onsdag 22 september 2021

VÄRLDEN JUST NU...

 


Nu har det blivit september,höstmånad. Vulkanutbrott i Spanien, jordbävningar i Japan som vanligt, nordväst om Australien som vanligt och nyligt jordbävning i Australien på 6,0 på magnituden. Jorden håller på att ställa om till ny verklighet. Inser att plantera träd som förut är inte att tänka på i nordiska delen av Europa och Ryssland bland annat. Istället för barrträd får det bli lövträd som klarar vinterdvala och torkdvala. Här i Skellefteå har björkarna och övriga lövträd en månad längre än vanligt med gröna löv och vi har haft sommar med en månads torka. Då släppte löven men återkom då regnet återkom.

Som kvinna värdesätter man sin demokratiska frihet då man inser vad terrorgrupper planerar Afghanistan och Mellanöstern. Och känner sig tacksam för sin rörelsefrihet.

Då vulkanutbrott och jordbävningar och skogsbränderna förintar hus, människors hem,då känner man tacksam för att man har tak över huvudet och mat på bordet, kläder på kroppen och skor på fötterna. Och inser att man behöver inte egentligen stort gigantisk palats,lyxig bil,lustjakt för att känna sig lycklig och tacksam för livet.

Att se på våra barns chattrum kontaktas dom av vuxna pedofiler,för att fånga en ungdom/barn som mår dåligt in i deras destruktiva beteenden. Inser man mycket har förändrats på 30 år,det är en mycket farligare tillvaro för våra barn och ungdomar i världen och vardagen idag. Och som förälder måste man ha god relation med barnen för stötta dom så dom inte råkar illa ut via nätet. Dagtid våra jobb, men också att ha känsel om nånting farligt närmar sig barnen. Och sen då man kommer hem se till att ta sig tid med barnen att lyssna på dom. Och då på deras vilkor dom berättar. 

Så ny verklighet för oss som för dom. Och att detta kan leda till bättre positiva saker för alla.🙂👍








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar