lördag 25 september 2021

ÖNSKAN I LIVET...

 


Vissa vill bara ha pengar,dyra bilar och stora hus.

Andra vill hellre ha en stuga i skogen för att komma bort från dessa människor !



onsdag 22 september 2021

VÄRLDEN JUST NU...

 


Nu har det blivit september,höstmånad. Vulkanutbrott i Spanien, jordbävningar i Japan som vanligt, nordväst om Australien som vanligt och nyligt jordbävning i Australien på 6,0 på magnituden. Jorden håller på att ställa om till ny verklighet. Inser att plantera träd som förut är inte att tänka på i nordiska delen av Europa och Ryssland bland annat. Istället för barrträd får det bli lövträd som klarar vinterdvala och torkdvala. Här i Skellefteå har björkarna och övriga lövträd en månad längre än vanligt med gröna löv och vi har haft sommar med en månads torka. Då släppte löven men återkom då regnet återkom.

Som kvinna värdesätter man sin demokratiska frihet då man inser vad terrorgrupper planerar Afghanistan och Mellanöstern. Och känner sig tacksam för sin rörelsefrihet.

Då vulkanutbrott och jordbävningar och skogsbränderna förintar hus, människors hem,då känner man tacksam för att man har tak över huvudet och mat på bordet, kläder på kroppen och skor på fötterna. Och inser att man behöver inte egentligen stort gigantisk palats,lyxig bil,lustjakt för att känna sig lycklig och tacksam för livet.

Att se på våra barns chattrum kontaktas dom av vuxna pedofiler,för att fånga en ungdom/barn som mår dåligt in i deras destruktiva beteenden. Inser man mycket har förändrats på 30 år,det är en mycket farligare tillvaro för våra barn och ungdomar i världen och vardagen idag. Och som förälder måste man ha god relation med barnen för stötta dom så dom inte råkar illa ut via nätet. Dagtid våra jobb, men också att ha känsel om nånting farligt närmar sig barnen. Och sen då man kommer hem se till att ta sig tid med barnen att lyssna på dom. Och då på deras vilkor dom berättar. 

Så ny verklighet för oss som för dom. Och att detta kan leda till bättre positiva saker för alla.🙂👍








ARABISKA REVOLUTIONEN 2021-...

 

Att det är en arabisk revolution under uppsegling den saken är klar. Talibaner från Afghanistan som vill återfå makten med deras version av sharialagar,ISIS-K talibaner som antog ISIS ideologi för gamla talibaner var inte tillräckligt aggressiva och Pakistanska ISISKP med agenda enligt asiatiska Pakistanska regeringen med egen agenda för Afghanistan.

Då börjar kvinnor både för och emot talibaner demonstrera i Afghanistan,i Libyen startade singel kvinnor hashtag jag bestämmer min partner. Och muslimska Saudiarabien utbildar kvinnor till militären.

ISIS-K och ISISKP planerar göra hela Mellanöstern, Sydeuropa och Nordafrika till ISIS kalifat och utföra jihad mot övriga världen,sen dom infört islamskt kalifat i Mellanöstern. Men det har blivit en egen motreaktion på vad ISISKP och ISIS-K utalat för planer. Mellanöstern börjar uppdatera sharialagar till dagens verklighet och affärsrelationer,helt emot vad dessa terrorgrupper planerat. Vilket visar att dom kommer att klara denna revolution på egen hand,även ur militär strategisk synvinkel.

Tänk vilka förändringar som blir bara folk får upptäcka att dom kommer att klara detta på egen hand och få deras arabiska lösning på saker och ting.












onsdag 8 september 2021

ETT GOTT SKRATT...

 


Med åren så inser jag: Ibland kommer jag på mig med att jag pratar med mig själv.

Och då skrattar vi båda 😂😂...


IRRITERANDE...

 


Att göra alla nöjda är en omöjlighet, men att gå alla på nerverna är lätt ! 😁


MULLIGA KVINNOR...

 


Det var en kvinna som var mullig och som dansade loss i badrummet i en baddräkt och la ut det som Tweet. Och jag tyckte hon dansade bra,så jag skrev 🙂👍💪💐. Och det tyckte hon var roligt. För många kommentarer var: du borde banta och mulliga kvinnor ska inte visa sig.

Tänk en kvinna och flickor från tonåren oroa sig för vikten,rynkor och vad männen runt vill forma henne till. Det tycker jag liknar talibanernas sharialagar.🙄 tråkmånsar, tänk att varje dag oroa sig vad andra tycker och tänker du ska se ut och vara. Vad deprimerad stressande tillvaro.



Att skyltdockorna börja få dagens verkliga kroppsformer,reducerar stressen för kvinnor och tonårsflickor globalt. Att få leva i nuet och känna glädje för roliga saker i livet som sker och ibland uppleva tråkiga stunder. Det gör att man uppskattar dom goda delarna av sitt liv.



Vi kvinnor behöver inte helnakna män för att finna dom attraktiva. Och utan att man vill hoppa i säng med dom.



Men kom ihåg kärlek har ingen åldersgräns parter emellan.

🙂👍








HÖSTEN 2021...

 


Hösten har anlänt till Skellefteå Västerbotten Sverige. Fast våra lövträd haft sina löv snart 5,5 månader detta år mot för i fjolåret då vi hade 4 månader. Så nog har klimatet förändrats. I Sverige har det börjats odla vindruvor för vinproduktion, det är något nytt i Sverige företagarvärld. I Skellefteå har vi nu 2 stycken öltillverkare, alltså ölbryggerier i stan. 

Så nu har staden köttproducenter,äggproducent, rotgrönsaksodlare, potatisodlare,ölproducenter,biogastillverkare, osttillverkare,grönsakodlare och blomsterodlare. Så man automatiskt börjar handla närproducerat. Vilket har fått småföretag att blomstra.

Nu vaknar man på morgon med morgonmörker då är det härligt att fika med tända🕯️. Och kvällen med 🕯️ igen, det är en mysperiod innan jultiden.