söndag 27 oktober 2019

FÖRSTA SNÖN I SLUTET PÅ OKTOBER...

Bestämde mig jag skulle tänka positivt första dagen med att skotta snö.

Den var tung blötsnö, men som tur var det inte supermycket. Men upptäckte då jag kommit in att mellan tummen och pekfingret fått riktigt skavsår. Som tur har jag laddat upp med skavsårsplåster.

Så jag fått vila ryggen så jag kommer mig ut idag. Och det verkar bli uppehåll i snöandet idag.

Så nu om ett tag efter en dusch och sen får sätta mig med kaffe och en bit god delikatessost, då kommer allt kännas bättre.

Tänk vad vi människor tänker, då det är sommar klagar vi på regn eller värmen. Och på vintern att snöar eller är för kallt eller det uppenbara, det har snöat alldeles för mycket.

Man får tänka så här snön blir ju för vatten för fan och då blir det ju mindre elräkning och ingen torka uppstår direkt.

Så ta vinterns ankomst med ett asgarv, och tänk då jag skottat kan jag med rätta känna mig väldigt duktig.😁 



lördag 26 oktober 2019

VINTERTID & SOMMARTID...

Nu har vi haft sommartid och vintertid i 42 år. Vi har haft från våren sommartid och nu 26/10 klockan 24.00 gick vi över till vintertid. Alltså flyttade klockan en timme bakåt, så vi får sova en timma längre. 
Sen i slutet på mars så blir det sommartid, då flyttar vi klockan en timma framåt. Passande nog ligger det lite snö på marken, det snöade lite igår. Så söndag 27/10 har vi lite snö .

Det har alla EU länder och befolkningen har inte klagat eller demonstrerat emot det beslutet.



onsdag 23 oktober 2019

HÖSTEN ANLÄNT PÅ ALLVAR...

Nu då alla löv från björkarna fallit till marken och höstkylan sätter in. Då mörkret kommer tidigare då är det härligt med ljus. Det blir mysigare inomhus då.

Och prepper som man är så gjort apelsin, nektarinmarmelad och inlagd gurka. Och tärnat rejält med rotgrönsaker och fryst in så matlagningen blir enklare och snabbare. Inser glatt, med egen tillverkning slipper man en massa konserveringsmedel i kroppen. Och mår mycket bättre.

Okej, om ett par månader är julen här. Men butikerna har redan börjat med julpyntet. I november börjar man med matlagningen för jul och sen julpyntet till första advent.
Sen 13/1-2020 dansar vi svenskar julen ut  julpyntet och mat.


söndag 6 oktober 2019

VÄDRET 7/10...

Väderfolket på teven sa att imorgon måndag 7/10 skulle i Skellefteå bli soligt men kallt. Då inombords känslan blir...

Då gör kylan inte ett något alls, så jag känner mig tacksam för det fina vädret i början på ny vecka.


fredag 4 oktober 2019

DJUP SÖMN...

Bestämde mig på fredagskväll jag skulle unna mig sovmorgon på lördag. Vaknade lördag klockan 03.30.

Se på klockan och den visar 03.30, då blir man inte glad. kände för att... men insåg det skulle göra min medelålderskropp ännu tröttare. Så jag räckte ut tungan, det räckte.

Vaknade av att jag hade ont i nacken. Det visade jag sovit i fosterställning, legat som en boll. Nu börjar jag inse hur det känns som riktig åldring känner sig vakna på morgon varje dag.

Så i min hjärna idag tänker jag...



tisdag 1 oktober 2019

SNÖ BLEV REGN OCH STORM...

Trodde tevens väderfolk, snön blev istället regn och hård blåst. Och kyligare temperaturer. Skönt det blev ingen snöskottning än.