lördag 3 november 2018

VÅRAN MAT...

I våran svenska statliga television så har en kock och en nyfiken programledare kollat hur mycket mat vi slänger i onödan. Det finns enkla knep att få maten att hålla längre, några som jag redan visste men en del nya. Som bland annat ägg i kyl gör att äggen håller upp till 4 månader längre är skrivet utgångsdatum. Bröd håller längre i kyl.

Jag har egna knep som frys brödet och ta fram eftersom du ska ha bröd att äta per vecka och lägg i kyl. Köp storpack med pålägg lägg i förpackningar för en vecka i taget och ta eftersom du konsumerar. Då du köper rotgrönsaker, lök, stark peppar färsk så hacka i tärningar till gryta eller soppor stoppa detta i förpackningar och frys in, ta fram eftersom du ska laga mat. Köp storförpackningar av kött och skiva upp lägg upp i förpackningar vad som ska ätas per måltid och frys in. Plastpåsar du använt till grönsaker kan du vända ut och in och skölja med hett vatten, hänga på tork och sen använda till en ny omgång med grönsaker, sen får du mer plats i frys. Sen då det gäller matlagning går det snabbare med matlagningen och man spar pengar eftersom man inte handlar så mycket onödigt. Man får som pengar över till annat.

Och grönsaker och potatis håller bäst längst ner i kylskåpet liksom sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar