torsdag 16 april 2020

STÄDNING I CORONATIDER...

Nu då man städar då man sitter som i karantän, så är städningen annorlunda. Sen man landat och vilat kroppen och ser resultatet av städningen, blir som kroppen och sinnet lite gladare och man kan planera göra uteplatsen mysig så man kan sitta och njuta av sommaren enskilt i karantän fast ute också. Och sitta ute i solen är ganska skönt. Har man ingen uteplats, öppna fönstret, flytta bord till fönster och sitt och njut av friskluft och solsken. Små saker kan lätta tungt sinne också.

Ha en bra helg gott folk.



lördag 11 april 2020

VERKLIGHETEN vs DRÖM...

Natten mot 11/4 hade jag en konstig dröm, att det skulle snöa. Men lördagen var solig och varm, med att snön började smälta bort på allvar.

Natten mot 12/4 drömmer jag om mycket snö smälter bort och skapar översvämning i centrum i min stad. Tittar ut och det visar sig att klockan 05 på morgon börjar det snöa. Och nu återstår om det blir mycket snö som faller eller kort och intensivt. Det har nu snöat i drygt 2 timmar då jag skriver detta inlägg.

Ibland har vi sanndrömmar och ibland är det roliga drömmar som ska få oss känna oss glada och må bra.

För många år sedan hade jag en jobbig dröm att nån ville mig illa och den personen lyckades skada mig i drömmen inne i butiken jag var. Tyckte det var en jobbig och olustig dröm. Det visade sig senare att jag sanndrömde om mordet på dåvarande utrikesminister Anna Lindh. Hon blev knivstucken på NK i Stockholm. Det blev en chockerande insikt. Visste inte så mycket om henne. Några dagar senare på natten drömde jag om 2 pojkar satt och pratade om att nu hade dom varann och fastän mamma var död skulle dom hjälpa varann livet ut. Vaknade med sorg i sinnet och olustkänsla. Det visade sig, vad jag fick veta på den tevesända begravningen att hon hade 2 söner. 

Ibland kan drömmar varna oss för vissa beslut vi fattar och vad för konsekvenser de kan få. Och dom kan varna oss för fara. 

För att vara 12/4 var det för tidigt att snön skulle smälta bort så fort, så jag kände på mig att vi skulle få en sista snöperiod, innan snön försvinner och sommaren knackar på dörren.




tisdag 7 april 2020

KÄNNER TACKSAMHET...

Jag känner tacksamhet av att se dom vilda djuren komma in i våra städer, då vi människor sitter i karantän. Det är ju deras sätt att tacka oss människor att vi tar paus i att smutsa ner deras miljö med våra resvanor och fritidssysselsättningar.

Det blir en gratis underhållning med vilda djur ända in till husknuten kan man lugnt säga. Man får se deras naturliga beteende och hur dom anpassat sig till oss människors existens och bostäder. Så se det som en belöning att dom vilda djuren kommer in till våra samhällen. 

Och njuter av dom olika nationalparkernas webkamera som direktsänder som man får se hur djuren mår på distans för att dom inte ska bli smittade av COVID-19. Se klart vatten där valar med delfiner simmar och leker tillsammans, gör för man känner att då är det värt att sitta i karantän.



fredag 3 april 2020

VERKLIGENHETENS ALLVAR...

Satt och drack mitt förmiddagskaffe, såg en ung man komma och gå med en svart labrador, ställde sig och vänta på gångvägen. Så kom en ung kvinna med liten flicka och barnvagn och gick. Då gick hunden och unga mannen fram till dom men höll avstånd. Insåg att den unga mannen satt sig i karantän med hunden eftersom hunden behövde gå ut och någon behövde handla matvaror till familjen.

Insåg ganska snabbt att han handlar till frun och småbarnen och han bor i annat boende under karantän för att skydda sitt spädbarn och minderåriga barn från smitta. Nu börjar fler Skellefteåbor tar karantän på allvar. Och det är bra. Då blir det 30/6-2020 sista dagen karantän och juli månad släpmånad för att min stad vara fullt operativ augusti månad. 😌👍