras samhällssystem. Men Egypten, Turkiet, Syrien och Ryssland kan faktiskt ta varann i hand, lika barn leka bäst tycker man ju. Men på nåt konstigt sätt gillar dom inte varandras agerande,men ändå hyllar varandra med att alla agerar lika mot befolkningen.

torsdag 19 maj 2016

MS 804 SISTA FLYGNING....

Min djupa empati för dom anhöriga som förlorat sina anhöriga på flyget MS 804 Frankrike-Egypten.

Ännu ett kallblodigt och meningslöst terrordåd.

måndag 16 maj 2016

TURISTA I NORDKOREA...

Att turista i Nordkorea kan man inte fritt. det är strängt kontrollerat vilka du möter av befolkningen och vilka områden du får se och vandra i. Med  Nordkoreansk säkerhetstjänst kontrollera vartenda steg du tar. Det är väl inte vad jag kallar en avkopplande och rolig semester.

Finns det områden hans skäms för och inte vill visa utlänningar får han väl åtgärda med att förbättra hela Nordkorea och göra områden i detta land mindre radioaktivt efter alla kärnprovsprängningar. Men också med att förbättra avlopp system och sophantering. 

SVENSKA MOBIL OCH TEVEMASTER...

Den 15/5-2016 så sprängde nån eller några en mobil och tevemast i södra delen av Sverige. Dom hade satt sprängladdningen längre upp på masten, så en bit av masten blev kvar. Så det var helt klart sabotage. I och med det så kunde över 85 ooo personer inte lyssna eller se teve eller lyssna på radio. Och den regionen finns kanal 4 på radion som sköter Sveriges nödsändningar som skickas ut vid katastrofer eller kraftiga trafikstörningar.

Sen är ju flera länders ambassader beroende av att våra mobil och tevemaster förblir intakta för att kunna ha kommunikation med sina hemländer.

Så det är egentligen ett idiotiskt sabotage mot svenska master, tycker jag. Men då några personer försöker isolera Sverige med att sabotera mobil och tevemaster för att dom tycker att vi är för demokratiska och öppna. Betyder egentligen att dom är avundsjuka på vårat ekonomiska och produktiva framgång och finner inga andra lösningar att sätta käppar i hjulen för Sverige för att dom kanske ska komma ikapp oss.

lördag 14 maj 2016

UNGDOMARNAS EUROVISION....

Då man lyssnade på bidragen så noterade jag att ungdomarna sjöng om fred och demokrati och rätten att vara sig själva.
Till och med Rysslands bidrag var lite politisk. Krossade drömmar och krossade hjärta. Då inser man att Vladimir Putins framtida versioner är inte ryska ungdomens.


Men man måste ge ungdomarna ett stort beröm för deras kreativitet gällande kläder och scenografi men också för deras texter i sångerna. Man inser om man ser ideologiskt att årets olika bidrag var mer politiskt för nu hade ungdomarna en riktig chans att nå ut med sina budskap.

fredag 13 maj 2016

MELODIFESTIVALEN KAN UTVECKLAS...

Att nu USA och Kina ser melodifestivalen visar stort intresse för sång och musik tävlan. Så varför inte kan Kina få vara med och tävla nästa år. Det skulle göra tävlingen mer utmanande för dom har talanger, mest nu på musikersidan. Men det skulle vara roligt att se kinesiska sångare tävla med Europeiska sångare.

EUROVISION kan faktiskt utvecklas till något positivt. Att sen artister sjunger om hur det känns att få oönskad Putin besök tycker jag är positivt. Den kritiken dödar inte som Rysslands vapen gör i Ukraina. Så det är en viss skillnad på Ukraina och Ryssland. Ukraina tar inte andra länders markområden som Ryssland gör förutom att säga kritiken i ord så ta dom till sången. Och tjejen som sjunger är heder åt Ukraina och bra sångerska.
Sen ska man bedöma Rysslands bidrag utifrån sångarens talang inte utifrån Putins dåliga agerande som president.

tisdag 10 maj 2016

MELODIFESTIVALEN...

Man tycker ju då Ryssland är med i Eurovision och räknas till Europeisk musik och sångtävling där en del östländer ingår även Ryssland. Som tillåter HBTQ personer vara med i tävlingen så borde Ryssland också inse får man ett sån tävling till sitt land antingen så accepterar man homosexuella människor är med i tävlingen och bland publiken som kommer till landet. Och sakligt informerar befolkningen att man tillåter GAY folket frihet under festivalen. Och kan man inte det ska man dra sig ur tävlingen och inte söka ett sådant tillställning. Det kräver ju en viss medborgerlig frihet för folket och demokrati, har man det underlättar det mesta.
Men en bra artist ska inte få lida heller för en osäker och kortsynt president, som är mer rädd för så mycket som inte folket är. Folket är inte presidenten och vad Putins inre cirkel tycker, tycker inte folket.

PUTINS SEXIGA ARME...

Att Putin såg glad ut då hans kvinnliga arme paraderade i Moskva häromdagen kan jag väl tänka mig. Den ryska honungsbullen har verkligen humor på machonivå.

Och ska han få dessa kvinnor att fortsätta gå i dessa korta kjolar hur ska då övriga manliga soldater fokusera på krig. Eller har han tänkt att flickorna ska få fienden ofokuserade så dom kan göra saker ostört. Han får nog vattna sina nya rekryter med bättre betalning för att kunna stå ut med den ryska sexismen bland dom manliga soldaterna. 

måndag 9 maj 2016

LAGEN OM GODE MAN & ÖVERFÖRMYNDARE...

Att svenska lagen om gode man och överförmyndare behöver göras om, det råder väl ingen tvekan om.
Det borde väl alla politiska partier vara eniga om. Tyvärr finns det alltmer oärliga människor som är väldigt kortsynta och ganska egocentriska som anser sig ha rätt att ta andras pengar för att dom anser att dom är mer värd än den dom är gode man eller överförmyndare för. Och känner inte politikerna att det är nödvändigt att stödja dom svaga i vårt samhälle utan istället visa stöd för ekobrottslingar, då har det ju blivit fel på våra elit politiker och deras så kallade moral.

Ett gott råd har jag då till dom människor som väntar barn, ta fostervattensprov för att förhindra du föder ett handikappat barn du inte kan beskydda från att förlora arvet och deras inkomster från långfingriga gode män och överförmyndare. Då är det bäst att undvika föda handikappade barn som med nuvarande lag ses som en statlig ekonomisk börda.

söndag 8 maj 2016

VÄLKOMNA TILL RYSSLAND...

Ryska statsledningen säger vi är inte fientliga, vi söker inte konflikt. Ni är välkomna till Ryssland om vi vinner melodifestivalen men lesbiska och homosexuella personer får inte visa ömhetsbetygelser för varandra på ryska vägar och allmänna platser. Och ni får inte föra propaganda för homosexuella och lesbiska förhållanden på ryskt territorium.

Ja,man får väl tacka för den villkorslösa inbjudan i så fall.

torsdag 5 maj 2016

SKOGSBRANDEN I KANADA...

Dom som nu har förlorat sitt hem i den stora skogsbranden i Kanada dom har min djupaste empati. Undra vad som startade det hela ?

tisdag 3 maj 2016

VÅRSTÄDNING...

Då var vårstädningen gjord och fått en sommarfin balkong. Det gav en fin energiboost även om handlederna värker. Men nu har verkligen våren anlänt till Skellefteå och sommaren knackar på dörren. Ha det gott folk.

söndag 1 maj 2016

NYA UPPTÄCKTER....

Det finns dagar man bara vill softa och ta det lugnt särskilt då det är urdåligt väder ute. Låg för över en månad sen och tittade på YouTube och hittade en amerikansk långfilm. Såg den och sen hittade ja en stor avdelning med bara långfilmer på alla världens språk dessutom. Så det har blivit några timmar långfilmer man sett nu. Och det kommer jag att fortsätta mellan varven göra, det är verkligen avkopplande. Nu såg jag detta på Ipad och det gör det möjligt att kunna se det när och var man vill.

Man lär sig nåt nytt även som medelålders kvinna.