fredag 29 november 2019

DESSERTOST TILL KAFFET...

Jag har på äldre dagar börjat äta en bit dessertost till kaffet. Sen har jag sen ungdomen en konstig egenhet, jag dricker inte kaffe ut mugg, utan ska dricka det ur riktig kaffekopp.

Nu sist har jag köpt och ätit en ost Steffo ädel Rom Cauzan, den smakade himmelskt till kaffet.

Då jag var yngre och hälsade på min moster och hon ställde fram en mugg med kaffe, alltså min blick...
Så nu vet folk runt mig att ska dom bjuda mig på kaffe ska jag ha kaffekopp att dricka ur. Nån ordning och reda får det vara...


TREVLIG HELG...

Äntligen helg...

Önskar er alla en trevlig och terrorfri helg. I början av december och fortsättningsvis.


SNÖSKOTTNING...

Då man vaknade fredag klockan 04 på morgon och ser ut, inser att man måste ut och skotta snö. Så tidningsbudet och posten ska komma fram till postlådan, hoppar man inte direkt av glädje.

Klädde på mig och gick ut och skottade rejält, det var faktiskt skönt, trotts värkande rygg. Tittade sen ut och såg att jag faktiskt var väldigt nöjd med resultatet. Gick sen och la mig och njöt av sängvärmen. Nu lördagsmorgon andra dagen jag slipper skotta snö. 2 hela dagar utan snöfall, det är jag tacksam för.



torsdag 14 november 2019

MITTEN PÅ NOVEMBER 2019...

Igår 13/11 så började med att snöa, som sen gick över i regn. Så nu är det halt. Så nu går alla givakt stelt och försiktigt för att inte halka omkull ute.

Att ha broddar på skorna är ett måste, då kan man gå mer avslappnat.



måndag 11 november 2019

KONSUMTION...

Att vara en prepper, en person som planerar vad man handlar och konsumerar. Som att planera då man handlar mat, att köpa rotgrönsaker tärna och hacka för att sen lägga in i förpackningar i frysen. Insett att det går snabbare och enklare att sen laga maten. Nu vintertid gör jag gärna grytor och soppor, för det räcker längre och är mätande.

Och man handlar inte lika ofta som förut och nu blir man mer noga undvika produkter med konserveringsmedel. Som gör att jag gör inläggningar mer nu, det blir som godare. Har gjort inlagd gurka och i laget har jag lagerblad, som jag alltid lägger i burkarna med inlagd gurka. Sen har jag gjort marmelad på apelsin och nektarin. Det blev jättegott och dessutom billigt, men det känns lyxigt.

Det är inte mycket förändringar man behöver göra för att förbättra miljön, men ju fler som gör det, desto bättre blir miljön.